Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

8 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

                                                                                                                                                                                                                         Αθήνα 4 Μάρτη 2022

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας, εφήβου, ανήλικης, συντρόφου, συζύγου, μητέρας, εργαζόμενης στα εργοστάσια και στα γραφεία, συμβάλλει καθοριστικά στις εξελίξεις και στην κοινωνία. Στα συνδικάτα, στα κινήματα, μέσα στο χρόνο, η γυναίκα εξακολουθεί με σθένος και αξιοπρέπεια να κατακτήσει το αυτονόητο, την  Ι Σ Ο Τ Ι Μ Ι Α.

Στις 8 Μάρτη με μια φωνή τιμούμε την ημέρα της γυναίκας, συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα να εξαλείψουμε κάθε μορφή καταπίεσης, εκμετάλλευσης, έκφυλης βίας, ρατσισμού, ανθρωποκτονίας, γυναικοκτονίας, για έναν καλύτερο κόσμο. Τιμούμε την γυναίκα που αγωνίστηκε και αγωνίζεται στις εμπόλεμες ζώνες για ζωή, στην  Κύπρο, στην Παλαιστίνη, στην Γιουγκοσλαβία, στην Συρία, στην Αφρική. Τιμούμε την γυναίκα της Ουκρανίας που δίνει σήμερα τον μεγάλο αγώνα της επιβίωσης των παιδιών της.

Το Ε.Κ.Α.  προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας στις 8 Μάρτη από τις 12:15 έως τις 15:15 στο λεκανοπέδιο Αττικής τιμώντας την ημέρα της γυναίκας και τον μαζικό αγώνα,  που έδωσαν πριν από 165 χρόνια οι εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η ανάδειξη των δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα μας παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας  μέσω του κινήματος #metoo.

Η γυναίκα τραπεζοϋπάλληλος αντιμετωπίζει σήμερα την εργασιακή ανασφάλεια, την ανισότητα ευκαιριών, τις εργασιακές μεταβολές, τις αποσχίσεις, την κατεδάφιση των κεκτημένων, την απώλεια της τραπεζοϋπαλληλικής της ιδιότητας, όταν μάλιστα έχει αναλάβει  την φροντίδα της οικογένειας και την ανατροφή των παιδιών της.

Συμμετέχουμε την Τρίτη 8 Μάρτη στην  τρίωρη στάση από ώρα 12:15 έως το τέλος του ωραρίου, που προκήρυξε το Ε.Κ.Α. στο λεκανοπέδιο Αθήνας και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στην Πλ. Κλαυθμώνος με πορεία προς το Σύνταγμα στις 13:00.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

                                                                                      

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα