Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

Αποστείλαμε  εξώδικο στο ΤΑΠΓΤΕ για ενέργειες και πράξεις που προέβησαν τα μέλη του Δ.Σ. οι οποίες είναι παράτυπες και παράνομες σύμφωνα με την απόφαση 572/2014 του Ειρηνοδικείου.

1. Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου πρέπει να μας δώσουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να γνωρίζουμε όλοι ακριβώς τις αποφάσεις και αν αυτές είναι σύννομες.
2. Δεν έπρεπε να προχωρήσουν στις προσλήψεις των υπαλλήλων διότι η απόφαση του Ειρηνοδικείου είναι σαφέστατη, σας την έχουμε κοινοποιήσει και κατά αυτόν τον τρόπο υπάρχει ωμή παραβίαση και παρανομία.

Η απάντησή τους στο εξώδικο που αποστείλαμε ήταν μία απλή επιστολή – και τους ρωτάμε γιατί δεν απέστειλαν την απάντηση με εξώδικό; Και στο μόνο που αναφέρονται είναι ότι υπήρξε προκήρυξη Γεν. Συνέλευσης και ότι θα γίνουν εκλογές. Για την ταμπακιέρα κανένας λόγος.  Ούτε για τα πρακτικά, ούτε για τις προσλήψεις. Γιατί;
Και ρωτάμε, γιατί δεν μας δίνουν τα πρακτικά; Θα τα πάρουμε ακόμα και με εισαγγελική παραγγελία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερωθούν για τις αποφάσεις σας. Τελεία και παύλα. Η απόφαση ήταν συγκεκριμένη ότι δεν έπρεπε να γίνουν προσλήψεις.
Και τους επισημαίνουμε ότι θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και μεταξύ άλλων θα ζητάμε οποιοδήποτε έξοδο έγινε (πέραν της απόφασης του Δικαστηρίου για τις προσλήψεις κλπ), να καταλογιστούν στα Μέλη του Δ.Σ. που πήραν αυτές τις αποφάσεις. Έως εδώ και μη παρέκει.

παίζουν με τη δική σας εισφορά . Και τους ρωτάμε πάλι: Έχει ζωή το Ταμείο ή δεν έχει; Δεν τολμούν να απαντήσουν. Δεν υπήρξε έστω και μια απλή πρόταση για την τροποποίηση του καταστατικού. Ακόμα και οι προτάσεις τους στο δικαστήριο χαρακτηρίστηκαν ως αόριστες διότι δεν αναφέρουν σε τι συνίσταται η τροποποίηση του καταστατικού, ποιες είναι οι προϋποθέσεις ώστε να κριθεί αν πρέπει να παρασχεθεί στην διοριζόμενη διοίκηση η έκτακτη αυτή εξουσία προς σύγκληση Γ.Σ. μόνο για τροποποίηση του καταστατικού.
Θέλουμε να μας πουν τι χρειαζόταν η υπάλληλος που προσέλαβαν; Πόσα πρωτόκολλα βάζει την ημέρα; Και με τι άλλο ασχολείται; Ρωτάμε και θέλουμε απαντήσεις.
Θέλουμε να ρωτήσουμε ευθέως το διοριζόμενο Δ.Σ. του Ταμείου εάν ο νέος μηχανογράφος που προσέλαβαν, κατά παράνομο τρόπο, προχωράει τις  διαδικασίες μηχανογράφησης με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα; Έχει τη δυνατότητα; Ή μήπως σκέφτονται να αγοράσουν νέα προγράμματα που θα κοστίζουν από 8.000 –  10.000 ευρώ, όταν το Ταμείο βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση;

Ρωτάμε τα μέλη του Δ.Σ.
1. Αληθεύει ότι έχετε στείλει επιστολές στην προηγούμενη υπάλληλο μηχανογράφο ζητώντας της να προσέλθει στο Ταμείο να ενημερώσει τον νέο υπάλληλο μηχανογράφο; Γιατί όλη αυτή η κατάσταση; Που αποσκοπεί;
2. Αληθεύει ότι εσείς οι ίδιοι διαχέετε ως  μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου ότι κατά την επίσκεψη σας στον Δ/ντα Σύμβουλο σας υποσχέθηκε ότι θα εντάξει 500 άτομα στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας; Αριθμός ασφαλώς που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα διότι οι υπάλληλοι δεν υπερβαίνουν τους 150 -200. Εξάλλου θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε υπαλλήλου να εγγραφεί στο Ταμείο. Δεν μπορεί να το επιβάλλει κανένας. Για να μη λέμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, υπάρχει και δικαστική απόφαση που απέρριψε την υποχρεωτική εγγραφή. Και ρωτάμε, γιατί δεν αποστέλλετε επιστολές σε όλους αυτούς τους υπαλλήλους εξηγώντας τους ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Ταμείου με τεκμηριωμένα στοιχεία και αν έχει ζωή το Ταμείο.
Εσείς που επισκεφθήκατε τον κ. Καραμούζη, εντός δύο ημερών – και το εννοούμε – να επιβεβαιώσετε με τις υπογραφές σας ότι όντως σας έχει υποσχεθεί ότι θα εντάξει αυτά τα άτομα στο Ταμείο. Εάν δεν το πράξετε θα ζητήσουμε επίσημη απάντηση από τον κ. Καραμούζη. Για να δούμε την πραγματική αλήθεια. Διότι δεν μπορεί να δίνουμε ψεύτικες και φρούδες ελπίδες σε αυτούς που είναι στη σειρά αλλά και στους εν ενεργεία συναδέλφους.
Δεν μας απαντήσατε ακόμη, ο νομικός σύμβουλος που είναι και υπάλληλος του Ταμείου, έρχεται καθημερινά στο Ταμείο ως έχει υποχρέωση, ναι ή όχι; Εάν όχι είναι με δική σας ή δική του ευθύνη; Αληθεύει ότι χρησιμοποιήσατε άλλους δύο δικηγόρους και τους πληρώνετε με τις εισφορές μας; Με ποια απόφαση;
Να γνωρίζετε ότι αυτά δεν θα τα αφήσουμε έτσι. Υπάρχει νομικός σύμβουλος. Τι χρειάζονται οι άλλοι δύο δικηγόροι; Για να ξοδεύουμε χρήματα των εισφορών των συναδέλφων;
Επιτέλους συνάδελφε πρέπει να αντιληφθείς και να ενεργήσεις σύμφωνα με το συμφέρον σου. Και θα το αναλύσουμε ακόμη μια φορά. Είναι 700 άτομα στη σειρά, αν κατεβάσουμε το μέσο όρο στις  30.000 ευρώ να πάρει ο καθένας, το συνολικό ποσό είναι  21.000.000 ευρώ!
Οι εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη είναι 50.000 ευρώ περίπου. Άρα συνολικά το χρόνο 600.000-650.000 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε συνολικά όλα τα έξοδα που είναι 100-150.000 ευρώ  θα μείνουν περίπου 400.000 ευρώ.  Επί 30.000 ευρώ που θα αναλογεί στον καθένα,  θα παίρνουν εφάπαξ 10 – 12 άτομα το χρόνο. Δηλαδή ένας κάθε μήνα. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
 Ή και ακόμη με 5000 ευρώ να πάρει ο καθένας, εάν υπολογίσουμε αυτούς που είναι στη σειρά, που είναι 70,0 επί 5.000 ευρώ, είναι 3.500.000 ευρώ. Άρα όταν ο μέσος όρος των εισφορών θα είναι 350 – 400. 000 θα πάρουν το χρόνο 70 άτομα. Άρα δηλαδή 5-6 άτομα το μήνα. Που σημαίνει αυτό θα τελειώσει σε δέκα χρόνια. Αυτά είναι σύμφωνα με τα σημερινά στάνταρ. Δεν έχουμε υπολογίσει ότι οι συνάδελφοι βλέποντας αυτήν την κατάσταση θα διαγράφονται, δεν έχουμε υπολογίσει ότι κάποιοι θα φεύγουν με σύνταξη και δεν έχουμε υπολογίσει εάν υπάρξει στο μέλλον μια νέα εθελουσία. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι σήμερα στο Ταμείο, αυτούς πώς θα τους πληρώσετε; τι  θα τους δώσετε; Θα σας το πούμε εμείς. Αέρα κοπανιστό! Αυτοί που έχουν παραμείνει δεν έχουν πάρει ούτε προκαταβολές ούτε τίποτα.
Δεν είπατε μέχρι στιγμής ποιο είναι το αποθεματικό που έχει σήμερα το Ταμείο, πόσοι είναι διαγραμμένοι και πόσοι έχουν κάνει αγωγές; Επίσης, πόσα από τα Μέλη του Δ.Σ έχουν κάνει αγωγές, τις έχουν χάσει ή τις έχουν κερδίσει; Φοβάστε να ενημερώσετε τους εργαζόμενους;

Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να απαντήσετε περί όλων αυτών των ερωτημάτων ευθέως και με τεκμηριωμένα στοιχεία και να μας αντικρούσετε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ