Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΥΓΤΕ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αθήνα 2 Δεκεμβρίου 2022

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σταθερά και με αποφασιστικότητα το σωματείο μας, ο ΣΥΓΤΕ, στηρίζει και είναι δίπλα στους συναδέλφους, που βάλλονται από την Διοίκηση της Τρ.Πειραιώς βάσει του εξελισσόμενου μετασχηματισμού της εδώ και τέσσερα χρόνια, με αποσχίσεις, συρρίκνωση δικτύου και αναγκαστικές εθελούσιες. Εμείς δημιουργήσαμε συνδικαλιστικές συμμαχίες αγωνιζόμενοι για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας με την διατήρηση της τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας μέσα στην τράπεζα. Η στάση αυτή μας δικαιώνει και για όλα αυτά που προαναφέραμε και βλέπουμε ότι εξελίσσονται σε βάρος των εργαζομένων.

Κάποιοι κατάλαβαν έστω και τώρα (εμείς βέβαια διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας) ότι οι σχεδιασμοί της διοίκησης για συρρίκνωση και αποσχίσεις δεν έχουν τέλος και οι φημολογούμενες συνδικαλιστικές απόψεις για εργασιακούς παράδεισους μετά τις προηγούμενες αποσχίσεις και μετά την υλοποίηση της πρόσφατης απόσχισης στο Electronic Files Administration δεν φαίνεται να δίνουν βιώσιμες λύσεις σε βάθος χρόνου.

Η εκτίμηση μας είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Τρ.Πειραιώς σε όποιον τομέα και να εργάζονται αντιλαμβάνονται ότι η εργασιακή αβεβαιότητα τους αφορά όλους. Στηρίζουμε τις διαμαρτυρίες και είμαστε αντίθετοι στις μεθοδεύσεις για συρρίκνωση και αποσχίσεις των συναδέλφων, είμαστε αντίθετοι στα τελεσίγραφα όπως το να εγκαταλείψουν οι συνάδελφοι την τράπεζα εντός ορισμένων ημερών.

Στηρίξαμε την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση δίνοντας το παρόν στην Αμερικής 4 όπως και σε όλες τις προηγούμενες και διαδηλώσαμε, ΟΧΙ άλλες αποσχίσεις και συρρίκνωση της Τράπεζας. Καταγγείλαμε επίσης την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Τράπεζας για συμπαιγνία και απολύσεις των εργαζομένων. Αυτός ο συνδικαλιστικός αγώνας που εξελίσσεται θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα και όχι να παραμείνει μόνο στις εικόνες διαμαρτυρίας.

Επί της ουσίας καλούμε όλα τα σωματεία σε κοινή σύσκεψη για κλιμάκωση του αγώνα για την πρόσφατη δήθεν απόσχιση-συρρίκνωση δικτύου-εξαναγκαστικές άδειες συναδέλφων.

Καλούμε την Ομοσπονδία να παρέμβει θεσμικά και ουσιαστικά στην εξελισσόμενη δήθεν απόσχιση δεδομένου ότι και στελέχη της Τράπεζας δηλώνουν ότι η δημιουργία αυτής της συγκεκριμένης θυγατρικής δεν έχει μέλλον.

Προτείνουμε, στο τμήμα Electronic Files Administration που οι συνάδελφοι  δεν επέλεξαν την εθελουσία, συνεχή απεργιακή κινητοποίηση όπως και συνεχείς κινητοποιήσεις στα καταστήματα που κλείνουν. Οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν στο δίκτυο που στενάζει.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα