Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αθήνα 27/3/2020

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου μας, παρουσία των στελεχών της Διοίκησης του Ομίλου Πειραιώς Γεν. Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού κου Γεωργόπουλου, των κ. Μαυρογιάννη και Κατσουράνη, του Προέδρου του ΣΥΓΤΕ Φ. Πολύζου καθώς και άλλων εκπροσώπων των Συλλόγων του Ομίλου.

Πρώτιστο αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενημέρωση για το καίριο και φλέγον ζήτημα λήψης μέτρων προστασίας για την προφύλαξη των εργαζομένων και της πελατείας στα καταστήματα και στις μονάδες του Ομίλου – όπως άλλωστε είχαμε απευθύνει και με επιστολή μας στην Ομοσπονδία Τραπεζών – καθώς και διευκρινίσεις για τη χορήγηση έκτακτων ειδικών αδειών σε γονείς και σε συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όσον αφορά σε αυτό το θέμα, μας διαβεβαίωσαν ότι οι άδειες θα εφαρμοστούν, ως ορίζει το πρωτόκολλο των μέτρων.

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι το σωματείο μας σε περίπτωση που προκύψουν ζητήματα αδειών και εφαρμογής μέτρων προστασίας, δύναται να επικοινωνεί με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, ώστε να προβαίνει άμεσα η Τράπεζα στην επίλυσή τους. Επίσης μας ανέφερε ότι θα έχουμε τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις όλων των θεμάτων που αναφέρθηκαν.

Ζητήσαμε από την Τράπεζα Πειραιώς να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα και να εξασφαλίσει τις κατάλληλες υποδομές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ώστε να βγούμε όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι όρθιοι και υγιείς από αυτήν την κρίση.

Η Διοίκηση της Τράπεζας μας διαβεβαίωσε, μέσω των τριών εκπροσώπων της, ότι έχουν ληφθεί εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα, έχουν σταλεί αντισηπτικά υγρά χεριών και γάντια, έχουν δοθεί εντολές να σταλούν μάσκες σε όλες τις μονάδες και καταστήματα και ότι θα υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση. Επίσης έχουν ληφθεί σχολαστικά μέτρα για τον τρόπο καθαριότητας των χώρων εργασίας.

Διαπιστώθηκε επίσης από κοινού, ότι για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη προστασία, απαιτείται η πρόληψη και η πιστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των μέτρων από την Τράπεζα, η εφαρμογή των μέτρων από κάθε συνάδελφο ατομικά και η σοβαρή αντιμετώπιση αυτής της συγκυρίας από τα συνδικαλιστικά όργανα.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ανέφεραν επίσης την παροχή εργασίας από το σπίτι (τηλεργασία) ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας που τέθηκε σε εφαρμογή για ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων σε κεντρικές υπηρεσίες και ενημέρωσαν ότι ημέρα με την ημέρα θα προχωρούν σε περαιτέρω μειώσεις εργαζομένων στα καταστήματα και παροχή της εργασίας τους από το σπίτι.

Επίσης μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν δοθεί προς όλους τους συναδέλφους τα τηλέφωνα των ιατρών εργασίας και ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους ιατρούς ώστε να παρακολουθούν στενά τα γεγονότα και την υγεία των εργαζομένων του Ομίλου.

Η πολιτεία, η Τράπεζα, τα σωματεία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι τραπεζουπάλληλοι είναι στην πρώτη γραμμή ως συνέπεια των συνεχών συναλλαγών τους με το κοινό. Ως εκ τούτου, σε έτερο χρόνο, το σωματείο μας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναγνωρίσουν εμπράκτως το εργασιακό και ψυχικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι και να τους στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ευελπιστούμε όλοι οι συνάδελφοι και η χώρα μας να βγούμε σύντομα από αυτό το αδιέξοδο. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι σε ετοιμότητα και πάντα δίπλα σε όλους τους συναδέλφους μας. Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη, θα ενημερωθείτε εγκαίρως με ανακοίνωσή μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

σ αυτές τις δύσκολες ημέρες οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας των RBU που έχουν μετατεθεί και είναι μακριά από τόπο διαμονής τους. Καλούμε τη διοίκηση να μεριμνήσει για την επιστροφή τους.

Το σωματείο μας ζητάει όπως και η ΟΤΟΕ την απόσυρση τώρα του άρθρου 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υποβαθμίζει την εργασία και μειώνει στο μισό τους μισθούς.

Καλούμε την κυβέρνηση:

Να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Να ενισχύσει το ταχύτερο και με κάθε τρόπο το δοκιμαζόμενο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε μέσα προστασίας, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Να εντείνει τους ελέγχους για την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας, αλλά και των εργασιακών κανόνων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Να λάβει μέτρα για την προστασία του εισοδήματος όλων των εργαζομένων, χωρίς καμιά εξαίρεση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα