Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

logotipo sygte

ΑΘΗΝΑ 02/3/2018

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τις  επιστολές που στείλαμε προς την ΟΤΟΕ και προς την Διοίκηση της Τράπεζας μετά από ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, στα πλαίσια της μείωσης των εξόδων και της εξοικονόμησης πόρων για την οικονομική στήριξη και την βιωσιμότητα του σωματείου μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης για την απόφαση που ελήφθη από το ΔΣ του σωματείου μας για το σοβαρό ζήτημα της Τροποποίησης του Καταστατικού.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

-Στις  24/1/2018 στείλαμε επιστολή στα υπερκείμενα όργανα ΓΣΕΕ ΟΤΟΕ και ΕΚΑ  για το ζήτημα των 2 εργαζομένων που απασχολούνται στον Σύλλογο. Συγκεκριμένα, ζητήσαμε την συνδρομή των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργάνων για την εξεύρεση εργασίας στις 2 εργαζόμενες σε κάποια άλλη εταιρία,  προκειμένου να  αποχωρήσουν από τον Σύλλογο χωρίς να χαθούν οι θέσεις εργασίας τους, ώστε να απαλλαγεί το σωματείο μας από το υπέρογκο για τα μηνιαία έσοδα του κόστος μισθοδοσίας.

Κατόπιν αυτού δεχθήκαμε πρόσκληση από το Προεδρείο της ΟΤΟΕ για συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων  του σωματείου μας. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα και η Ομοσπονδία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσης ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ύπαρξη του σωματείου μας. Επίσης ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Κούκος μας δήλωσε ότι έχουμε την στήριξη της Ομοσπονδίας και ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια  για την εξεύρεση θέσεων εργασίας στις 2 εργαζόμενες του Συλλόγου μας, στον χώρο των θυγατρικών των Τραπεζών.

 

-Στις 20/2/2018 στείλαμε επιστολή στην Διοίκηση της Τράπεζας με την οποία ζητήσαμε την συνδρομή της, για την κάλυψη των  πάγιων εξόδων του Συλλόγου και την παροχή χώρου στέγασης των γραφείων μας, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να διαθέσουμε προς ενοικίαση το ακίνητο.  Το θέμα της επιστολής αυτής συζητήθηκε στην συνάντηση του Συλλόγου μας με την Διοίκηση της Τράπεζας στις 22/2/2018 (βλ. σχετική ανακοίνωση) και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα εξετασθεί.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στις 7/2/2018 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε ελήφθη απόφαση και συστάθηκε επιτροπή για την Τροποποίηση του Καταστατικού.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του Δ.Σ πλην του Αντιπροέδρου  συναδέλφου Χ. Καραηλίδη ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί άμεσα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα σύγχρονο και ευέλικτο Καταστατικό που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ύπαρξη και στην συνέχεια του ιστορικού μας Συλλόγου.

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ  (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)

 

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα