ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΤΠΕ-ΣΥΓΤΕ

0
485

ΩΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΤΟΕ!

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ,  ΚΑΙ ΣΥΓΤΕ 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕΤΠ ΚΑΙ ΣΕΤΑΠ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

“κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις”, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.  Τόσες περίπου χρειάστηκαν για να αποδειχθεί, για ακόμη μία φορά, το πραγματικό περιεχόμενο και αυτής της “εθελούσιας”.  Ήδη από σήμερα το πρωί, συνάδελφοί μας, από τα CAU,την αλληλογραφία και το λογιστήριο μέχρι στιγμής, καλούνται …”δι’ υπόθεσίν τους” στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η ψυχολογική πίεση υπό μορφή «προτροπών» για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της εθελουσίας παρά την θέληση των συναδέλφων, μας βρίσκει απέναντι! Τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβειά στην εθελούσια ανεργία!

Οι Σύλλογοί μας (ΣΕΥΤΠΕ και ΣΥΓΤΕ) έχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει την από κοινού, ΑΜΕΣΗ συνεδρίαση Συλλόγων και ΟΤΟΕ για τη λήψη απόφασης, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συναδέλφων μας, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς ΣΕΤΠ και ΣΕΤΑΠ.

Και αφού χάριν της Ενότητας εξαντλήσαμε εδώ και καιρό όλες τις προηγούμενες κοινές δράσεις (ανακοινώσεις, δελτία τύπου, επιτόπιες ενημερώσεις, επαφές με κοινοβουλευτικά κόμματα κ.λπ.) τι άλλο απομένει εκτός από τη μόνη διέξοδο, αυτήν του Αγώνα;    Με τη θέση αυτή θα προσέλθουμε και στη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού των Συλλόγων, παρότι όλες οι προσπάθειες μας για κλιμάκωση του αγώνα με κινητοποιήσεις έχουν πέσει στο κενό.

Δηλώνουμε, ωστόσο, κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στη λήψη απόφασης, με αγωνιστικό πρόσημο – που ήδη και αδικαιολόγητα έχει αργήσει παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας – με τη Διοίκηση να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν προ τετελεσμένων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά ότι η Ενότητα έχει νόημα όταν υπηρετεί τη δράση και όχι βεβαίως την αδράνεια ή την απραξία.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για δυναμική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης!

Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ                         Γοίλιας Ισίδωρος

Για το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                  Θεοφάνης  Πολύζος               Βενετσιάνος Δεκούλος