Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενημέρωση για προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων

admin-ajax

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Παρά τον φόρτο των εργασιακών ζητημάτων που απασχολεί τελευταία τον τραπεζικό κλάδο καθώς και τον Σύλλογό μας όσον αφορά την προάσπισή των δικαιωμάτων των συναδέλφων – μελών μας,  και παράλληλα εν όψει των εκλογών του ΣΥΓΤΕ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ για τα ζητήματα Πειραιώς/RBU   –  οφείλουμε να απαντήσουμε σε μια συκοφαντική και ψευδή ανακοίνωση της Ε.Τ.ΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 5/11/2019.

Ο συνάδελφος επικεφαλής της Ε.Τ.ΕΚ έφερε ζήτημα στην Κ.Ε.Ε. για παράταση τριών ημερών της ημερομηνίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων (η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 μμ)

Η Κ.Ε.Ε. κατά την διάρκεια της διαβούλευσής της, ρώτησε τη γνώμη των παρατάξεων και συγκεριμένα των παρόντων μελών Πολύζου, Γεωργούλη και Σιώρη και παράλληλα διατύπωσε την άποψη της εφαρμογής του Καταστατικού. Για να διευκολυνθεί ο συνάδελφος, του προτάθηκε να δοθεί παράταση. Σε ερώτημα που έθεσε απευθυνόμενος σε αυτούς που κατέθεσαν υπεύθυνα το ψηφοδέλτιό τους – ρώτησε τη γνώμη και την άποψη των εκπροσώπων του ψηφοδελτίου «με το Σύλλογο της Γενικής συνέπεια – συνέχεια – αγώνας» για να δοθεί παράταση.

Οι συνάδελφοι Πολύζος και Γεωργούλης εξέφρασαν την άποψη, όταν ερωτήθηκαν από την Κ.Ε.Ε. ως έχουν έννομο συμφέρον τον ενημέρωσαν ότι : Βάσει Καταστατικού Κεφ. 5 – Αρχαιρεσίες  το άρθρο 19 παρ 9α όπου αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής :

« Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δέχεται μέσα σε 15 μέρες από την Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. αιτήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων. Προκειμένου περί συνδυασμών υποχρεούνται αυτοί με δήλωσή τους να γνωστοποιούν τους υποψηφίους που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιό τους».

Παραταύτα οι υπογράφοντες Πολύζος και Γεωργούλης, δεν έφεραν αντίρρηση και του πρότειναν να δοθεί 24ωρη παράταση πέραν του ορισμού του Καταστατικού, μέχρι και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 16:00 μμ.

Ο συνάδελφος Σιώρης πρότεινε στην Κ.Ε.Ε. να τηρηθούν τα όσα ορίζει το Καταστατικό και η ανακοίνωση της Κ.Ε.Ε. Νο 1 όπου δίνει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων – παρατάξεων την 4η Νοεμβρίου 2019 και ώρα 16:00 μ.μ. (καμία παράταση)

Κατά την διαβούλευση της Κ.Ε.Ε. και πριν αυτή αποφασίσει, ο επικεφαλής της Ε.Τ.ΕΚ αποδέχτηκε με δική του βούληση την οριστική κατάθεση του ψηφοδελτίου την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2019. Μάλιστα κατέθεσε κατά λάθος τις υποψηφιότητες στην Γραμματεία που είναι αναρμόδια και όχι στην Κ.Ε.Ε. λόγω άγνοιάς του.

Με παρέμβαση του απερχόμενου Προέδρου του ΣΥΓΤΕ, του  κατέστη σαφές ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται στην Κ.Ε.Ε.  Βοηθήθηκε λοιπόν να συντάξει τα απαραίτητα διαβιβαστικά, ως ορίζει το Καταστατικό με τη βοήθεια της Γραμματείας του ΣΥΓΤΕ και του Προέδρου. Ενώ ο εκπρόσωπος της Ε.Τ.ΕΚ έκανε βόλτες και σφύριζε αδιάφορα.

Ως εκ τούτου, όσον αφορά στα αναφερόμενα της ανακοίνωσης του εκπροσώπου της Ε.Τ.ΕΚ ότι δεν επετράπη στα μέλη της Κ.Ε.Ε. να δώσουν διήμερη παράταση, είναι ψευδή και συκοφαντικά, διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά γεγονότα.

Αλήθεια, ο συνάδελφος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμπλέκεται στην ανακοίνωση, ήταν παρών και υπογράφει δημοσίευμα ότι δεν επέτρεψαν οι Πολύζος και Γεωργούλης στα μέλη της Κ.Ε.Ε.  να δώσουν παράταση υποβάλλοντας αστείες δικαιολογίες;

Ρωτάμε : Η εφαρμογή του Καταστατικού είναι αστεία δικαιολογία για την τήρηση της εκλογικής νομιμότητας;;;

Όσον αφορά τις παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν έκαναν δεκτή την υποψηφιότητα του συναδέλφου Καραηλίδη.

Συνημμένα αποστέλλουμε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαμε με τον εκπρόσωπο της Ε.Τ.ΕΚ όπου του εξηγούμε τους λόγους της μη αποδοχής της υποψηφιότητάς του.

Ως εκ των ανωτέρω, ζητάμε να ανακαλέσει.

Οι συνάδελφοι θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Απόφασή μας είναι να μην εμπλακούμε ως σωματείο σε στείρες αντιπαραθέσεις και να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα του σωματείου και των εργαζομένων.

Το σωματείο τηρεί την νομιμότητα και το Καταστατικό του και το κάθε μέλος που συκοφαντείται από δημοσιεύματα έχει το νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί την αλήθεια με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο.

Τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο

«Με το Σύλλογο της Γενικής, συνέπεια-συνέχεια-αγώνας».

 

Φ. Πολύζος, Δ. Γεωργούλης, Η. Σιώρης

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα