Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Σ.Υ.Γ.ΤΕ: Ετοιμάζουν νέα συρρίκνωση και αποσχίσεις –  Απαντάμε με κινητοποιήσεις

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, στο Νομό Ηρακλείου, την Τετάρτη 16.11

4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την Παρασκευή 18.11  στις υπό απόσχιση υπηρεσίες

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η Διοίκηση της Τράπεζας για μια ακόμα φορά επιχειρεί να στήσει ένα ακόμη σκηνικό τρομοκράτησης του προσωπικού με κλείσιμο καταστημάτων και αποσχίσεις Υπηρεσιών. Αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο 170 επιπλέον συναδέλφους μας (Group Support/OpsLoans Administration & Support / Operational Risk & Control CenterRetail Operations SupportRetail Operations Support 10), με ορίζοντα, κατά την προσφιλή της τακτική, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει να προχωρήσει στο κλείσιμο τουλάχιστον δέκα καταστημάτων του Δικτύου, χωρίς καμία δέσμευση για τοποθέτηση των συναδέλφων εντός του νομού.

Η εμμονή της Διοίκησης Μεγάλου στη στρατηγική συρρίκνωσης του Οργανισμού, με δραστική περικοπή των θέσεων εργασίας, δεν την εμποδίζει να υπαναχωρήσει ακόμη και από τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ, για την κάλυψη παγίων τραπεζικών αναγκών από εργαζόμενους καταστημάτων της Περιφέρειας, που έκλεισαν το προηγούμενο διάστημα, τους οποίους πλέον επιχειρεί να οδηγήσει στην ανεργία και την ανασφάλεια. Ως προς δε τυχόν ευαισθησίες για εργαζόμενους ΑΜΕΑ ή γονείς ατόμων ΑΜΕΑ ή τρίτεκνους – πολύτεκνους κ.ο.κ ούτε λόγος να γίνεται…

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τόσο στο δίκτυο των καταστημάτων όσο και στις κεντρικές υπηρεσίες υπερβάλουν εαυτούς στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις και τον εργασιακό φόρτο, εξαιτίας της υποστελέχωσης και εντατικοποίησης, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη διαρκή και ασφυκτική ψυχολογική πίεση, σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Οι Σύλλογοι μας (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ & Σ.Υ.Γ.Τ.Ε) , αυτοί που δεν περιορίζονται απλώς να δηλώσουν την άρνησή τους, αλλά από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν στην πράξη με δυναμικές κινητοποιήσεις, κινητοποιώντας τους εργαζόμενους και ευαισθητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες απέναντι στην επιχειρούμενη βίαιη συρρίκνωση, απαντούν για ακόμη μία φορά με αποφασιστικότητα, στο πλευρό των εργαζομένων, και:

  • προκηρύσσουν 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, στο Νομό Ηρακλείου, την Τετάρτη 16.11, σε αντίδραση στο επιχειρούμενο κλείσιμο του καταστήματος Αγίου Μηνά και οργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και των συλλογικών φορέων σε όλους τους νομούς, στους οποίους έχει ανακοινωθεί ή επιχειρείται το κλείσιμο καταστημάτων. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους νομούς.
  • προκηρύσσουν 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την Παρασκευή 18.11  στις υπό απόσχιση υπηρεσίες.
  • καλούν τη Διοίκηση να σταματήσει το φαύλο κύκλο της απαξίωσης των εργαζομένων, ο οποίος σε τελική ανάλυση οδηγεί στην απαξίωση της Τράπεζας.

 Ο Αγώνας μας για την προστασία των θέσεων εργασίας συνεχίζεται!

                 Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ

       Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ             Γοίλιας Ισίδωρος

     Για το Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε

                 Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας                               

Πολύζος Θεοφάνης                         Δεκούλος Βενετσιάνος

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα