Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΑΠΓΤΕ – ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

 

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

 

 

Αληθεύει ότι στο Δ.Σ. του Ταμείου, όπου δεν παραβρεθήκαμε, η κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε ότι έχει άτυπα στα χέρια της την αναλογιστική μελέτη, ναι ή όχι; Διότι η ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων ήταν σαφέστατη ότι το Ταμείο έχει την αναλογιστική μελέτη.

 

 

Ρωτάμε ξανά την κ. Τρίγκα, αληθεύει ότι στη Γενική Συνέλευση του Ταμείου που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2015, είπε ότι έχει στα χέρια της την αναλογιστική μελέτη; Πόσο καιρό την έχει; γιατί δεν την κοινοποιεί στους ασφαλισμένους να γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση του Ταμείου; την αποκρύπτει; η απόκρυψη από τους ασφαλισμένους αποτελεί μέγιστη ευθύνη, όχι μόνο για την κ. Τρίγκα αλλά και για όλα τα μέλη του Δ.Σ.

 

Απαιτούμε άμεσα να κοινοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη σε όλους τους ασφαλισμένους, εδώ και τώρα.

 

Γιατί δεν ενημερώνετε τους ασφαλισμένους; Τι φοβάστε; Να σας πούμε εμείς. Η οικονομική κατάσταση του Ταμείου δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που λέτε στους ασφαλισμένους. Τολμήστε να δημοσιοποιήσετε τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου, αν έχετε το θάρρος και τη δύναμη, για να αποδειχθεί περίτρανα η αλήθεια και η διαφάνεια.

 

Αληθεύει ότι στη Γενική Συνέλευση του Ταμείου στις 5 Δεκεμβρίου 2015 η κ. Τρίγκα είπε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουμε στην τροποποίηση του Καταστατικού «για τεχνικούς λόγους» ;;; Υπάρχει τρόπος να γίνει η τροποποίηση. Αλλά δεν θέλουν γιατί θα φανεί η αλήθεια.

 

 

Μπορεί εύκολα να προχωρήσει η διαδικασία της τροποποίησης του Καταστατικού του Ταμείου, κατά τον ίδιο τρόπο που πραγματοποίησε εκλογές ο Σύλλογος των Συνταξιούχων. Διότι δεν χρειάζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι. Για εμάς δεν χωράει καμία δικαιολογία ή αιτιολογία. Γιατί θα φανεί η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

 

Αληθεύει κ. Τρίγκα, ότι στη Γενική Συνέλευση στις 5 Δεκεμβρίου 2015 είπατε να μην περιμένουν να πάρουν εφάπαξ οι συνάδελφοι, σύμφωνα με το σημερινό καταστατικό και ότι θα πάρουν το 50% από αυτό που δικαιούνται;

 

Και κατόπιν αυτού απόφαση – κατ εμάς παράτυπη και αντικαταστατική – να δίνετε 7.000 ευρώ; πώς συμβιβάζεται αυτό;

 

Αληθεύει ότι συγκεκριμένη συνάδελφος εν αναμονή όπου τα αρχικά του ονόματός της είναι Ε.Β. σας κατήγγειλε ότι έχουν πάρει προκαταβολή 7.000 ευρώ ακόμα και αυτοί που έχουν χάσει την αγωγή τους κατά του Ταμείου;;;

 

Είχατε προσλάβει ορκωτούς λογιστές; Πολύ καλά κάνατε. Ποια περίοδος ελέγχθηκε; Διότι μέχρι το 2006 είχαν πραγματοποιηθεί δύο έλεγχοι στο Ταμείο από Ορκωτούς Λογιστές. Εφόσον έλεγξαν και σας παρέδωσαν το πόρισμα, γιατί δεν το κοινοποιήσατε στους εργαζόμενους; τι φοβάστε; υπάρχει κάτι το μεμπτό;

 

Γιατί δεν ακολουθείτε την πρακτική του 2002 όταν ήταν ταμίας ο κ. Καλόγηρος και αρχές του 2007 που ήταν Πρόεδρος του Ταμείου, όπου ενημέρωσε με αντίτυπα σε κάθε κατάστημα και κάθε μονάδα για να το διαβάσουν όλοι οι ασφαλισμένοι;

 

Νομίμως, θα έπρεπε να ξεκινήσει ο έλεγχος από το 2007 μέχρι το τέλος του 2011.

 

Γιατί δεν ξεκινάτε από το 2012 μέχρι και σήμερα να γίνει έλεγχος ορκωτών λογιστών;

 

Ζητάμε απαντήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. του ταμείου και από τα 4 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και ειδικά από τους τρεις που ήταν παρόντες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιουνίου και στη Γενική Συνέλευση του Ταμείου τον Δεκέμβριο.

Ζητάμε να γραφτούν οι προτάσεις τους.

 

Ζητάμε από την κ. Τρίγκα να ανεβάσει στο διαδίκτυο όλη τη Γενική Συνέλευση για να κρίνετε και να συγκρίνετε.

 

Αληθεύει ότι ο προηγούμενος νομικός σύμβουλος υπέβαλε την παραίτησή του τον Μάρτιο του 2015 σε Δ.Σ. του Ταμείου; και με ποια αιτιολογία; μην προσπαθήσετε να αλλοιώσετε την όλη διαδικασία. Και απαιτούμε να μάθουμε ακριβώς τι ειπώθηκε από τον νομικό τότε. Τολμήστε!

 

Αληθεύει κ. Τρίγκα ότι στη Γενική Συνέλευση το 2015 είπατε ότι καταγγείλατε τη σύμβαση του νομικού; είναι η ίδια αποζημίωση της καταγγελίας με την παραίτηση; ενημερώστε τους ασφαλισμένους πόσα χρήματα του δώσατε γιατί πρόκειται για τις εισφορές μας.

 

 

Αλήθεια , μπορείτε να μας πείτε, προσλάβατε νέο δικηγόρο. Υπό ποία μορφή; ως μόνιμο υπάλληλο, όπως ήταν ο προηγούμενος νομικός σύμβουλος; με αντιμισθία; Θέλουμε να ενημερωθούμε για το ποσό της αμοιβής του και τις προσφερθείσες υπηρεσίες.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα