Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

Εμείς συνάδελφοι, ως προεδρείο, δεν ανεβάσαμε ανακοίνωση της εθελουσίας εξόδου, όπως την ανέβασε – δικαίωμά της είναι βέβαια – η Πρόεδρος του Ταμείου στο προφίλ της στο facebook.

Και διερωτώμεθα, για ποιο λόγο την ανέβασε; όταν καταγγέλλουν παράλληλα την τράπεζα ότι με την εθελουσία έβλαψε το Ταμείο!

Αλήθεια κ. Ευθυμίου, κ. Πολύζο, κ. Γεωργούλη και κ. Καραηλίδη, τι έχετε να πείτε γι αυτό; εκκωφαντική σιωπή!

Εμείς, ως προεδρείο, είχαμε ανακοινώσει τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις μας για την εθελουσία έξοδο. Και το φέραμε και ως θέμα στον Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού – όπως σας ενημερώσαμε και στην ανακοίνωσή μας για τη συνάντηση με τον κ. Τσουκάτο.

Επανερχόμεθα και αναφερόμαστε ότι δεν μπορούμε δεν έχουμε το δικαίωμα να υποδείξουμε σε καμία συναδέλφισσα ή συνάδελφο, τι πορεία θα ακολουθήσει στη ζωή του

Εμείς δεν θα πούμε ούτε φύγε, ούτε μείνε. Ο κάθε συνάδελφος πρέπει να πάρει την απόφασή του, κατόπιν πολλής σκέψεως γιατί πρόκειται για απόφαση ζωής και να αποφασίσει, όχι όμως εν θερμώ. και λέγοντας αυτό εννοούμε, μην σκεφτεί ότι με τα χρήματα που μας δίνει τώρα η Τράπεζα θα καλύψω κάποιες ανάγκες ή θα βρω κάποια άλλη εργασία ή θα ανοίξω κάποια δικιά μου επιχείρηση.

Υπάρχουν συνάδελφοι που έφυγαν με προηγούμενες εθελουσίες και το μετάνιωσαν. Και εδικά σήμερα σε αυτήν την οικονομική κατάσταση που δεν έχει μέλλον ανάπτυξης με όλα αυτά που επαγγέλλεται η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συνάδελφοι,

Όσοι το σκέπτεστε, πρέπει όλοι να μετρήσετε τα συν και τα πλην. Από εκεί και πέρα, όπως αναφέραμε και στον Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού αλλά και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, δεν θα δεχθούμε ούτε θα ανεχθούμε καμία παρέμβαση ή πίεση από στελέχη της Διοίκησης σε συναδέλφους μας για να αποχωρήσουν.

Αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα, ζητάμε άμεσα από τα μέλη μας, να μας ενημερώσουν ώστε να κάνουμε την παρέμβαση μας. Θέμα απόλυσης δεν υφίσταται και είναι κατοχυρωμένο από την τελευταία ΣΣΕ που υπέγραψε η ΟΤΟΕ – την οποία στηρίξαμε και στηρίζουμε.

Εμείς την επιβίωσή μας δεν τη χτίζουμε με σάπια και παρωχημένα υλικά άλλων εποχών. Έχουμε μάθει να είμαστε ρεαλιστές, να καταθέτουμε τις θέσεις και προτάσεις μας και να τις διεκδικούμε με κάθε τρόπο και μέσο.

Εσείς συνάδελφοι, που είστε αδέκαστοι κριτές θα μας κρίνετε.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για ότι θέλετε να μας ρωτήσετε και εμείς θα σας πούμε την άποψή μας. Το τι θα αποφασίσεις συνάδελφε για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου είναι δική σου ευθύνη.

Εμείς αυτό που πιστεύουμε το δηλώνουμε ελεύθερα και δεν κρυβόμαστε πίσω από μισόλογα.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα