Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30/3 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ (Λ. Αμαλίας 10 Σύνταγμα)

Στην ανακοίνωση πρόσκληση του ΤΑΠΓΤΕ για Τακτική Γενική Συνέλευση στις 30/3 στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Αμαλίας 10 Σύνταγμα) υπάρχει θέμα στην Η.Δ με αρ.  4 και τίτλο  «λήψη απόφασης για την βιωσιμότητα του Ταμείου»
Θέλουμε να εξηγήσετε στους ασφαλισμένους τι εννοείτε με αυτή σας την διατύπωση και γιατί έως τώρα ουδέποτε είχατε θέσει το συγκεκριμένο θέμα σε Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν  για την τροποποίηση του κλάδου εφάπαξ. Γιατί τώρα και όχι τότε;  Ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος;
Οι παρατάξεις που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο Ταμείου  πριν από κάθε Γενική Συνέλευση που είχε ως θέμα την τροποποίηση του καταστατικού ήταν  κάθετοι και οριζόντιοι ότι με τα προτεινόμενα σχέδιά τους  το Ταμείο ήταν βιώσιμο. Τι έχει αλλάξει από τότε έως και  τώρα;
Πως θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι που θα είναι παρών στη Γενική Συνέλευση; Σας ρωτάμε αν πουν ναι στην βιωσιμότητα,  ποιος ο λόγος δημοψηφίσματος;
Αν από  τα στοιχεία του αναλογιστή  προκύψει ότι η βιωσιμότητα του Ταμείου δεν υφίσταται ή είναι μικρού χρονικού διαστήματος , τότε  ποιος ο λόγος ύπαρξης του θέματος 5 και 6 «καθορισμός ημερομηνιών για την διεξαγωγή πανελλαδικής ψηφοφορίας για την έγκριση των προτεινόμενων τροποποιήσεων του καταστατικού» « εκλογή Κ.Ε.Ε. για την διενέργεια των τροποποιήσεων ; απαιτούμε εξηγήσεις και απαντήσεις.
Ζητούμε να είναι παρών και ο νομικός σύμβουλος του ΤΑΠΓΤΕ γιατί πρέπει και επιβάλλεται να απαντήσει σε ερωτήματα.
Στην ανακοίνωση της 4/3/2013 όλως αντιφατικά γράφετε «όλοι οι εργαζόμενοι της ΓΤΕ και μέλη του ΤΑΠΓΤΕ να συμμετέχουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που μεταξύ άλλων υπάρχει θέμα για λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του ΤΑΠΓΤΕ» τα οποία παραλείπετε στην Ημερήσια Διάταξη. Γιατί; Υπάρχει κάτι το οποίο δεν πρέπει να το γνωρίζουμε;
Μας λέτε στην ανακοίνωσή σας ότι τα μελή του Ταμείου μπορούν να καταθέσουν έως την 15/3 τις προτάσεις τους για την βιωσιμότητα του Ταμείου. Αυτό δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε.
Συνάδελφοι του Ταμείου πρώτα κυκλοφορεί το προτεινόμενο από το Δ.Σ του ταμείου σχέδιο και επί αυτού οι εργαζόμενοι  κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
Εσείς όμως  ενεργείτε αντίθετα και εμείς   καλόπιστα ρωτάμε , τις  όποιες προτάσεις των συναδέλφων τι θα τις κάνετε;   Υπάρχει περίπτωση να τις ενσωματώσετε στο ήδη προτεινόμενο σχέδιο; Θα  αποσταλούν στον αναλογιστή για μελέτη ή θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ για το αν θα τις στείλετε η όχι;. Έχετε αποφασίσει ποιο θα είναι το προτεινόμενο σχέδιό σας; γιατί δεν το κυκλοφορείτε και το κρατάτε κρυφό;
Έχει αποσταλεί στον αναλογιστή το προτεινόμενο σχέδιό σας  για να το μελετήσει και να βγάλει την αναλογιστική, και πότε ; δηλαδή σε 10 ημέρες θα είναι έτοιμος;
Τότε γιατί υπήρξε αυτή  η φοβερή καθυστέρηση από τον Φεβρουάριο έως και τον Σεπτέμβριο  του 2012 που λάβατε την αναλογιστική μελέτη αλλά δεν την κυκλοφορήσατε; Και μην μας πείτε ότι δεν είχε τα στοιχεία  τότε ο αναλογιστής και τώρα τα έχει.
Καλό θα είναι το προτεινόμενο σχέδιό σας να το κυκλοφορήσετε στους εργαζόμενους μαζί με την αναλογιστική μελέτη ώστε ο κάθε εργαζόμενος να είναι ενημερωμένος,  και να υποβάλει τα ερωτήματα και τις απορίες του κατά τη Γενική Συνέλευση.
Για το λόγο αυτό ο αναλογιστής επιβάλλεται να παρευρεθεί στην Γενική Συνέλευση ώστε να δώσει μια πλήρη ανάλυση για το αν αντέχει το Ταμείο,  πόσο ζωή έχει και για πόσο χρονικό διάστημα. Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα διαμορφώσουν πλήρη εικόνα της κατάστασης πριν αποφασίσουν.
Ζητάμε να μας πείτε στο τελευταίο χρονικό διάστημα σε πόσα άτομα καταβάλλατε   εφάπαξ και το ύψος του ποσού αυτού ;
Εμείς από την πλευρά μας  επιμέναμε και τονίζαμε ότι  έως την  λήξη της  διαδικασίας της νέας τροποποίησης, να μην καταβληθεί σε κανέναν το εφάπαξ.
Αναφέρουν περαιτέρω στην ανακοίνωσή τους ότι εμείς δεν ενταχθήκαμε στην επιτροπή τροποποίησης.
Εμείς συνάδελφοι ήμασταν ξεκάθαροι εξ αρχής. Τους είχαμε ζητήσει να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να τις μελετήσουμε και σε 2 με 3 ημέρες να καταθέσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας ώστε να γίνει επί της ουσίας συζήτηση.
Αληθεύει συνάδελφε Πρόεδρε Γιουρούκο ότι δεν θα είσαι  ο βασικός ομιλητής στην Γενική Συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό ; Μήπως συνάδελφε Πρόεδρε ο βασικός ομιλητής θα είναι  ο Γενικός Γραμματέας; Εμείς ρωτάμε. Αν αληθεύει , γιατί;