Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Οι επόμενες δόσεις του «φαρμάκου» για πανδημία – πληθωρισμό

Πληθωρισμός και πανδημία αποτελούν τα δύο καίρια ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Εν αναμονή και των αποφάσεων για τυχόν επέκταση των περιοριστικών μέτρων πέραν της 16ης Ιανουαρίου, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σειρά σεναρίων. Διαβάστε αναλυτικά τι εξετάζεται.

Ο EastMed «θύμα» της ενεργειακής στροφής

Η είδηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν πλέον την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed έχει πυροδοτήσει φυσικά ποικίλες αντιδράσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Διαβάστε εδώ γιατί Ευρώπη, ΗΠΑ και πετρελαϊκές εταιρείες αλλάζουν πολιτική σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

Η Ευρώπη εξετάζει το να αρχίσει να αντιμετωπίζει την Covid όπως τη γρίπη

Η Ισπανία προτείνει η Covid-19 να αντιμετωπιστεί ως ενδημική νόσος, όπως και η γρίπη, και γίνεται η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που αφήνει να εννοηθεί ότι θα μάθουμε να ζούμε με τον νέο κορωνοϊό. Είμαστε πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο, δηλώνει ο Φάουτσι. Η ιδέα σταδιακά κερδίζει έδαφος και θα μπορούσε να πυροδοτήσει μία επαναξιολόγηση των κυβερνητικών στρατηγικών στην αντιμετώπιση του ιού. 

Το σχέδιο επιστροφής της Carrefour στην Ελλάδα

Μια νέα σελίδα στα «καταστήματα της γειτονιάς» επιδιώκει να ανοίξει η Retail and More. Αποκτά το δικαίωμα χρήσης του σήματος Carrefour και βέβαια την αποκλειστικότητα της διάθεσης των κωδικών ιδιωτικής ετικέτας του γαλλικού ομίλου. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η σύναψη της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Οι εξηγήσεις του Τζόκοβιτς για το PCR και τις δημόσιες εμφανίσεις

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram θέλησε να δώσει τις δικές τους εξηγήσεις για το PCR και τις δημόσιες εμφανίσεις του. Υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ακόμη πως είναι θετικός στον κορωνοϊό όταν παρέστη σε εκδήλωση με παιδιά.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα