Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

Εμείς ως προεδρείο ανεβάσαμε τον ισολογισμό στο διαδίκτυο με πλήρη διαφάνεια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρόλη την μείωση των εισφορών λόγω των δύο μεγάλων εθελουσιών εξόδων όπου έγινε μείωση 17% των εσόδων και παράλληλα με σωστή και διαφανέστατη διαχείριση, μειώσαμε κατά 16% τα οργανικά έξοδα. Αυτή είναι η απάντηση που δίνουμε εμείς με τεκμηριωμένα στοιχεία.

 

Καλούμε όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους, οι οποίοι είναι ακόμα εγγεγραμμένοι στο Ταμείο αλλά και αυτούς που έχουν φύγει από μέλη του Ταμείου, να επισκεφθούν το site του Ταμείου,  (ΤΑΠΓΤΕ) για να δουν τις λίστες αναμονής, να διαβάσουν και να κατανοήσουν….

 

Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς συνάδελφοι, οι λίστες αναμονής ξεκινούν από το έτος 2010! Κι έχουν κάνει αίτηση για να πάρουν εφάπαξ 878 συνταξιούχοι και 329 συνάδελφοι εν ενεργεία εκ των οποίων άλλοι είναι εγγεγραμμένοι και άλλοι έχουν φύγει.

Είναι απαράδεκτο από το Δ.Σ. του Ταμείου – και απαιτούμε εξηγήσεις – με ποιο δικαίωμα και από που πηγάζει η ενέργειά τους αυτή, να έχει το ταμείο δύο πρωτόκολλα και δύο λίστες. Είναι πέρα για πέρα παράτυπο, παράνομο και αντικαταστατικό.

 

Και με αυτήν την παράνομη απόφαση που πήρατε, κύριοι του Δ.Σ. του Ταμείου, στη Γενική Συνέλευση, καταστρατηγώντας το καταστατικό , να δίνετε έναντι προκαταβολής εφάπαξ σε 4 συνταξιούχους + 1 εν ενεργεία, αφαιρείτε το δικαίωμα αυτών οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το Ταμείο με τη δικαιολογία ότι δεν είναι ταμειακώς εντάξει, επιχείρημα αίολο. Είναι ταμειακώς εντάξει οι συνταξιούχοι; και αν ο 3ος από τους 4 δεν είναι συνταξιούχος και είναι εν ενεργεία θα του δώσετε πρώτα λεφτά ή θα εξαντλήσετε πρώτα τους 4 συνταξιούχους και μετά τους εν ενεργεία;;; αν υπάρχουν βέβαια χρήματα. Υπάρχει νομική γνωμάτευση για όλα αυτά; Ή μήπως κατά την προσφιλή σας τακτική θα πείτε σε όλους ότι δεν έχουμε χρήματα; –αληθεύει ότι λέτε δεν έχουμε τόσα χρήματα, να σας δώσουμε 1000 ή 1500 κλπ; αν δεν αληθεύει να μας διαψεύσετε.

 

Ρωτάμε όλους τους συναδέλφους : Βλέπετε έστω και μία μικρή πιθανότητα να πάρετε εφάπαξ; Να σας πούμε εμείς. Στον αιώνα τον άπαντα.

 

Μπορούν να μας πουν οι κύριοι του Δ.Σ. του Ταμείου, πότε θα πάρουν οι συνάδελφοι που είναι στις λίστες αναμονής χρήματα; και πόσα θα πάρουν;

 

Γράφουν ότι ισχύει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου στις 5/12/15 για τις 7.000 ευρώ. Η Γ. Σ. Υπερισχύει του Καταστατικού; ΟΧΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΟΧΙ.

 

Αυτές οι ενέργειες είναι παράτυπες, παράνομες και αντικαταστατικές. Γι αυτό προτείνουμε σε όλους εσάς συνάδελφοι, να αποστείλετε γραπτή επιστολή στο Ταμείο, ζητώντας το λόγο που σας εξαιρούν και να σας απαντήσουν εγγράφως το λόγο που δεν δικαιούστε να πάρετε τις 7000 ευρώ.

Υπάρχει νομική γνωμάτευση γι αυτό κύριοι του Ταμείου; Αν ναι, να την ανακοινώσετε.

 

Ακόμη ζητάμε από την κ. Τρίγκα και τα μέλη του Δ.Σ. να ανεβάσουν στο διαδίκτυο τα πρακτικά της Γ.Σ. στις 5/12/15. Για να δει ο κάθε συνάδελφος όλα αυτά τα οποία συζητήθηκαν σε αυτή τη Γ.Σ. Να κρίνει, να συγκρίνει και να αποφασίσει.

 

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

 

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα