Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΓΤΕ 2019 – ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΓΤΕ 2019 – ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Στις εκλογές του σωματείου μας (25 Νοέμβρη μέχρι τις 6 Δεκέμβρη)  σας καλούμε να στηρίξετε τους υποψηφίους μας που συμμετέχουν στο κοινό, ενιαίο, πολυπαραταξιακό ψηφοδέλτιο «ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΝΙΚΗΣ /ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ» , για να ακουστούν όλες οι φωνές και οι απόψεις, με διαφάνεια και δημοκρατία.

Μας γνωρίζετε από παλιούς και νέους αγώνες, και τελευταία μέσα από τον πολύμηνο αγώνα στη μονάδα διαχείρισης κόκκινων δανείων, αγωνιστήκαμε μαζί με τις δυνάμεις που στέκονται στο πλάι του εργαζόμενου για τη δικαίωση των αιτημάτων  των συναδέλφων μας στα RBU.

Προερχόμαστε κυρίως από την παράταξη της Αναγέννησης που μαζί με τις παρατάξεις της π. Ανανεωτικής και της Συνδικαλιστικής Παρέμβασης είχαμε ενωθεί σε κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2014 με το όνομα Συνδικαλιστική Συνεργασία επιλέγοντας και τότε τον κοινό αγώνα ενάντια στις εργοδοτικές πρακτικές της Τράπεζας και τον εργοδοτισμό της τότε κυρίαρχης παράταξης που δυστυχώς υπονόμευσε πολλά από τα εργασιακά μας δικαιώματα με την συγχώνευση της Γενικής Τράπεζας με την Πειραιώς.

Κρατάμε την συνδικαλιστική μας ταυτότητα χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, όντως ανεξάρτητοι, αγωνιζόμαστε στις δύσκολες αυτές καταστάσεις για την διατήρηση των θέσεων εργασίας μας,  παλεύουμε για την διατήρηση  των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων για την αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων μέσα στην τράπεζα Πειραιώς.

Ο συνδικαλισμός που υπηρετούμε εντός του ΣΥΓΤΕ περιλαμβάνει την ενασχόληση μας με τα προβλήματα των εργαζομένων, την σύγκρουση με τις εργοδοτικές πρακτικές, την περιφρούρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την δημιουργία αγωνιστικής συνείδησης στους εργαζόμενους της τράπεζας Πειραιώς.

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, συγκρουστήκαμε με τις δυνάμεις της πλειοψηφίας  που πολλές φορές ταυτίζουν τα επιχειρήματα τους με αυτά της εργοδοσίας προσπαθώντας να περιορίσουν τους εργαζόμενους σε παθητική στάση να αποδεχθούν τετελεσμένα χωρίς να αντιδρούν την στιγμή που αποδείχθηκε ότι μόνο μέσα από την συμμετοχή μας σε αγώνες με αλληλεγγύη μεταξύ μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. 

 

Στην Τράπεζα Πειραιώς αγωνιζόμαστε για :

  • Τις θέσεις εργασία μας , για το δικαίωμα στην εργασία μας. Δεν ξεπουλάμε σε κανέναν τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής .
  • Προστασία της εργασίας μας από απολύσεις, αποσχίσεις, εκχωρήσεις τραπεζικών εργασιών σε Τρίτους.
  • Εφαρμογή του κανονισμού εργασίας για προαγωγές, επιδόματα, ωράριο εργασίας.
  • Κατάργηση των αστερίσκων με την «οικειοθελής παροχή».
  • Διεκδίκηση της επιστροφής του 1% στις μισθοδοσίες μας αναδρομικά.
  • Οριστική λύση στα Ταμείο Αλληλοβοήθειας με υπαγωγή του σε εκκαθάριση με ορκωτούς λογιστές και διεκδίκηση για όλους με την αρχή της αναλογικότητας ειδικά για αυτούς που μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει τίποτα.
  • Ένταξη στο Πρόγραμμα Εφάπαξ της  Τράπεζας Πειραιώς

Στηριζόμαστε στις βασικές μας αξίες που είναι:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

 

Αυτή την ώρα, που επιβάλλεται να αγωνιστούμε απέναντι σε ένα σύστημα εξαιρετικά ισχυρό, που μας θεωρεί αναλώσιμους, που βάζει σε κίνδυνο την εργασία μας, πρέπει να έχουμε ένα σωματείο ισχυρό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας.

Κρίσιμο όμως παραμένει για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος η συγκρότηση ενός ενιαίου και ισχυρού συνδικάτου που θα είναι απαλλαγμένο από γραφειοκρατικές διοικήσεις, κομματικές, κυβερνητικές και εργοδοτικές εξαρτήσεις και θα υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.
Υποστηρίζουμε στον μέλλον τις διαδικασίες για ενοποίηση των συλλόγων μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις γενικών συνελεύσεων.

Οι υποψήφιοι με τον Κοινό Ψηφοδέλτιο

Γεωργούλης Διονύσιος,  Ψαράκης Σπυρίδων, Αντώνωφ Στυλιανός, Τσιγκαρίδα Μαρία, Φιλντίση Δήμητρα, Τραφαλή Όλγα

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα