Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

                                                                                                                                                                                                                        ΑΘΗΝΑ 5 Ιουλίου 2022 

Συναδέλφισσες/οι, 

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης μας, σας διαβιβάζουμε απόσπασμα της δικαστικής απόφασης που αφορά στην δικαίωση συναδέλφου-μέλους του Συλλόγου μας, που είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη μαζί με το σωματείο μας για την μετάθεση του σε κατάστημα στην Περιφέρεια, που τον ανάγκαζε να διανύει καθημερινά 220 χλμ

Το σωματείο μας καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια καθημερινά, προβαίνοντας σε αγώνα, πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό, για την αντιμετώπιση εργατικών διάφορων και αντεργατικών ενεργειών της διοίκησης.

Πρόκειται για μια σημαντική δικαστική απόφαση για τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς και του τραπεζικού κλάδου γενικότερα. Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του με την οποία δικαίωσε τον συνάδελφό μας, αποδεχόμενο την εφαρμογή του Οργανισμού Προσωπικού και ανατρέποντας την βούληση της Τράπεζας, να μην τον εφαρμόζει και να τον καταστρατηγεί.

Η τήρηση και η εφαρμογή του Οργανισμού Προσωπικού είναι μεγάλη υπόθεση για όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς

Γνωρίζετε τον μακροχρόνιο αγώνα του Συλλόγου μας όλα αυτό το διάστημα για την υπεράσπιση της νομιμότητας όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις μας μέσα στην Τράπεζα. Η ευρηματικότητα της Δ/νσης Προσωπικού να μεταθέτει με νομιμοφανείς τρόπους τους εργαζόμενους καταστρατηγώντας τον Οργανισμό Προσωπικού, ανετράπη.

Ο συνάδελφος μας αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επέστρεψε με μετάθεση στο κατάστημα του.  

Η σοβαρότητα της τεκμηρίωσης των θέσεων και προτάσεων του Συλλόγου μας που ήλθε αντιμέτωπη με την ασκούμενη πολιτική του εργοδότη και  στήριξε τον συνάδελφο μας, μας δικαίωσε ως συλλογικό όργανο. Λυπηρό είναι ότι σε αυτή την κατεύθυνση κυρίαρχες συλλογικότητες στον χώρο της Πειραιώς θέλουν να απουσιάζουν παντελώς από νομικές προσφυγές, προδικάζοντας το αποτέλεσμα σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ της διοίκησης, καλλιεργώντας συνθήκες ηττοπάθειας.

Σημείωση:  

-΄Όσον αφορά το γεγονός ότι Ο ΣΕΤΠ μας εγκαλεί για την πρόταση μας για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την Επιχειρησιακή Σύμβαση, έχουμε να δηλώσουμε ότι δεν έχουμε  πρόθεση να υποκαταστήσουμε κανέναν, απλώς κάνουμε χρήση του δικαιώματος που μας δίνει ο νόμος. Δηλώνουμε επίσης  ότι ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: Η αποτροπή  των αποσχίσεων και το εθελοντικό που πρέπει να περιέχει η όποια συμφωνία υπογραφεί, για την μετάβαση των εργαζομένων σε εταιρεία. Εάν δεν θα εστιάσουν τον αγώνα τους οι συνάδελφοι του αντιπροσωπευτικού σωματείου σε αυτές τις 2 παραμέτρους, πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα κουνάνε τα μαντήλια στους αποσχισμένους. 

-Σχετικά με τις νομικές ενέργειες του σωματείου μας για το Εφάπαξ των μελών μας που προέρχονται από την Γενική Τράπεζα, καταγγέλλουμε ως επικίνδυνους και αντισυναδελφικούς, τους επιτήδειους συνδικαλιστές που εμπαίζουν μέλη του Συλλόγου μας για να τους εγγράψουν στα σωματεία τους, λέγοντας τους ότι η καταβολή του Εφάπαξ θα έλθει από μόνη της στην τσέπη τους, χωρίς να προσφύγουν στην δικαιοσύνη με τον ΣΥΓΤΕ, την στιγμή που υπάρχει πλήθος Αγωγών από εκατοντάδες συναδέλφους στην αναμονή γι’ αυτό το ζήτημα.

                                        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα