Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Έγινε ο διορισμός από το Δικαστήριο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου που συγκροτήθηκε σε σώμα από τους εν αναμονή συνταξιούχους. Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει σχετική ανακοίνωση.
Ζητάμε από  αυτούς που προσέφυγαν στο δικαστήριο και διορίστηκαν να ενημερώσουν με ανακοίνωση για την πρόταση που έκαναν στην αίτησή τους ως προς το  διορισμό προσωρινής διοίκησης.  τι γράφουν ακριβώς και τι ζητάνε;  Για να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι.
Επιμένω ακόμα μια φορά και ρωτάω πώς έφτασαν οι αποφάσεις πιο μπροστά στην ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ; από ποιον;  Και έχετε ακέραια την ευθύνη εσείς που είστε Διοικητικό Συμβούλιο.
Να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι εάν έχει ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο όπως είναι η απόφαση του δικαστηρίου ότι εσείς οι ίδιοι θα εκπροσωπείτε τις διάφορες υποθέσεις που αφορούν το Ταμείο. Και ρωτάω: υπήρξαν δύο αγωγές από συναδέλφους και από ότι γνωρίζουμε δεν πήγε κανείς από εσάς στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2013;
Σας ρωτάμε ακόμα μια φορά, υπάρχουν μέλη του Δ.Σ.  που έχουν προσφύγει κατά του Ταμείου; Και τώρα ποια απόφαση θα υποστηρίξουν; Έλεος!
Καμία αντίρρηση και εμείς που είχαμε εκλεγεί ως προεδρείο το πρώτο που κάναμε ήταν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα λειτουργικά έξοδα που τα άφησε το προηγούμενο Δ.Σ. στο έλεος και επί 4 μήνες ήταν απλήρωτα με απρόβλεπτες συνέπειες.  Εάν κάνατε πρόσληψη της μηχανογράφου και του λογιστή ζητάω να μάθω σε ποια συνεδρίαση Δ.Σ. έγινε και ποιο είναι το σκεπτικό της πρόσληψής τους.
Και για να είμαι ξεκάθαρος, για τους συγκεκριμένους δεν έχω καμία ένσταση για τις επαγγελματικές τους ικανότητες. Το λέω και το εννοώ.
Θα ήθελα να μάθω, για πόσο χρονικό διάστημα έγινε η πρόσληψή τους.
Πόσες μέρες το μήνα θα εργάζονται; Και πόσες ώρες την ημέρα; Και ποια θα είναι η αμοιβή τους; Επίσης, ποιο θα είναι το αντικείμενο της εργασίας τους;
Όταν το Ταμείο βρίσκεται στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση. Γιατί εγώ και ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων που γράφτηκε το 1988 δεν έχουμε πάρει ούτε μια προκαταβολή από το εφάπαξ.
Ως τον Μάρτιο που είναι η τακτική δικάσιμος πέραν των άλλων, να πείτε τις θέσεις και τις προτάσεις για το Ταμείο. Να τις ακούσουμε, να τις γράψετε και να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι.
Ακόμη δεν έχω απάντηση στην πρώτη μου επιστολή. Και να μας πείτε, πόσες αγωγές έχουν γίνει μέχρι σήμερα, πόσα χρήματα έχουν δεσμευτεί από το λογαριασμό του Ταμείου (θέλουμε ποσό) και τι υπόλοιπο υπάρχει.

Εγώ συνάδελφοι,

Θα είμαι ξεκάθαρος, θα βάζω θέματα και ερωτήματα γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου και ο σημερινός και ο αυριανός.
Απευθύνομαι σε όλους τους εν ενεργεία συναδέλφους.
Είναι σαφέστατο ότι ο καθένας θα πρέπει να σκεφθεί ώριμα και να πάρει την τύχη στα χέρια του.
Και απευθύνω ένα ερώτημα στους σημερινούς διοικούντες ή και σε αυτούς που περί άλλων τυρβάζουν, έχει ζωή το Ταμείο ναι ή όχι; Απαντήστε ευθέως.

Ο Γεν. Γραμματέας του ΣΥΓΤΕ
Χ. Τασσόπουλος