Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ.Τ ΓΣΕΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/6/22

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ενόψει της συνεχιζόμενης βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων των συστημικών Τραπεζών, κυρίως στην περιφέρεια, στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους, των τοπικών φορέων και των πολιτών που βιώνουν τον οικονομικό μαρασμό και την εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου. 

Η στρατηγική αυτή των Τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Η αποψίλωση του δικτύου των καταστημάτων και τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους εργαζόμενους έχουν ήδη οδηγήσει εκτός κλάδου χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, παρότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Για τους λόγους αυτούς, η ΓΣΕΕ καλεί:

  • τις Διοικήσεις των Τραπεζών να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλείσιμο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ανεργία τους τραπεζοϋπαλλήλους,
  • τα τοπικά Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν τον αγώνα για να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα των τραπεζών,
  • την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό «παρών» στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

                                                                                                                 Αθήνα 7 Ιουνίου 2022

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΓΣΕΕ στηρίζει με ανακοίνωση της τους αγώνες των εργαζομένων στις Τράπεζες για να σταματήσει επιτέλους το κλείσιμο καταστημάτων και να πάψουν τα εκβιαστικά διλλήματα, που έχουν οδηγήσει εκτός κλάδου χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους. Σημειώνουμε εδώ ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο ΣΥΓΤΕ αταλάντευτα από την έναρξη των αποσχίσεων και του κλεισίματος καταστημάτων πήρε και διατήρησε μέχρι σήμερα κρυστάλλινη  και καθαρή συνδικαλιστική θέση:  ΌΧΙ!!! στην συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων, ΌΧΙ!!! στις αποσχίσεις. Ταυτόχρονα ο ΣΥΓΤΕ προκήρυξε χωρίς δισταγμούς, στάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με άλλα 2 σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς, για να μην αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι μας τον κίνδυνο της απώλειας της θέσης εργασίας τους, για να έχει στην περιφέρεια ο ελληνικός λαός Τράπεζες.

Σας στέλνουμε συν/να το Δελτίο Τύπου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος(ΓΣΕΕ) και την ευχαριστούμε για την στάση που κράτησε στον χώρο των Τραπεζών καθώς ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας, μέσα στο κλίμα συνδικαλιστικής ηττοπάθειας που έχει καλλιεργηθεί από επιτήδειους.

Σημαντική σημείωση:

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το σωματείο μας Ο ΣΥΓΤΕ, παράλληλα με τους συνδικαλιστικούς και τους πολιτικούς αγώνες προχώρησε και σε δικαστικούς αγώνες για αντεργατικές πράξεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην Προσφυγή του συναδελφου μας και μέλους του ΣΥΓΤΕ, στην οποία το σωματείο μας παρενέβη δικαστικά,  για μετάθεση του από την Σκάλα Λακωνίας στην Νεάπολη Λακωνίας(διανύοντας καθημερινά 220χλμ. κάτω από δύσκολες συνθήκες) η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε ΔΕΚΤΗ Πρωτόδικα την Αγωγή και έκρινε την μετάθεση του ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για όλο τον κλάδο απέναντι στις αντεργατικές επιλογές της Τράπεζας.

Με νεότερη ανακοίνωση μας θα σας κοινοποιήσουμε την δικαστική απόφαση.

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα