Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗ Κ.ΖΑΜΠΕΛΗ

Σας παραθέτω αυτούσια την εξώδικη απάντηση που έλαβα από τον αναλογιστή κ. Ζαμπέλη στις 21/12/2012 μετά την εξώδικη πρόσκληση που του απέστειλα στις 20/11/2012.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι από τον Φεβρουάριο του 2012 ανατέθηκε στην εταιρεία «ΑΟΝ ΧΙΟΥΙΤ» η εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης και παραδόθηκε στο Ταμείο τον Σεπτέμβριο του 2012.

Αυτό συνάδελφοι δεν σας κινεί την περιέργεια; Για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η καθυστέρηση ενώ η συγκεκριμένη εταιρία λόγω της προηγούμενης αναλογιστικής μελέτης είχε ήδη στην διάθεσή της τα περισσότερα οικονομικά στοιχεία.

Σε ερώτηση μέλους προς τον κ. Ζαμπέλη στην συγκέντρωση συνάντηση, για το λόγο της καθυστέρησης αυτής , απάντησε ότι κάθε τόσο του έδιναν διάφορα εναλλακτικά σενάρια.

Ρωτούμε τις προτάσεις των μελών του Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ γιατί δεν το παρέδωσαν στον αναλογιστή;

Παράλληλα ο κ. Ζαμπέλης σε ερώτηση που του έκανε μέλος του Ταμείου απάντησε ότι αν του παρέδιδαν νέα στοιχεία σήμερα , η εταιρία του θα είχε έτοιμη την αναλογιστική μελέτη σε 20 ημέρες, το πολύ ένα μήνα.

Εγώ προσωπικά αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου έχουμε και την θέληση και την διάθεση να συνδράμουμε για ένα προτεινόμενο σχέδιο τροποποίησης του εφάπαξ που θα έχει βιωσιμότητα και το οποίο θα καλύπτει και το τελευταίο μέλος που έχει εγγραφεί έως το 2005.

Όπως ελέχθη από συγκεκριμένα μέλη στην συνάντηση – συζήτηση για νέα πρότασή τους, εμείς την αναμένουμε ώστε να την μελετήσουμε , στην συνέχεια να ορίσουμε συνάντηση στην οποία θα καταθέσουμε τις θέσεις τις απόψεις και τις προτάσεις μας οι οποίες θα είναι προς το όφελος των εν ενεργεία μελών του ΤΑΠΓΤΕ.

Η οποιαδήποτε φυγομαχία τούτη την κρίσιμη στιγμή δεν δικαιολογείται και το εννοούμε.

Κάποιοι που έχουν τα ινία του ταμείου θα πρέπει να έχουν και την σχετική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ