Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΣΥΓΤΕ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΑ

                                       ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΑ   

Αθήνα 19 Απριλίου 2021

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί στις 22 και 23 Απριλίου 2021 ψηφίζουμε για αντιπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς(ΤΕΑ).

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία το σωματείο μας δηλώνει παρών και στηρίζει τις αυτόβουλες υποψηφιότητες των μελών μας Ευγενίας-Δημοκρατίας Τάγαρη και Παναγιώτη Ταμπάκη.

Είναι πολύ σημαντικό ειδικά για εμάς που προερχόμαστε από τη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ να λειτουργήσει το ΤΕΑ για να λάβουμε ένα εφάπαξ ποσό στο τέλος του εργασιακού μας βίου, διότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όπως γνωρίζετε η αιτία του ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή είναι ότι το Ταμείο Αλληλοβοηθείας μας στο οποίο επί σειρά ετών καταβάλλαμε εισφορές και εμείς και ο εργοδότης, έχει πτωχεύσει λόγω της κακοδιαχείρισης και της λανθασμένης λογικής επενδύσεων. Γι’ αυτό  ο Σύλλογος μας από την αρχή που ανακοινώθηκε η ίδρυση του ΤΕΑ χαιρέτησε αυτή την πρωτοβουλία της Τράπεζας. Βέβαια η λειτουργία του ΤΕΑ θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Η συμμετοχή όλων μας και η στήριξη μας στους 2 υποψήφιους εκ των μελών μας, Ευγενία-Δημοκρατία Τάγαρη και Παναγιώτη Ταμπάκη στην ψηφοφορία για ανάδειξη αντιπροσώπου στο ΤΕΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ύπαρξη και την συνέχεια του ΣΥΓΤΕ.

Η ύπαρξη του Συλλόγου μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση του δικαστικού αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την εκκαθάριση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας διότι αυτή η διαδικασία είναι η μόνη μας ελπίδα για να λάβουμε όλοι ένα ποσό, πρωτίστως οι συνάδελφοι που πληρώνουν μέχρι τώρα και δεν πήραν ποτέ καμία προκαταβολή. Σημειώνουμε ότι η συνδ.Τάγαρη μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ του ΣΥΓΤΕ είναι στην Επιτροπή για την εκκαθάριση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. (Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν ’αναμονή της νέας δικασίμου η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα λόγω της πανδημίας).

Σημειώνουμε ότι κανένα από τα σωματεία στα οποία μετανάστευσαν ορισμένα μέλη μας, δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το εφ’άπαξ τους όπως ο ΣΥΓΤΕ.

Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι ένας ακόμα λόγος που επιβάλλεται να έχουμε το σωματείο μας και να το στηρίξουμε για να παραμείνει όρθιο είναι και η εφαρμογή του νέου στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας SUNRISE, το οποίο είναι προφανές  ότι επιφυλάσσει  δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, το ΔΣ του ΤΕΑ συμμετέχουν 7(επτά) μέλη εκ των οποίων το 1(ένα) θα είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, συνεπώς θα υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία.

Ως εκ τούτου ζητάμε ρητά και κατηγορηματικά να συγκροτηθεί επιτροπή από όλα τα σωματεία για να μεταφέρει την άποψή του και να συνεργάζεται με αυτήν ο εκλεγμένος συνάδελφος.

Οι 2 υποψήφιοι-μέλη μας Ευγενία-Δημοκρατία Τάγαρη και Παναγιώτης Ταμπάκης δεσμεύονται για διαφάνεια και για απρόσκοπτη ενημέρωση σχετικά με τις αποδόσεις των αποθεματικών του ΤΕΑ και για την διεκδίκηση βελτίωσης των όρων του ΤΕΑ υπέρ των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι η ψηφοφορία θα γίνει με ψηφιακή κάλπη σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εκδώσει η Τράπεζα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι βέβαιο ότι θα λάβετε μηνύματα από όλους τους υποψηφίους, και θα λάβετε και πολλές αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις σωματείων που έχουν μετατρέψει την διαχειριστική εκλογή ενός οργάνου σε συνδικαλιστική αντιπαράθεση με σκοπό την επιβίωση και την διατήρηση της συνδικαλιστικής τους καρέκλας. Εμείς θα προτρέπαμε αυτούς που κομπάζουν ότι διαθέτουν εμπειρία και τεχνοκρατικές γνώσεις να προτείνουν προς την Διοίκηση βελτιωτικές προτάσεις για το ίδιο το ΤΕΑ και τον αποταμιευτικό του χαρακτήρα.

Είναι στην ευχέρεια σας να επιλέξετε.

 

                                               ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα