Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ

Συνάδελφοι της Ανανεωτικής,
θα πρέπει να καταλάβετε ότι τώρα Πηλιογούσηδες δεν υπάρχουν, όπως το 1998 που με αυτόν τον τρόπο ανετράπει ο τότε Πρόεδρος Δ. Καλόγηρος και η παράταξή μας από το προεδρείο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος ευθέως να τον αντιμετωπίσετε και να τον νικήσετε. Επί της ουσίας δεν μας απαντάτε. Για την ταμπακιέρα δεν λέτε κάτι. Μήπως αυτά τα οποία γράφουμε δεν είναι αληθινά; Γιατί δεν σας αρέσει η αλήθεια; Δηλαδή θέλετε να εφαρμόσετε την πολιτική “άλλα στα γραμμόφωνα και άλλα στα μεγάφωνα”; όπως έλεγε ένα παλιός συνδικαλιστής;

Εμείς απλά αναφέραμε αυτά που ψήφισε η κ. Αβραμίδου. Και δεν μας απασχολεί εάν τα ψήφισε ή όχι. Απασχολεί όμως τους εργαζόμενους για να γνωρίζουν όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσουν, κρίνοντας και εμάς και εσάς.

Άλλωστε είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως νομίζει, αρκεί να γράφει αλήθειες χωρίς να προσβάλλει και να θίγει κανέναν.

Μήπως θα πρέπει να ρωτήσουμε εσάς, τη μειοψηφία, και να ψηφίσουμε τις δικές σας προτάσεις; Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός και ο σταλινισμός έχουν πεθάνει; τελείωσαν; Και εσείς είστε κολλημένοι εκεί; Στην πάλε ποτέ Σοβιετική Ένωση με τα περίφημα γκουλάγκ; Ξεκολλήστε επιτέλους!

Σας έχουμε προκαλέσει να καταγγείλετε το ΚΚΕ. Καταγγείλτε έστω μια φορά! Όλα καλά και καμωμένα τα κάνει το ΚΚΕ; Μήπως ξεχνάτε ότι δεν πήρατε θέση για τον 902 που πουλήθηκε; μήπως ξεχνάτε τις απεργίες που έγιναν στο Ριζοσπάστη; Πότε τα καταγγείλατε αυτά;  Όταν εμείς κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει και καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική που είναι εις βάρος των εργαζομένων (για φόρους, ασφαλιστικά κλπ).

Σας ζητάμε συγνώμη που ξεχάσαμε να σας ζητήσουμε την άδεια με μια υπεύθυνη δήλωση για το τι θα ψηφίσουμε, το τι θα πούμε και το τι θα κάνουμε. Μπράβο δημοκράτες!

Βεβαίως το πρόβλημά σας, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν και παραμένει ο κ. Καλόγηρος. Μήπως ξεχνάτε ότι την εποχή του 1990 δεν είχατε ψηφιστεί ως παράταξη στο Σύλλογο και συνεδριάζατε στο καφενείο «Λήμνος»; Ουδέποτε μπορέσατε να τον αντιμετωπίσετε στα ίσια. Όσες λάσπες έχουν ριχτεί, όσες δημαγωγίες, όσες συκοφαντίες και όσα ψέματα εκτοξεύτηκαν εναντίον του, δεν τον άγγιξαν.

Εσείς κάνατε συμμαχία και συνεργασία από το 1998 με τον Τυχάλα και τον Φακωτάκη. Και όταν γινόταν το μεγάλο πάρτι στο Ταμείο δεν είχατε τολμήσει να βγάλετε μία ανακοίνωση και να καταγγείλετε την τότε Διοίκηση του Ταμείου μέχρι και το 2002. Δεν ακούγατε τίποτα; δεν βλέπατε; Και σας έχουμε προκαλέσει κατ’ επανάληψη. Γιατί;  Άρα η σιωπή σας τι σήμαινε;  Να σας απαντήσουμε εμείς. Πώς θα αναφέρατε κάτι αφού πηγαίνατε χέρι χέρι με τον Τυχάλα και με την τότε ΠΑΣΚΕ στο Σύλλογο! Και δεν σας απασχολούσε το Ταμείο.

Σας ρωτάμε, μήπως έχετε πάθει καλογερίαση; Τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός που αποδίδετε; Τι σημαίνει άκαρδος; Πείτε και το όνομά αυτού που αναφέρεστε. Γιατί αν εννοείτε τον Δ. Καλόγηρο, αν ήταν άκαρδος, δεν θα του έδιναν 500 σταυρούς σε κάθε εκλογική μάχη οι συνάδελφοι, ούτε θα ήταν επί 25 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου.

Δεν μπορείτε να το χωνέψετε ακόμα; Και στον ξύπνιο και στον ύπνο σας τον Καλόγηρο βλέπετε;  Αλλά μια λαϊκή παροιμία λέει “καλύτερα να σε φοβούνται, παρά να σε λυπούνται”!

Αναφέρεστε στο τι έλεγαν ο Τασσόπουλος με τον Τυχάλα και τον Νικολαϊδη. Σας προκαλούμε να μας πείτε με συγκεκριμένα, τεκμηριωμένα και αποδεικτικά στοιχεία. Ποιος σας ενημέρωσε; Μήπως είχατε μυστικές επαφές τότε με τον Τυχάλα; Να το αποδείξετε αλλιώς σας χαρακτηρίζει το ψεύδος και η συκοφαντία.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι κάποιοι από εμάς που ήμασταν στην παράταξη του Τυχάλα, όταν διαπιστώσαμε έστω και αργά, ότι η συνεργασία του Τυχάλα με εσάς και με την τότε ΠΑΣΚΕ ήταν εις βάρος της παράταξης και ο ίδιος δεν το καταλάβαινε ή δεν ήθελε να το καταλάβει, αποχωρήσαμε από την παράταξή του και το 2003 ενταχθήκαμε σύσσωμοι στην παράταξη του κ. Καλόγηρου – της ΔΑΚΕ και μετά ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ –  και είχαμε συνεχώς νικηφόρες μάχες. Και αλήθεια, ρωτάμε συνάδελφε Γιουρούκο, είχες πάει στη Συγγρού  στα γραφεία της Ν.Δ. να δεις τον τότε Γραμματέα συνδικαλισμού της Ν.Δ. συνάδελφο Ταυρή; Με ποιον είχες πάει; Απάντησέ μας.

Όταν εξαγοράστηκε η Γενική Τράπεζα από τον Όμιλο Πειραιώς –  και στα πρακτικά συνεδριάσεων των Δ.Σ. και με ανακοινώσεις σας – λέγατε ότι θα απολυθούν πολλοί συνάδελφοι. Απολύθηκε κανείς;  Όχι μόνο δεν απολύθηκαν αλλά μονιμοποιήθηκαν συνάδελφοι. Γιατί εμάς δεν μας αρέσει να δημιουργούμε θύματα για να υπάρχουμε και να επιβιώνουμε. Μακριά από εμάς αυτές οι πολιτικές.

Και κάτι ακόμη συνάδελφοι της Ανανεωτικής,

Αληθεύει ότι συνδικαλιστές άλλου Συλλόγου, ομοίων συνδικαλιστικών – πολιτικών πεποιθήσεων με την παράταξη της Ανανεωτικής, επισκέφθηκαν την ΟΤΟΕ μαζί με συνταξιούχο της Ανανεωτικής, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της 4ης Οκτωβρίου 2013 για την απαγόρευση των συνταξιούχων στα γραφεία έχοντας πάρει κλειδιά από την κ. Αβραμίδου και να δοθούν παραπάνω χρήματα πέραν των 60 ευρώ που αποφάσισε το Δ.Σ.;

Δηλαδή τι θα γίνει ο Σύλλογος; Γραφείο των συνταξιούχων της Ανανεωτικής; Να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα και οτιδήποτε άλλο με τις εισφορές τις δικές σου συνάδελφε εν ενεργεία; Ε όχι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Όταν  υπάρχουν στο γραφείο εν ενεργεία μέλη του Δ.Σ. δεν τους απαγορεύει κανείς να έρχονται.

Αν θέλουν γραφεία ας πάνε στο Σύλλογο των συνταξιούχων, στο ΤΑΠΓΤΕ ή στο Σύλλογο αυτών των συνδικαλιστών που επισκέφθηκαν μαζί την ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ τι μπορούσε να κάνει για αυτό το θέμα;  Τώρα είναι καλή; Στις συγκεντρώσεις όμως δεν ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα. Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ όμως είστε παρόντες!

Εμείς ανέκαθεν στηρίζαμε και στηρίζουμε την ΟΤΟΕ όπως μας στηρίζει και αυτή όταν και όποτε το χρειαστούμε. Και όχι επιλεκτικά, όπως κάνουν κάποιοι.

Και κάτι άλλο για να ξεκαθαρίσουμε το ψεύδος σας. Στο εξώδικο που μας στείλατε αναφέρεστε ακριβώς :  “εύλογα αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα εισέρχεται στα γραφεία ο κ. Δ. Καλόγηρος και με ποια θεσμική ιδιότητα. Στην δική του όμως περίπτωση δεν επιδείξατε το ίδιο δήθεν ενδιαφέρον για την πρόσβαση στα γραφεία του ΣΥΓΤΕ”.

Μόνο ντροπή θα πρέπει να σας αποδώσουμε. Αλλά και συκοφαντία. Για ακόμη μια φορά συκοφαντείτε. Και για να μάθουν οι εργαζόμενοι, ο κ. Καλόγηρος, με δύο επιστολές οι οποίες παραδόθηκαν στην τότε Έφορο κ. Μπακατσούλα στις 17 Φεβρουαρίου οι οποίες κατατέθηκαν και υπάρχουν στα πρακτικά στις 18 Φεβρουαρίου, παρέδωσε όλα τα κλειδιά που κατείχε και τον κωδικό πρόσβασης όπου αναφερόταν ότι παραδίδει τα κλειδιά και τον κωδικό. Και είναι αποτυπωμένο στα πρακτικά.

Κάτι που δεν έχει κάνει ούτε ο κ. Γιουρούκος, ούτε ο κ. Αδαμόπουλος. Ούτε έχει κλειδιά ο κ. Καλόγηρος και ανοίγει τα γραφεία. Να αποδείξετε το αντίθετο. Ειδάλλως σας αποκαλούμε ευθέως συκοφάντες. Και θα πρέπει ο Δ. Καλόγηρος να προχωρήσει σε παν νόμιμο μέσο. Για να τελειώσουν όλα αυτά με τα οποία προσπαθείτε με ψευδή γραφόμενα να δημιουργήσετε προβλήματα.

Ο κ. Καλόγηρος έρχεται μόνο ως μελλοντικός συνταξιούχος, εφαρμόζοντας την απόφαση της 4ης Οκτωβρίου 2013, όταν είναι παρόντα  μέλη του προεδρείου του Συλλόγου.  Και ποτέ άλλοτε δεν έχει έρθει. Ακόμα μια φορά ντροπή σας!

Ούτε ήρθε ποτέ σε καμία συνεδρίαση Δ.Σ. όπως έρχονται οι δικοί σας συνταξιούχοι Πηλός, Γιουρούκος, Φωκάς, Αδαμόπουλος και κάποιος εξ αυτών χρησιμοποιεί  την νοηματική γλώσσα και στο συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2014 ως προς το θέμα των 60 ευρώ ενώ η κ. Αβραμίδου καταψήφισε, μετά από λίγο πήρε μήνυμα και ψήφισε ναι. Και είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε να ανοίξουν τα τηλέφωνα του συνταξιούχου και του μέλους εκείνης της ημέρας του Δ.Σ. Και έχετε το θάρρος να ομιλείτε και να ψεύδεστε;

Τώρα λέτε πάλι το ίδιο τροπάριο! Ότι θα γίνουν απολύσεις κλπ. Επιτέλους σταματήστε. Εμείς το έχουμε αποδείξει ότι είμαστε φερέγγυα παράταξη και γι’ αυτό μας εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι και τους εμπιστευόμαστε.

Επίσης σας παραθέτουμε απόσπασμα της ομιλίας μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου που απευθύνεται στον τότε Αντιπρόεδρο του Συλλόγου (τότε Αντιπρόεδρος ήταν ο συν. Λιονουδάκης), τι είχε πει στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 17.4.2004.

«Ποιος μιλάει για εργοδοτικό συνδικαλισμό; Ο συνάδελφος ο Αντιπρόεδρος. Τι να πω συνάδελφοι γι ‘αυτό τον άνθρωπο; Έκανε ένα προεδρείο και τους έβριζε τους υποφαινόμενους, τους έβριζε, να σας καταθέσω πρακτικά, τους έλεγε γλύφτες, να γλύφουν τον Κοντομηνά, τους έλεγε συνδικαλιστικά σκουπίδια, ο άλλος τους αποκαλούσε κοπριές.
Αυτά είναι από τα πρακτικά του ’99 συνάδελφοι. Ήρθαν να μιλήσουν αυτοί οι κύριοι εμάς για εργοδοτικό συνδικαλισμό; Εμείς που αντισταθήκαμε στον Κοντομηνά; Δώσαμε ψυχή τε και σώματι στον Κοντομηνά;
Αυτός ο κ. Αντιπρόεδρος που ήταν πρώτος στις προσλήψεις, ο πρώτος που έκανε πρόσληψη συνάδελφοι ήταν αυτός ο κύριος και ξέρετε τι έλεγε τότε; Ξέρετε τι έλεγε; Μου προκαλεί πραγματικά αηδία. Έλεγε ότι όλες οι προσλήψεις τότε είναι νόμιμες ενώ αν πάρετε τις ανακοινώσεις αποκαλεί τους νέους συναδέλφους ημετέρους και κομματικά όργανα. Αυτός που έκανε τότε πρώτη πρόσληψη με τον Δασκαλάκη».

Το μέλος του Δ.Σ. που είπε τα προαναφερόμενα είναι ο συν. Γ. Ευθυμίου της τότε παράταξης ΠΑΣΚΕ νυν ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Τι έχετε να πείτε για αυτά; Και μετά γίνατε ένα; Μην μας προκαλείτε. Και αν χρειαστεί θα βγάλουμε και αυτούσια τα πρακτικά και για άλλες περιπτώσεις. Η ενότητά σας είναι μόνο όταν θέλετε να χτυπήσετε το προεδρείο.

Τελειώνοντας, θα σας αφιερώσουμε ένα στίχο από  το τραγούδι του μεγάλου συνθέτη Μ. Θεοδωράκη, διότι μόνο αυτό μπορεί να σας χαρακτηρίσει “Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, με αυτά που κάνουμε, μείναμε εμείς κι εμείς”!

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                    Β. Δεκούλος