Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – Σ.Υ.Γ.Τ.Ε: Η  βιομηχανία των αποσχίσεων συνεχίζει να απαξιώνει την Τράπεζα

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΡΙΤΗ 24.01 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

& ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η εμμονή της Διοίκησης Μεγάλου με την αυτοκαταστροφική στρατηγική των αποσχίσεων συνεχίζεται μέσω της τερατογένεσης θυγατρικών εταιρειών – σφραγίδων, στις οποίες καλούνται να μετακινηθούν εκβιαστικά συνάδελφοί μας, προκειμένου να βρεθούν εκτός Τράπεζας.

Οι περίπου 50 εναπομείναντες από τις μονάδες ROS και Electronic Files Administration βαφτίζονται παράνομα κλάδος και καλούνται μέχρι αύριο να συναινέσουν σε μια θολή διαδικασία. Για ακόμη μια φορά, ο ωμός ψυχολογικός εκβιασμός παίρνει τη μορφή ψευδοδιλημματικής επιλογής μεταξύ:

  • της απόσχισης σε μια εταιρεία «σκιάχτρο», που θα ελέγχεται από την τράπεζα  με τη συμμετοχή εργαζομένων «σε ειδικές ομάδες εργασίας» (έτσι αναφέρονται στην επιστολή που έλαβαν οι συνάδελφοι), της οποίας δεν γνωρίζουμε ούτε το αντικείμενο αλλά ούτε και το μέλλον της.
  • της αυτοεξορίας σε καταστήματα της άγονης νησιωτικής επικράτειας με προσχηματικές θέσεις που «ανακαλύφθηκαν» μόλις προχθές (π.χ. σε Αμοργό, Ικαρία κ.λπ),  και
  • μιας ακόμη ψευδεπίγραφης «εθελούσιας», προσπαθώντας να εκμαιεύσει τη συναίνεση των συναδέλφων στον επαγγελματικό αυτοχειριασμό τους.

Οι τρεις Σύλλογοι (ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ & ΣΥΓΤΕ) που δεν αποδεχόμαστε την παθητική αφωνία και τη σιωπηρή συναίνεση σε αυτή τη νέα απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, καλούμε τους υπό απόσχιση συναδέλφους, σε 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24/1, από τις 11:15 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (Αμερικής & Πανεπιστημίου). (Στη στάση εργασίας δύναται να συμμετάσχουν όλοι οι υπό απόσχιση συνάδελφοι ανεξαρτήτως του συλλόγου στον οποίο ανήκουν)

Εν όψει αυτής της προκατασκευασμένης κρίσης και της νέας πρόκλησης της Διοίκησης που δεν σεβάστηκε ούτε καν δικαστική απόφαση που εξαιρεί από την απόσχιση πολύτεκνη χήρα που είχε παράνομα μετατεθεί από την Πρέβεζα στην Αθήνα, θα στείλουμε ακόμη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης προς τη Διοίκηση Μεγάλου, απέναντι στη βιομηχανία των αποσχίσεων:

  • Σταματήστε να απαξιώνετε έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους, την ώρα που το δίκτυο και οι κεντρικές υπηρεσίες στενάζουν υπό το βάρος της έλλειψης προσωπικού.
  • Σταματήστε το φαύλο κύκλο της συρρίκνωσης, που απαξιώνει τον οργανισμό και σας εκθέτει ηθικά και νομικά. Το μέλλον της Τράπεζας βρίσκεται στην ανάπτυξη και όχι στα αποκαΐδια των εργασιακών σχέσεων που θα αφήσετε πίσω σας.
  • Η μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα, που ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, δεν μπορεί να καταντήσει παίγνιο τυχοδιωκτισμού και εφήμερης δόξας των golden boys.

Οι αποσχίσεις δεν συνιστούν πλέον βλαπτική μεταβολή μόνο για τους εργαζόμενους αλλά για ολόκληρο τον Οργανισμό.

Ο αγώνας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας συνεχίζεται!

Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

Για το Δ.Σ του Ε.Σ.Ε.Τ.Π

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

      Γουγούλης Γιώργος                       Τσιμρόγλου Αβραάμ

         Για το Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε

       Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

   Πολύζος Θεοφάνης                 Δεκούλος Βενετσιάνος

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα