Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς

Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Γενικής Πειραιώς

 

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2018

Η γνωστοποίηση των προθέσεων της Διοίκησης να προχωρήσει  στη σχεδιαζόμενη αντεργατική μεθόδευση για εφαρμογή  της  δήθεν εθελοντικής  άδειας  άνευ αποδοχών και  της εθελοντικής μερικής  απασχόλησης, συνάντησε την καθολική και σφοδρή αντίδραση της ΟΤΟΕ, των Συλλόγων και όλων των συναδέλφων. Τη μαζική αντίδραση μας, ακολούθησε η ξεκάθαρη παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας. Κατέστη πλέον  ολοφάνερο, ότι η τουλάχιστον προκλητική πρωτοβουλία της Διοίκησης, πυροδότησε ένα  πολεμικό κλίμα εντός της Τράπεζας και  επέφερε αρνητικό αντίκτυπο στο ευρύτερο περιβάλλον και  στους πελάτες της.

Και όλα αυτά σε μία χρονική συγκυρία, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι οι «καλοθελητές» περιμένουν στην γωνία  και η Τράπεζα έχει ανάγκη την ευρύτερη κινητοποίηση όλων μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας.

Συνάδελφοι,

Όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία απαιτείται ενότητα και αποφασιστικότητα σε συλλογικό επίπεδο και συνάμα  ψύχραιμες  και όχι φοβικές αντιδράσεις   από όλους μας.. Κανείς δεν είναι μόνος του.  Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, στεκόμαστε όρθιοι και  παλεύουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Με ξεκάθαρη τη  θέση μας   ότι καθίσταται  επιβεβλημένη η ταχύτερη  αποσαφήνιση των προθέσεων της Διοίκησης προς την  αυτονόητη κατεύθυνση  της επιβεβαίωσης  της πιστής εφαρμογής  του υφιστάμενου πλαισίου εργασιακών σχέσεων και της αποφυγής οποιασδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης του, ζητήσαμε   την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης μας   με τη  Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ταυτόχρονα, συνεπείς στη διαχρονική θέση μας αναφορικά με την αναγκαιότητα της ενιαίας αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων μας, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους να συμμετέχουν στη συνάντηση που αναμένουμε να ορίσει η  Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων:

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς

              Ο Πρόεδρος                       Η Γ. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος               Ηρώ Φίλη 

Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Γενικής Πειραιώς

Ο Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Πολύζος Θεοφάνης            Γεωργούλης Διονύσιος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα