Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ  ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ – ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ – ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ.
  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ»

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την όλη πολιτική του Ταμείου Αλληλοβοηθείας με μπροστάρη τον συνάδελφο  της παράταξης της  Ανανεωτικής Γιουρούκο Δ  με την στήριξη των εκπροσώπων της πρώην ΠΑΣΚΕ νυν Ενωμένοι Εργαζόμενοι, Φ. Πολύζο , Ευθυμίου Γ.
Διαφωνούμε κάθετα και ριζικά με αυτό το έκτρωμα – πυγολαμπίδα – απαράδεκτο προτεινόμενο σχέδιο το οποίο δεν δίνει καμία ελπίδα . Σας εμπαίζουν  συνάδελφοι . Εμείς έχουμε δώσει το στίγμα και θα σας ενημερώσουμε και προφορικώς και γραπτώς για αυτό το άθλιο κατασκεύασμα  το οποίο δεν εξυπηρετεί κανένα.
Παρά ταύτα λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και πέραν του δικού μας προτεινόμενου σχεδίου, σας καλούμε πάντοτε μέσα σε ένα πνεύμα ενότητας και χωρίς να σταθείτε  σε νομικές θεωρίες εδώ και τώρα ανακαλέσετε την διαδικασία της τροποποίησης του καταστατικού διότι δεν είναι νόμιμο να έχει αποφασιστεί από τα επτά μέλη του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ (συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν λάβει τα εφάπαξ τους) αλλά και από μια Γενική Συνέλευση που εμείς τουλάχιστον θεωρούμε παράνομη και παράτυπη. Σας ρωτάμε κατά την  διαδικασία της τροποποίησης του καταστατικού  και των εκλογών  του Ταμείου , θα ψηφίσουν και όσοι συνταξιούχοι  είναι στην σειρά; Θέλουμε απάντηση εδώ και τώρα.
Τους ρωτάμε εφόσον διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ γιατί οι εν ενεργεία  συνάδελφοι που θα εκλεγούν θα πρέπει να επωμιστούν  το έργο της τροποποίησης ενός καταστατικού που ουδέποτε πρότειναν και σχεδίασαν;
Η Γενική Συνέλευση ήταν παράνομη διότι δεν μπορούσαν  να συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι. Διέξοδος μπορεί να δοθεί, εάν αποσύρουν την  διαδικασία τροποποίησης του  καταστατικού και  παρότι πιστεύουμε στην παρανομία της Γενικής Συνέλευσης προτείνουμε:
Α)  να γίνουν εκλογές στο Ταμείου με την συμμετοχή μόνο των εν ενεργεία συνάδελφων
Β) να εκλεγούν μόνο εν ενεργεία συνάδελφοι,
Γ) στην κρίσιμη αυτή  στιγμή που βιώνει το Ταμείο σήμερα  και το οποίο διαχειρίζεται τα χρήματα των ασφαλισμένων , να υπάρξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο από τις  παρατάξεις Ενωτικός Σύλλογος, Ενωμένοι Εργαζόμενοι, Ανανεωτική  με τρεις υποψηφιότητες , να συμμετάσχουν με ένα έως δύο υποψήφιοι   η εμφανιζόμενη νέα παράταξη και η  παράταξη  που συμμετείχε στις εκλογές του Συλλόγου.
Δ) να υπάρξει και ανοιχτό προσκλητήριο σε όποιον συνάδελφο έχει την θέληση και  την διάθεση  να προσφέρει και αυτός .
Ε) κατά τον ίδιο τρόπο θα υπάρξουν υποψήφιοι και για την εξελεγκτική επιτροπή.
Ζ)   Για Πρόεδρο Γενικών Συνελεύσεων προτείνεται ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Δημήτρης  Καλόγηρος .
Η) Το ψηφοδέλτιο θα έχει την επωνυμία « όλοι για την σωτηρία και την βιωσιμότητα του Ταμείου»

Με αυτή την πρόταση δίνουμε μήνυμα ενότητας , συναίνεσης, και  συνεργασίας ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προς το όφελος των ασφαλισμένων μας.
Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. από εν ενεργεία συναδέλφους  μέσα σε ένα μήνα να παρουσιάσει το νέο καταστατικό με ρεαλιστικές πραγματικές  και ουσιαστικές αλλαγές στο πνεύμα της συνεργασίας που επιβάλλεται.
Βεβαίως εμείς περιμένουμε την απάντησή  σας . Εάν δεν  είναι θετική , θα χαράξουμε άλλο δρόμο και θα προσφύγουμε προς πάσα νόμιμη  κατεύθυνση ως προς την διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των  ασφαλισμένων μας.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης, Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος