Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ 17/04/2018

logotipo sygte

 

Αθήνα 20/04/2018

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 

Κρίνουμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη των γεγονότων κατά την  διαδικασία εκλογής για την ανασύνθεση του ΔΣ του σωματείου μας. Αυτή η ενημέρωση αφορά στα πραγματικά γεγονότα όπως είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά και γίνεται με αφορμή την ανακοίνωση-παραπληροφόρηση που κυκλοφόρησαν για το θέμα 2 μέλη του ΔΣ.

Κατά σειρά τα γεγονότα έχουν ως εξής:

-Δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η υποβολή παραίτησης του Προέδρου από το αξίωμα του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, η αποδοχή  της και η ανασύνθεση του ΔΣ.

-Ο Πρόεδρος ανέπτυξε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και υπέβαλε την παραίτηση του.

-Το ΔΣ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου και κατόπιν αυτού ανέλαβε το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο ο Αντιπρόεδρος να τηρήσει και να διεκπεραιώσει την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, βάσει της ημερήσιας διάταξης, του καταστατικού και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία(Αστικός Κώδικας, Ν.1264/1982)  όπως γνωμάτευσε η δικηγόρος που παρίστατο στην συνεδρίαση.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αντιπρόεδρος ο οποίος αντί να προχωρήσει στην σχετική διαδικασία, διάβασε κατ’ αρχήν μια δική του ανακοίνωση και μετά δήλωσε ότι λήγει η συνεδρίαση του Δ.Σ και έκλεισε τα μικρόφωνα χωρίς να εκτελέσει την ημερήσια διάταξη για την εκλογή του νέου Προέδρου!!!(στις δημοκρατίες δεν κλείνουν τα μικρόφωνα).

Κατόπιν οι 2 συν/φοι αποχώρησαν με την θέλησή τους από το Δ.Σ χωρίς να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου. Βάσει της νομικής γνώμης εφόσον δεν ήταν πλέον παρών ο Αντιπρόεδρος, ανέλαβε να συνεχίσει την διαδικασία εκλογής Προέδρου και να εκτελέσει την ημερήσια διάταξη, ο πλειοψηφιών σύμβουλος κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες συν/φος Γ.Ευθυμίου.

Η θέση των 7 ήταν να συνεχιστεί η διαδικασία εκλογής.

-Στη συνέχεια της διαδικασίας ο συν/φος Φάνης Πολύζος παραιτήθηκε από το αξίωμα του Ταμία και προτάθηκε για το αξίωμα του Προέδρου, η συν/φος Ευγενία Τάγαρη παραιτήθηκε από τα αξιώματα του Εφόρου και του Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα και προτάθηκε για το αξίωμα του Ταμία και ο συν/φος Άρης Καρυδάκης προτάθηκε για το αξίωμα του Εφόρου. Και οι 3 προαναφερόμενοι συνάδελφοι ψηφίστηκαν από τα 7(ΕΠΤΑ) παρόντα μέλη του ΔΣ και αναδείχθηκαν στα αξιώματα για τα οποία προτάθηκαν.

 

Συνεπώς μετά την ανασύνθεση του ΔΣ του Συλλόγου μας αναδείχθηκε το νέο Προεδρείο με την ισχυρή πλειοψηφία των 7(ΕΠΤΑ) μελών.

Σε κάθε περίπτωση το 7 είναι μεγαλύτερο από το 2. Η δημοκρατία δεν φιμώνεται.

 

Ως εκ των παραπάνω έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

 

Η διεύρυνση και η ισχυρή πλειοψηφία του Προεδρείου μας έχει έναν και μοναδικό στόχο ο οποίος αφορά στην Τροποποίηση του Καταστατικού και στην διεκδίκηση των εργασιακών μας ζητημάτων.

Όποιος δεν στρατεύεται και δεν συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια δείχνει ότι δεν θέλει την Τροποποίηση του Καταστατικού και την βιωσιμότητα του ΣΥΓΤΕ.

Εμείς παραμερίζουμε τα πάντα και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Τροποποίηση του Καταστατικού και την βιωσιμότητα του ιστορικού μας σωματείου.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Την επόμενη εβδομάδα στην συνεδρίαση του πρώτου τακτικού Δ.Σ μετά την ανασύνθεση του Προεδρείου θα  λάβουμε απόφαση για ανάθεση σε νομικό, του σχεδίου Τροποποίησης του Καταστατικού, του ζητήματος του Απεργιακού ταμείου και της δημιουργίας λογαριασμού Αλληλεγγύης. Σας καλούμε να  συστρατευθείτε μαζί μας και να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια.

 

ΥΓ. Όποιος αμφισβητεί την διαδικασία εκλογής του νέου Προεδρείου μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Όσον αφορά στα δευτερεύοντα σημεία της ανακοίνωσης των 2 συναδέλφων τα οποία για εμάς είναι άνευ ουσίας, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε σε δεύτερο χρόνο αν χρειαστεί.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Φάνης Πολύζος, Διονύσης Γεωργούλης, Ευγενία Τάγαρη, Γρηγόρης Ευθυμίου, Βενετσιάνος Δεκούλος, Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Άρης Καρυδάκης

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα