Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (συνέχεια…)

συνάδελφοι,

σας κάνουμε πλήρη ανάλυση όλων των οικονομικών στοιχείων του ΤΑΠΓΤΕ διότι εμείς έχουμε και θέση και άποψη πάντοτε με τεκμηριωμένα στοιχεία, με απλή πρακτική αριθμητική.

Οι μηνιαίες εισφορές τώρα στο Ταμείο ανέρχονται περίπου στις 40.000 ευρώ. Τα πάγια μηνιαία έξοδα είναι κατά προσέγγιση 22.000 – 25.000 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε από τις 40.000 ευρώ τα έξοδα (22.000 ευρώ) απομένουν 18.000 ευρώ. Άρα που βασίζεται η απόφαση που πήρατε στη Γενική Συνέλευση, η οποία είναι παράτυπη και αντικαταστατική, να δίνετε χρήματα κάθε μήνα σε 4 συνταξιούχους + 1 εν ενεργεία???!!!

Οι 18.000 ευρώ που απομένουν μπορούν να καλύψουν τα 5 άτομα το μήνα; (5 ασφαλισμένοι * 7.000 =35.000). Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου! Για να καταλάβετε εσείς οι ασφαλισμένοι ότι σας εμπαίζουν. Αληθεύει ότι όποιος έχει κάνει αίτηση για να πάρει τις 7.000 ευρώ, απαντάτε ότι δεν έχουμε λεφτά να σας δώσουμε, και να πάρετε έστω 1.000 ευρώ; Αυτό είναι κατάντια!

Πάμε και σε ένα άλλο σενάριο. Ας υποθέσουμε ότι δεν πληρώνουμε τίποτα από τα πάγια έξοδα. Οι μηνιαίες εισφορές όπως είπαμε είναι 22.000 ευρώ. Άρα 5 προκαταβολές επί 7.000 είναι 35.000 ευρώ το μήνα. Δηλαδή απομένει ένα ποσό των 5.000 ευρώ, με την παρούσα κατάσταση, χωρίς να υπολογίζουμε αν φύγουν κι άλλοι ασφαλισμένοι με νέα εθελουσία. 5 άτομα κάθε μήνα, είναι 60 το χρόνο, από 7.000 ευρώ μας κάνουν 420.000 ευρώ.

Τώρα προσέξτε συνάδελφοι : 878 που είναι στη λίστα αναμονής βοηθημάτων, και κάποιοι εκ των οποίων έχουν φύγει από την Τράπεζα, ρωτάμε πόσα χρόνια και τέρμινα μπορεί να περιμένει κάποιος για να πάρει τις 7000 ευρώ; Με αυτήν τη λογική, αν διαιρέσουμε το 878 διά του 60 κάθε χρόνο βγαίνει να πάρουν εφάπαξ σε 14 χρόνια! Ζήσε Μάη μου κ φάε τριφύλλι!

Αν προσθέσουμε τους 329 ασφαλισμένους που είναι στη λίστα έναντι εφάπαξ προκαταβολής εν ενεργεία συναδέλφων, εκ των οποίων αρκετοί έχουν φύγει από το Ταμείο, είναι στο σύνολο 1.207 συνάδελφοι. Αν το διαιρέσουμε διά του 60 που είναι οι συνάδελφοι το χρόνο σύμφωνα με την απόφασή σας, θα πάρουν προκαταβολή σε 20 χρόνια!

Σκεφτείτε συνάδελφοι να γίνει μία ακόμα εθελουσία… τότε πάει όλο το τριφύλλι!

Για να καταλάβετε συνάδελφοι ότι δεν πρέπει να ελπίζετε. Αυτή είναι δυστυχώς η οικτρή κατάσταση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Και είναι γνωστό ποιοι έπαιξαν τα χρήματα στο χρηματιστήριο. Αυτά ούτε παραγράφονται ούτε διαγράφονται στη συνείδηση του ασφαλισμένου.

Και για να αποδείξουμε όλη αυτήν την κατάσταση, θέλουμε να αναφέρουμε ότι πριν παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση για να δίνουν τις 7.000 ευρώ, κάποιοι συνάδελφοι που είχαν κάνει αίτημα να πάρουν τις 7.000 είχαν λάβει με επίσημες επιστολές του Ταμείου απάντηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Ζητάμε απαντήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοηθείας αλλά και από τα 4 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου από τους οποίους δεν έχουμε δει ΠΟΤΕ καμία πρόταση για το τόσο σοβαρό ζήτημα των του ΤΑΠΓΤΕ όπου οι συνάδελφοι καταβάλλουν την εισφορά τους.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα