Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟ RBU ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

admin-ajax

Αθήνα, 2  Αυγούστου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 1/8/2019  και μετά από αίτημα μας για είσοδο των εκλεγμένων μελών του σωματείου μας στα κτίρια της Μεσογείων όπως έχουμε δικαίωμα ώστε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, βρήκαμε την άρνηση της διοίκησης  λόγω εταιρικών συναντήσεων.

Μεταβαίνοντας στο χώρο της οδού Μεσογείων  που στεγάζονται Μονάδες RBU γίναμε αποδέκτες  πληθώρας καταγγελιών συναδέλφων και συναδελφισσών που μετείχαν στις εξατομικευμένες συναντήσεις, οι οποίοι  μας μετέφεραν τα εκβιαστικά διλήμματα, τις αφόρητες πιέσεις και τις  επιτακτικές παραινέσεις που ανέπτυξαν τα στελέχη της ΔΑΔ, προκειμένου να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν την μεταφορά τους στην Intrum.

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού επικοινωνούν τηλεφωνικά ακόμη και με συναδέλφους που βρίσκονται σε άδεια!!! με εκβιαστικό τρόπο να ξανασκεφτούν την ξεκάθαρη απόφασή τους να παραμείνουν τραπεζοϋπάλληλοι στην Πειραιώς, διότι οι μόνες επιλογές που έχουν είναι, είτε το νέο σχήμα είτε η εθελουσία. Δια στόματος στελεχών και όχι μεμονωμένα αλλά μαζικά, ωμά και απροκάλυπτα στους εργαζόμενους μεταφέρεται η δήλωση ότι, αν δεν πάνε στην Intrum η Τράπεζα δεν έχει θέσεις για να τους τοποθετήσει.

Αυτή η τακτική της Διοίκησης έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 29/7 και εντείνεται ημέρα με την ημέρα κλιμακώνοντας τον ψυχολογικό εκβιασμό και την προσπάθεια εξαναγκασμού  των συναδέλφων απροκάλυπτα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πλέον αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. Είναι ευθύνη της διοίκησης to bulling αυτό που γίνεται και οι όποιες επιπτώσεις στην υγεία των συναδέλφων. Όλοι μας έχουμε οικογένειες ή ανθρώπους που εξαρτώνται από εμάς και οι όποιες αποφάσεις παίρνουμε τις έχουμε σκεφτεί πολύ καλά. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την εργασία μας και με το μέλλον μας εκβιάζοντας και υποβιβάζοντας την αξιοπρέπεια μας.

Τόσο η άρνηση εισόδου των εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς όσο και η προσπάθεια εκφοβισμού που αναπτύσσει η διοίκηση εντάσσονται στο ίδιο κλίμα να τελειώνουν με τους εργαζόμενους στην προσπάθεια τους να μειώσουν το προσωπικό.

Εκτιμούμε ότι η συμπεριφορά αυτή των στελεχών της διοίκησης δεν συμβαδίζει με την υπογραφή που μόλις πριν λίγες ημέρες έβαλαν στην συμφωνία με την ΟΤΟΕ, η οποία ορίζει τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ χαρακτήρα της συμμετοχής στην νέα εταιρία και ότι είναι υποχρέωση της τράπεζας να αξιοποιήσει όλους τους εργαζόμενους για την κάλυψη των αναγκών της και σύμφωνα με το όσα ορίζει ο Οργανισμός προσωπικού.

Θεωρούμε ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας πέφτουν σε μεγάλο ατόπημα  με τις πράξεις τους καταπατώντας την συμφωνία και οδηγώντας σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Στα πλαίσια του ψυχολογικού εκβιασμού εντάσσονται οι εξοντωτικές δυσμενείς μεταθέσεις όπου συνάδελφος θα αναγκάζεται να κάνει 224 χιλιόμετρα την ημέρα προκειμένου να μεταβεί στο νέο κατάστημα που τον μετέθεσαν. Άλλος συνάδελφος θα αναγκάζεται να κάνει 1920 χιλιόμετρα τον μήνα και σε διαφορετικό κατάστημα κάθε μέρα με απώτερο σκοπό την εξόντωση του και τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση και εθελούσια έξοδο.

Συνάδελφοι ,

Ο Σύλλογος μας στέκεται δίπλα στα μέλη του αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της Πειραιώς και θα απαντήσει αποφασιστικά και δυναμικά σε όλες τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς της Διοίκησης.

Η ελεύθερη βούληση και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων μαζί με την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτα!

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Διοίκηση να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεων της  να σταματήσει κάθε είδους βίαιη μεθόδευση και πίεση προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας, να σεβαστεί την υπογραφή της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα