Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

logotipo sygte

Αθήνα 13/03/2018

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Όπως έχουμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας την Πέμπτη 15 Μαρτίου ο Σύλλογός μας διοργανώνει κοινή εκδήλωση μαζί με τον Σύλλογο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

 

Η συνεργασία μας με άλλα σωματεία που ανήκουν στον Όμιλο Πειραιώς δεν αφορά μόνο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και στην κοινή μας δράση για την διεκδίκηση των εργασιακών μας θεμάτων όπως έγινε πρόσφατα με το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου των φυλάκων και των καθαριστριών.

 

Παράλληλα με τον κοινό αγώνα για το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου ο οποίος είχε θετικό και προς όφελος των εργαζομένων αποτέλεσμα, πράγμα που οφείλεται  στην κοινή δράση όλων των σωματείων, [άλλωστε η ισχύς εν τη ενώσει] διοργανώσαμε από την αρχή του έτους άλλες 2 εκδηλώσεις στην Αθήνα μαζί με τον ΣΕΤΑΠ, μία θεατρική παράσταση και την κοπή της πίτας στην οποία παρευρέθηκε και ο Δ/νων  Σύμβουλος του Ομίλου.

Σε αυτό το σημείο σας διαβεβαιώνουμε ότι, σαν Σύλλογος Εργαζομένων Γενικής Τράπεζας  διατηρούμε την Αυτονομία μας και την Αυτοτέλεια μας και δεν πρόκειται να ενσωματωθούμε σε κανένα άλλο σωματείο. Ως εκ τούτου καλούμε τους συναδέλφους που έχουν εγγραφεί σε άλλους συλλόγους να επιστρέψουν στον σύλλογό μας ενόψει και της Τροποποίησης του Καταστατικού. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην εθελουσία έξοδο με το πρόγραμμα της πενταετίας να παραμείνουν στον σύλλογό μας.

 

Και οι 2 προαναφερόμενες εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και προκάλεσαν μόνο θετικά σχόλια για τον σύλλογό μας ο οποίος δήλωσε ισχυρή παρουσία μέσα στον Όμιλο.

 

Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι σε αναλογία με την ποιότητα αυτών των εκδηλώσεων το κόστος για τον Σύλλογό μας ήταν το λιγότερο δυνατό καθώς όλοι γνωρίζετε τον αγώνα που δίνουμε για να σώσουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα, κάνοντας τεράστιες περικοπές σε όλα τα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο που αναλάβαμε την διοίκηση.

Εδώ σημειώνουμε ότι τα μέλη του ΔΣ που θα ταξιδέψουν για τη Θεσσαλονίκη θα αναλάβουν μόνοι τους το κόστος του ταξιδιού και δεν θα επιβαρυνθεί το ταμείο του Συλλόγου.

 

Για  την συνεργασία με τον ΣΕΤΑΠ προκειμένου να γίνουν οι 2 εκδηλώσεις στην Αθήνα και η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ο Σύλλογός μας έφερε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε και από τα 9 μέλη. Η απόφαση δηλαδή του

Δ.Σ ήταν ομόφωνη.

 

Κατόπιν αυτού μετά λύπης μας διαπιστώνουμε σήμερα ότι το μέλος του ΔΣ και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος ενώ είχε ψηφίσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ τις κοινές εκδηλώσεις με τον ΣΕΤΑΠ κυκλοφόρησε επιστολή προς τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης στηλιτεύοντας την εκδήλωση και δηλώνοντας αντίθετος για την συνεργασία με τον άλλο Σύλλογο.

Αυτό δυστυχώς συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του ΣΥΓΤΕ, μέλος του Προεδρείου και μάλιστα ο Αντιπρόεδρος να επιχειρεί να σαμποτάρει μία εκδήλωση του σωματείου και να αποτρέψει τους συναδέλφους να προσέλθουν.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σας καλούμε να αγνοήσετε τους δημαγωγούς  και να προσέλθετε στην εκδήλωση όπου θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι διατηρούμε την αυτοτέλειά μας σαν σωματείο και δεν πρόκειται να χαθούμε μέσα στο πλήθος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για να έλθουμε σε επαφή μαζί σας. Μην αφήσετε να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Μην αφήνετε κάποιους να γκρεμίσουν ότι προσπαθούμε να χτίσουμε, μόνο για ιδιοτελή οφέλη και προσωπική προβολή.

 

Γυρίζουμε σελίδα,

 

Σας περιμένουμε,

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΣΥΓΤΕ)

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα