Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ RBU – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ROUND TABLES

admin-ajax

 

Αθήνα 3 Ιουλίου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στην συνεδρίαση της  2ας Ιουλίου 2019, αποφάσισε να ζητήσει να πραγματοποιηθεί άμεσα κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας με τα πρωτοβάθμια σωματεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μετά  τις συναντήσεις  στα  round tables, μεταξύ των στελεχών της Τράπεζας και των εργαζομένων στις Μονάδες των Κόκκινων Δανείων.

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις συναντήσεις αυτές είναι ότι η τράπεζα στο αμέσως επόμενο διάστημα και κατά την διαδικασία των εξατομικευμένων συναντήσεων  θα δώσει γραπτό έντυπο με το οποίο θα ζητάει την συναίνεση ή την  εναντίωση / άρνηση  των εργαζομένων που επρόκειτο να ενταχθούν στο νέο σχήμα.

Το νέο αυτό κείμενο θα πρέπει να δοθεί  στα σωματεία και την ομοσπονδία ώστε να εκτιμηθεί καταρχήν νομικά προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή στάση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποτυπωθεί σε γραπτή συμφωνία οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ώστε να διασφαλιστούν οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σχήμα όπως ακριβώς έχει καταγραφεί στο Δελτίο Τύπου της ΟΤΟΕ:

Ø  Στην εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων με έκφραση της βούλησής τους πριν  από την έναρξη λειτουργίας του νέου εταιρικού σχήματος

Ø  Στην αξιοποίηση των εργαζομένων που θα παραμείνουν στην Τράπεζα(εκείνων που δεν θα θελήσουν να συμμετέχουν στο νέο εταιρικό σχήμα) σε άλλες υπηρεσίες και πάντοτε στο πλαίσιο του Οργανισμού

Και όπως αυτό  είχε ζητηθεί με την κοινή ανακοίνωση των  5 σωματείων με το πλαίσιο που είχε τεθεί ώστε να υπάρχει η έγγραφη δέσμευση της Τράπεζας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία οι συνάδελφοι οδηγούνται σε ατομική διαπραγμάτευση χωρίς να διασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας κατέβαλλε και καταβάλει συνεχείς προσπάθειες μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε , συνεργασίες με άλλα σωματεία , κοινές ανακοινώσεις και επιστολές  σε συνεργασία με την νομικό του σύμβουλο για να ξεκαθαρίσει την δαιδαλώδη διαδικασία του εθελοντικού.

Η προσπάθεια που καταβάλουν με το ασαφές  και διαφορετικό σε κάθε round table λεξιλόγιο τους τα στελέχη της Τράπεζας  για τον αποπροσανατολισμό και τον εκφοβισμό των συναδέλφων, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το Δελτίου Τύπου της ΟΤΟΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ όπως έχει αποτυπωθεί στην ανακοίνωση 14 της 7-6-2019  έχει αποφασίσει να βρίσκεται  σε διαρκή εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα παρεμβάσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να υλοποιηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Τράπεζας και η διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα κόκκινα δάνεια της  Τράπεζας Πειραιώς.

Εμείς σαν σύλλογος στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και καλούμε την Ομοσπονδία να υλοποιήσει αυτές τις αποφάσεις ώστε να δεσμευτεί η Τράπεζα για την διασφάλιση όλων των οικονομικών και θεσμικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Για το ΔΣ του ΣΥΓΤΕ

Φάνης Πολύζος, Διονύσης Γεωργούλης, Ευγενία Τάγαρη, Γρηγόρης Ευθυμίου, Βενετσιάνος Δεκούλος, Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Άρης Καρυδάκης

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα