Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΔΑΝΕΙΑ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο Δ/ΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΜΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.

μετά από τις επιστολές και τις ασκούμενες πιέσεις και προφορικώς προς τη Διοίκηση να υπάρξει  νέα τιμολογιακή πολιτική  αλλά και λύση για τα υπερχρεωμένα δάνεια των υπαλλήλων, που ήταν πάγιο αίτημά μας, και το εννοούμε γιατί έγινε γραπτώς, και τα γραπτά μένουν, επιτέλους τέθηκε σε ισχύ.
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ναι μεν ήταν απόφαση της Διοίκησης αλλά και στην επιχειρησιακή σύμβαση του 2010 στο άρθρο 3 των θεσμικών ρυθμίσεων αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «Η Τράπεζα θα καθορίσει με εγκύκλιό της που θα κυκλοφορήσει σε άμεσο χρόνο μετά την υπογραφή της παρούσας, τους όρους χορήγησης εκπτωτικών προϊόντων στους εργαζόμενους».
Το Προεδρείο ενεργεί πάντοτε με υπευθυνότητα, με σύνεση και επιμονή καταθέτοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων. Ως προς την τελευταία σημείωση της κ. Λαχάνου, είναι πιστή αντιγραφή της εγκυκλίου 167 στις 11.5.2012. Τα συγκεκριμένα μέτρα  είναι μεν θετικά και ανακουφίζουν σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία και στις μειώσεις που υπέστησαν οι υπάλληλοι, αλλά υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να έχουμε και εκεί προσφορές για τους υπαλλήλους της Γενικής Τράπεζας όπως: εμβάσματα, προνομιακό λογαριασμό μισθοδοσίας, θυρίδες, επενδυτικά προϊόντα (προθεσμιακές καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια), αποταμιευτικό πρόγραμμα, τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα και ότι άλλο δίδεται στους υπαλλήλους της Πειραιώς
Τελειώνοντας, κ. Λαχάνου, αναφέρουμε πάλι ότι παραμένει εκκρεμής ο τρόπος και η διαδικασία της χορήγησης των προσωπικών δανείων για το οποίο σας καταθέσαμε και σχετική επιστολή ζητώντας:

• Όσοι συνάδελφοι καταθέτουν αίτηση για χορήγηση προσωπικού δανείου να λαμβάνεται υπόψη το 40% επί του μισθού και όχι το 25% που ισχύει έως και σήμερα και δεν το έχουμε αποδεχθεί.
  • Να μην λαμβάνεται υπόψη εξ ολοκλήρου το ποσό των πιστωτικών καρτών έστω και αν είναι ανενεργές αλλά να βρεθεί συγκεκριμένο ποσοστό επί της διαδικασίας.
  •  Να μην λαμβάνεται υπόψη η δόση στεγαστικού δανείου
    
  • Εάν υπάρχει συνάδελφος που έχει μόνο στεγαστικό δάνειο και αποδεδειγμένα δεν έχει ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε καταναλωτικό τότε να μπορεί να παίρνει δάνειο σε 48 δόσεις αντί για 36 που ισχύει, με όριο τα 5.000 ευρώ.
    
  • Στις περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι έχουν σοβαρές ασθένειες αποδεδειγμένες από δημόσιο νοσοκομείο και οι αποδείξεις – δαπάνες υπερβαίνουν το ποσό που δικαιολογεί το Ταμείο Υγείας αλλά και η ασφαλιστική, να τους δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό.
    
  • Εάν ο συνάδελφος καταθέτει και άλλα οικογενειακά εισοδήματα, ενοίκια κλπ, να μην μένουν στενά στη μισθοδοσία του αλλά να εξετάζεται και αυτή η περίπτωση
    
  • Όποιος συνάδελφος καταθέτει αίτηση δανείου για αποπληρωμή είτε δανείου είτε άλλων οφειλών της Γενικής Τράπεζας, να του χορηγείται δάνειο για την κάλυψη των ως άνω η οποία θα πραγματοποιείται απευθείας από την αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας
    
  • Να εξετάζεται κάθε περίπτωση συναδέλφου ξεχωριστά όπου και εκεί μέσα σε ένα πλαίσιο αντικειμενικότητας να αποφασίζεται από την επιτροπή.

Αναφερόμαστε ακόμα μια φορά ότι ήταν πάγιο αίτημά μας από την πρώτη επιστολή που στείλαμε στον κ. Μάνο και ακολούθησαν αρκετές επιστολές.
Έτσι ενεργεί το Προεδρείο. Με σύνεση και επιμονή. Και γι’ αυτό επιτυγχάνει.
Συσπειρωμένοι όλοι στο συλλογικό όργανο που είναι και η δύναμη σας.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Δ.Καλόγηρος, Α. Μαλικούρης, .Ι. Νικολαϊδης, Κ. Αλεξόπουλος, Χ. Τασσόπουλος