Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

1. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα
Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα σε είσοδο συγκροτήματος κατοικιών, επί της οδού Οινόης, στη Γλυφάδα. Διαβάστε εδώ.

2. Eurogroup: Στην εκκίνηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά από σχετικά διαφορετικές θέσεις
Πολλά νέα πρόσωπα εμφανίστηκαν χθες γύρω από το τραπέζι του Eurogroup, στις Βρυξέλλες: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, η Ολλανδή Ζίγκριντ Κάαγκ, η Λουξεμβούργια Γιουρίκο Μπάκες και Αυστριακός Μάγκνους Μπρούνερ, παραβρέθηκαν για πρώτη φορά στη συνεδρίαση, καθώς ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μετά την τελευταία σύνοδο του Δεκεμβρίου. Διαβάστε εδώ.

3. Το φαβορί για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο θα εκλέξει σήμερα τον διάδοχο του θανόντος Νταβίντ Σασόλι, με την ευρωβουλευτίνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τη Μάλτα, Ρομπέρτα Μέτσολα, να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει την προεδρία του σώματος. Διαβάστε εδώ.

4. Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τις περικοπές στις χηρείας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πρόκειται να προσφύγουν αρκετές οργανώσεις ασφαλισμένων και συνταξιούχων, για να ακυρωθεί η εγκύκλιος που παρεμβαίνει στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας ως αντισυνταγματική. Μετά τον σάλο που προηγήθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες, από την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου, την τελική κρίση αναμένεται να έχει το Ανώτατο Δικαστήριο.  Διαβάστε εδώ.

5. Πιστοποιητικά Covid-19: Πώς επηρέασαν τους εμβολιασμούς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Οι ευρωπαϊκές χώρες που εισήγαγαν τα Covid pass δεν αύξησαν μόνο την πρόσληψη των εμβολίων, αλλά παράλληλα βελτίωσαν το σύστημα υγείας και τις οικονομικές επιδόσεις, συμβάλλοντας δυνητικά στην αποτροπή νέων lockdown, αναφέρει νέα μελέτη. Διαβάστε εδώ.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα