Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ.Υ.Γ.Τ.Ε.-Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ-Ε.Σ.Ε.Τ.Π-

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

το πόρισμα – καταπέλτης της Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας, το οποίο δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους και τους πέντε (5) Συλλόγους που προσέφυγαν από κοινού, προφανώς και αποτέλεσε ηχηρό ράπισμα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης.

Η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας – όπως και ο Αγώνας που προηγήθηκε με την καθολική στήριξη των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας – αποτελούν δικαίωση και νίκη σημαντική για τους εργαζόμενους, που προέρχονται από καταστήματα που έκλεισαν και βρίσκονται παράτυπα επί τετράμηνο σε καθεστώς υποχρεωτικής αδείας, και τους Συλλόγους [ΣΕΥΤΠΕ, ΣΕΤΑΠ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ & Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)], απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης.

Ωστόσο, οφείλουμε δυστυχώς να επισημάνουμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΤΠ επιχειρεί στην πράξη να ανατρέψει την κρυστάλλινη και υποστηρικτική των συμφερόντων των εργαζομένων απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας, που αξιώνει την άμεση τοποθέτησή τους σε υποκαταστήματα εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας. Αντιθέτως, ενημερώνει για τη μελλοντική απασχόλησή τους, κατόπιν συμφωνίας με τη Διοίκηση, στο νεοσύστατο τμήμα BackOffice, ακόμη και με τηλεργασία.

Η ανίερη αυτή συμφωνία αποτελεί πισωγύρισμα, που όχι μόνο αντίκειται στο πνεύμα και το γράμμα της απόφασης της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά ταυτόχρονα δεν παρέχει καμία εγγύηση και ασφάλεια για τους εργαζόμενους περί μη απόσχισης. Αξίζει και μόνο να ανασύρουμε στη μνήμη μας την πρόσφατη περίπτωση των συναδέλφων μας και πάλι από καταστήματα που έκλεισαν και εντάχθηκαν σε καθεστώς τηλεργασίας, για να αντιμετωπίσουν μετά από λίγο το εκβιαστικό δίλημμα της «εθελούσιας» ή της απόσχισης.

Αυτή η μη λύση, με ευθύνη εκείνων που συνειδητά απουσιάζουν από τους πραγματικούς αγώνες, εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Διοίκησης, υπηρετώντας παράλληλα την αναγκαία και πολυπόθητη «ηρεμία» των ημερών, λόγω και των επικείμενων εθνικών εκλογών. Κανείς άλλωστε δεν τρέφει την παραμικρή αυταπάτη ότι το τέλος της προεκλογικής περιόδου θα σηματοδοτήσει ένα νέο και πιο αβυσσαλέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα και κυρίως στις θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πιστή εφαρμογή της απόφασης – ορόσημο της Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας και την πλήρη συμμόρφωση σε αυτή της Διοίκησης.

                 Συνεχίζουμε και διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ

       Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

   Μπεμπένης Εμμανουήλ           Γοίλιας Ισίδωρος

Για το Δ.Σ του Ε.Σ.Ε.Τ.Π

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

 Γουγούλης Γιώργος                         Τσιμρόγλου Αβραάμ

Για το Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

 Πολύζος Θεοφάνης                         Δεκούλος Βενετσιάνος

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα