Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η επιστροφή ενός στρατιώτη της Wagner στη Ρωσία – Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο

Ένας καταδικασμένος δολοφόνος, στον οποίο επετράπη να βγει από τη φυλακή στη Ρωσία για να ενταχθεί στην ιδιωτική στρατιωτική ομάδα Wagner και να πολεμήσει στην Ουκρανία, συνελήφθη λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του στην πατρίδα του, ως ύποπτος για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Ο Ivan Rossomakhin είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης για φόνο το 2020. Ωστόσο, αποφυλακίστηκε το 2022, αφού συμφώνησε να πολεμήσει για τη Wagner.

Ο αρχηγός της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν έχει στρατολογήσει αρκετούς κρατούμενους από τις ρωσικές φυλακές, με την υπόσχεση ότι μετέπειτα θα τους αποδοθεί χάρη.

Ο Rossomakhin επέστρεψε στην πατρίδα του, το Novyj Burets στην περιοχή Kirov αυτό το μήνα. Σχεδόν αμέσως, σύμφωνα με τις τοπικές μαρτυρίες, υπήρξαν προβλήματα, που τον οδήγησαν στο κρατητήριο για πέντε ημέρες.

Μια κάτοικος, η Galina Sapozhnikova, δήλωσε ότι ο Rossomakhin εθεάθη να κρατάει ένα δίκρανο (ξύλινο διχαλωτό γεωργικό εργαλείο), ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, απειλώντας να σκοτώσει τους πάντες.

Αντίστοιχα, ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας Vadim Varankin δήλωσε ότι, ο Rossomakhin ήταν «γνωστός ταραξίας» και ότι η περίπτωσή του έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Προτού, όμως, συμβεί αυτό, μια ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη βρέθηκε νεκρή. Ο Rossomakhin συνελήφθη ως ύποπτος για τη διάπραξη του εγκλήματος, αλλά δεν του έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες.

Ο Πριγκόζιν αναφερόμενος στην υπόθεση αυτή, δήλωσε ότι η Wagner είναι πρόθυμη να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές στις έρευνες, που μπορεί να αφορούν σε παραβατικές πράξεις οποιουδήποτε πρώην μέλους της.

«Αν ένα άτομο συμπεριφέρεται επιθετικά ή προκλητικά ή αν συντρέχει οποιοσδήποτε κίνδυνος και ειδικά αν ανήκει στην κατηγορία των πρώην κρατουμένων, πρέπει να μας ενημερώσετε. Θα στείλουμε την ομάδα στρατολόγησης μας, θα τον συλλέξουμε και θα τον στείλουμε πίσω στο μέτωπο, στον τόπο όπου θα μπορεί να βγάλει την επιθετικότητά του», σημείωσε.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε, επίσης, ότι από τον Φεβρουάριο θα πάψει να στρατολογεί πλέον πρώην καταδικασμένα άτομα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εκστρατεία στρατολόγησης από τις φυλακές συνεχίστηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το CNNi.

CNN / Josh Pennington, Tim Lister and Ivana Kottasová: A Wagner soldier returned home after fighting for Russia. Days later he was a murder suspect

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα