Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΓΤΕ

logo_002a

                                                                                                      Αθήνα 13 Ιουλίου 2018

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της εντολής που μας έχετε δώσει με την ψήφο σας, υλοποιούμε σταθερά και αποφασιστικά τις δεσμεύσεις μας για την ανασυγκρότηση, την αναγέννηση και την οικονομική ανόρθωση του ΣΥΓΤΕ αλλά και για συνδικαλιστικά αποτελέσματα.

Με την παρούσα ανακοίνωση σας ενημερώνουμε για ότι έχουμε υλοποιήσει μέχρι σήμερα καθώς και για τις ενέργειες που πρόκειται να προβούμε άμεσα  σύμφωνα με τις επιταγές της Γενικής Συνέλευσης για τις οποίες έχει ήδη ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η  πρόσφατη Τροποποίηση του Καταστατικού αλλά και του Κανονισμού του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης εγκρίθηκε με ποσοστό 96% των ψηφισάντων παρά την σύγχυση που ορισμένοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επηρεάζοντας ένα ελάχιστο ποσοστό συναδέλφων ή να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία ή να καταψηφίσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των συναδέλφων μας έκλεισε τα αυτιά της και αγνόησε αυτούς που παραπληροφορούν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πέτυχε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία τόσο δική σας συνάδελφοι που συμμετείχατε στο δημοψήφισμα καθώς η συμμετοχή σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άγγιξε το 80% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου μας, όσο και των 7(επτά) υπογραφόντων μελών του ΔΣ οι οποίοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα φτιάξαμε το νέο Καταστατικό και τον νέο Κανονισμό και διεκπεραιώσαμε όλες τις διαδικασίες (Γενική Συνέλευση και Δημοψήφισμα).

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Σύμφωνα με την τελευταία απαρτία των 165 παρόντων  της Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9/6/2018 αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από τους παρόντες να προχωρήσει ο Σύλλογος στις δικαστικές ενέργειες  για την αυτοτελή εκκαθάριση του ΤΑΠΓΤΕ επιδιώκοντας με δικαστική απόφαση, την αναστολή της καταβολής των εισφορών  για τα εγγεγραμμένα μέλη και συνάμα την διατήρηση των δικαιωμάτων τους.

Η διαδικασία για την αυτοτελή εκκαθάριση έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ΣΥΓΤΕ σε πρόσφατη ανακοίνωση όπου σας έχουν σταλεί και τα απαραίτητα έγγραφα προς συμπλήρωση, για την εκκαθάριση και για την δικαστική διεκδίκηση για σύμμετρη ικανοποίηση έναντι του εφάπαξ και των βοηθημάτων που αναλογεί σε κάθε συνάδελφο ή ότι άλλο απορρέει από το καταστατικό του ΤΑΠΓΤΕ.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι τα παραπάνω θα κριθούν μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Ο  ΣΥΓΤΕ θα δώσει τη μάχη και θα εξαντλήσει όλο το νομικό οπλοστάσιο για την ικανοποίηση όλων των μελών του είτε είναι αποχωρήσαντες είτε παραμένουν εγγεγραμμένοι στο Ταμείο.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

-Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν την αυτοτελή εκκαθάριση (απαιτείται η συμμετοχή 200 μελών) καλούνται να αποστείλουν στους χρόνους που έχουμε προσδιορίσει μέσω της ανακοίνωσής μας (20/7/2018), τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο κάθε συνάδελφος προφανώς έχει το δικαίωμα συμμετοχής του ή όχι, ή να ακολουθήσει το δικό του δρόμο.

Επισημαίνουμε για δεύτερη φορά ότι οι παραπάνω δικαστικές ενέργειες αποφασίστηκαν ομόφωνα στην Γενική Συνέλευση και δεν ήταν προσωπική επιλογή ή απόψεις των μελών του Δ.Σ.

-Όλες οι δικαστικές δαπάνες για την αυτοτελή εκκαθάριση του ΤΑΠΓΤΕ θα βαρύνουν το Σύλλογο.

Στην δεύτερη φάση της παρέμβασης όπου θα προσφύγουμε με ομαδικές αγωγές θα καταβάλλει ο συμμετέχων συνάδελφος ένα μικρό τίμημα.  Το  αναφέρουμε αυτό για να απαντήσουμε σε ψιθύρους κάποιων που αναφέρονται περί καταβολής μεγάλων ποσών από τους συναδέλφους.

-Ενημερώνουμε παράλληλα ότι τα μέλη που βρίσκονται σε αναμονή αλλά παρέμειναν στο ΤΑΠΓΤΕ έως την αποχώρησή τους από την Τράπεζα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για αυτοτελή εκκαθάριση με την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

-Τέλος καλούμε όσα μέλη έχουν διαγραφεί από το Σύλλογό μας και έχουν εγγραφεί σε άλλους Συλλόγους να επιστρέψουν στο ΣΥΓΤΕ και να κλιμακώσουμε από κοινού τις προσφυγές μας για τα δικαιώματά μας.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που ήδη έχουν επιστρέψει στον Σύλλογο.

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 4/7/2018

Βάσει των αποφάσεων της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης(9/6/2018) οι οποίες ελήφθησαν ομόφωνα, το τελευταίο ΔΣ της 4/7/2018 με την πλειοψηφία των 7(επτά) μελών του έλαβε τις πιο κάτω αποφάσεις σχετικά με την εξοικονόμηση πόρων:

-Καταργήσαμε την εργασία της διαχείρισης του Μικρού Ταμείου από την μία υπάλληλο του Συλλόγου (διότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας) και ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην περικοπή  του ταμειακού επιδόματος (€256,00)  από την μισθοδοσία της. Στο εξής αναλαμβάνει την διαχείριση του Μικρού Ταμείου του Συλλόγου η Ταμίας Ευγενία Τάγαρη η οποία θα προσέρχεται στα γραφεία του Συλλόγου άπαξ της εβδομάδος και απογευματινή ώρα να εκτελεί τις σχετικές πληρωμές. Για τις περιπτώσεις εκτάκτων πληρωμών που η Ταμίας δεν θα μπορεί να προσέλθει καθώς  δεν είναι αποσπασμένη στον Σύλλογο θα αναλαμβάνει την σχετική διεκπεραίωση ο Γραμματέας Διονύσης Γεωργούλης σε συνεννόηση με την Ταμία και τον Πρόεδρο Φάνη Πολύζο. Για την οποιαδήποτε δαπάνη του ΣΥΓΤΕ θα απαιτείται πρακτικό πληρωμής.

-Προχωρήσαμε στην περικοπή του επιδόματος τηλεφωνικού κέντρου (€114,00) από την δεύτερη υπάλληλο του ΣΥΓΤΕ καθώς δεν υφίσταται τέτοιου είδους εργασία αφού τα γραφεία μας διαθέτουν πλέον μόνο δύο τηλεφωνικές γραμμές.

Με τις δύο προαναφερόμενες ενέργειες υλοποιήσαμε το πρώτο στάδιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για περικοπές στην μισθοδοσία των 2 εργαζομένων του ΣΥΓΤΕ.

-Εδώ αναφέρουμε και το εξής παράδοξο:

Τα δύο μέλη του ΔΣ και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος και ο εκπρόσωπος της παράταξης ΔΥ.ΣΥ, ο οποίος στην Γενική Συνέλευση ψήφισε ΝΑΙ για τις περικοπές στην μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΣΥΓΤΕ, δήλωσαν ΠΑΡΩΝ στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν καταλαβαίνουμε που οφείλεται αυτή η διπροσωπία. Η οικονομική ανόρθωση του ΣΥΓΤΕ είναι ευθύνη όλων των  μελών του Δ.Σ.

-Έχουμε προτείνει και έχουμε έρθει σε επαφή  με το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων για την συστέγαση των γραφείων μας ώστε να μοιράζονται οι δαπάνες του κτηρίου στη Σολωμού 20(ΔΕΗ, κοινόχρηστα, ΕΝΦΙΑ,ΕΥΔΑΠ). Αναμένουμε προς το παρόν την απάντηση του Συλλόγου Συνταξιούχων.

-Αναφέρουμε τέλος ότι όπως έχετε διαβάσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις από τις αρχές του έτους έχουμε αποστείλει επιστολές στην Τράπεζα για μερική κάλυψη των εξόδων μας,  βάσει του συνδικαλιστικού νόμου 1264, χωρίς όμως να έχουμε λάβει μέχρι σήμερα θετική απάντηση.

Έχουμε αποστείλει επίσης επιστολές σε όλα τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΤΟΕ, ΕΚΑ, ΓΣΕΕ) για την κάλυψη θέσης εργασίας της μίας υπαλλήλου προκειμένου να απαλλαγεί ο ΣΥΓΤΕ από την μία μισθοδοσία.

Οι υπογράφοντες έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την οικονομική ανόρθωση του Συλλόγου μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΓΑΡΗ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ ΔΕΚΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΗΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ

 

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα