Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΤΑΠΓΤΕ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ

                                                                                                                                                                                                                                   Αθήνα 10 Ιουνίου 2022

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου μας καταθέτοντας πρόταση του για γνωμοδότηση από τον καθηγητή Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, Άγγελου Στεργίου και την σύμφωνη γνώμη της νομικής μας συμβούλου, αποφάσισε να προχωρήσει σε Δικαστική Προσφυγή προκειμένου για τα εν ενεργεία σήμερα μέλη του ΤΑΠΓΤΕ α) να αναγνωριστεί δικαστικά το δικαίωμα για οριστική διακοπή της καταβολής εισφορών και β) να αναγνωριστεί το δικαίωμα διεκδίκησης της εφάπαξ παροχής.

Γνωρίζουμε όλοι ότι το ΤΑΠΓΤΕ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για τη διάλυσή του. Υπό τις συνθήκες αυτές επιβάλλεται η προστασία των ασφαλισμένων του ΤΑΠΓΤΕ και των δικαιολογημένων συμφερόντων τους. Κατά την εκκαθάριση του Ταμείου θα πρέπει να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις συμμέτρως και οι εν ενεργεία σήμερα ασφαλισμένοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτοί ως δανειστές – δικαιούχοι εφάπαξ όπως και τα υπόλοιπα εν αναμονή μέλη του Ταμείου. Με τις σκέψεις αυτές αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην άσκηση της παραπάνω αγωγής και στην έναρξη μίας νέας δικαστικής διαδικασίας, η οποία θα κινηθεί παράλληλα με τη δικαστική διαδικασία για τη διάλυση του ΤΑΠΓΤΕ , προκειμένου να θωρακίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά μας.

  • Για τον λόγο αυτό, όσα μέλη του Συλλόγου και ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΓΤΕ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αγωγή αυτή παρακαλούνται να συμπληρώσουν, α) το συν/νο ερωτηματολόγιο το οποίο θα συνοδεύεται με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται σε αυτό και β) την συν/νη εξουσιοδότηση προς την δικηγόρο η οποία πρέπει να φέρει θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ ή Ελληνική Αστυνομία.
  • Παράλληλα, με βάση την διακηρυγμένη αρχή μας για την προστασία των  δικαιωμάτων και των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το ΤΑΠΓΤΕ λόγω των οικονομικών του προβλημάτων, θα ασκήσουμε αγωγή και για την κατηγορία αυτή, προσπαθώντας να ανατρέψουμε την επικρατούσα κατάσταση και να διεκδικήσουμε την πληρέστερη δυνατή ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους. Επομένως όσοι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το Ταμείο και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αγωγή που θα ασκηθεί θα πρέπει να συμπληρώσουν και αυτοί τα σχετικά δικαιολογητικά: α) το συν/νο ερωτηματολόγιο το οποίο θα συνοδεύεται με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται σε αυτό και β) την συν/νη εξουσιοδότηση προς την δικηγόρο η οποία πρέπει να φέρει θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ ή Ελληνική Αστυνομία.

Η προστασία της περιουσίας του Ταμείου και ο σεβασμός προς την αρχή της ισότητας αποτελούν τις κεντρικές βάσεις της μεγάλης προσπάθειας του Συλλόγου για το πρόβλημα του ΤΑΠΓΤΕ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να κατατεθεί η Αγωγή πρέπει να συγκεντρωθούν στον Σύλλογο τα δικαιολογητικά από όλους τους ενδιαφερόμενους, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, (ερωτηματολόγιο και εξουσιοδότηση). Ως εκ τούτου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να αποστείλουν τα δικαιολογητικά με εσωτερική αλληλογραφία, στην διεύθυνση των γραφείων του Συλλόγου, Σολωμού 20 Εξάρχεια ΤΚ 106 82 Αθήνα, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα  27 Ιουνίου  2022. Μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα μπορούν να συμπεριληφθούν στην Αγωγή.

Οι συνάδελφοι μέλη του σωματείου μας που βρίσκονται σε sabbatical καθώς και οι συνάδελφοι της INTRUM (πρώην μέλη του ΣΥΓΤΕ) θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στα τηλ.: 210 3811763, 6971 680163, 216 4001592, 216 4001736 για την παραλαβή των δικαιολογητικών.

                               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ 

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα