Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ κ. Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ!

ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ .

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙΣ; ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;

Δεν ήταν και δεν είναι στις αρχές μας να συκοφαντούμε κανένα. Όμως δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να λέμε τις αλήθειες. Εκτός αν τα πραγματικά γεγονότα και τις αλήθειες εσύ τα θεωρείς «συκοφαντία». Τότε πρόβλημά σου!

Το ποιος είναι ικανός και ποιος είναι ανίκανος άστο να το κρίνουν οι εργαζόμενοι από το έργο που παρουσιάσαμε με τον απολογισμό μας και από το δικό σου ανύπαρκτο έργο. Έγινε κάποια πρόταση ουσίας από την πλευρά σου; Το μόνο που είχες εισηγηθεί ήταν να δημιουργηθεί πάρκινγκ για ποδήλατα στη διοίκηση! Μήπως όχι;

Για τον απολογισμό του προεδρείου δεν αναφέρεις απολύτως τίποτα. Εκεί φαίνεται η ικανότητα του προεδρείου. Και αυτό αποδεικνύεται με τα έργα που πραγματοποίησε το προεδρείο. Διότι εμείς θέτουμε στόχους, πυροβολούμε και πετυχαίνουμε.

Αναφέρετε, ότι εσείς ήσασταν κατά των βαρδιών που ψήφισε η ΟΤΟΕ. Δηλαδή εσύ και η παράταξη της Αναγέννησης. Εκτός αν συμφωνείς με τις δύο παρατάξεις που δεν τα ψήφισαν και ανήκουν πολιτικά στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ και θα τις στηρίζουμε.

Και ακούστε συνάδελφοι γράφει ότι καθιερώθηκε νόμιμα το απογευματινό ωράριο χωρίς να καταβάλλονται οι υπερωρίες. Αυτό σε ενδιέφερε κ. Γεωργούλη; Μήπως να μη χάσεις τις υπερωρίες;

Εφόσον ήσουν ενάντια σε αυτές τις βάρδιες πώς τις νομιμοποιούσες συμμετέχοντας παράτυπα και παράνομα; Ποιοι στις επέβαλαν τότε τις βάρδιες;

Σε ρωτάμε έκανες κανονικό ωράριο 7 :45 – 3 :15; Ή έκανες βάρδια άτυπη από 10:00 μέχρι 17:00 ή 11:00 με 18:00;;; Γιατί δεν αντιστάθηκες; Γιατί δεν είπες ότι εγώ δεν συμμετέχω; Τα σχόλια περιττεύουν.

Αναφέρεσαι ότι το Φεβρουάριο του 2014 είχες αναφερθεί για την μηχανογράφηση. Τους τελευταίους 2 μήνες γινόταν μέσα στην Πληροφορική «το έλα να δεις» για το θέμα της ΙΒΜ. Δεν το πήρες χαμπάρι; Δεν πήρες τη σύμβαση που κυκλοφορούσε; Δεν είδες τους εκπροσώπους της ΙΒΜ που ήρθαν στη Πληροφορική;  Που βρισκόσουν; Δεν άκουγες τίποτα;  Δεν αντιλήφθηκες τίποτα;  Ή εκτός αν δεν ήθελες να αντιληφθείς. Διάλεξε. Ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει όμως στη Διοίκηση το βλέπεις!

Ειλικρινά κ. Γεωργούλη, καλό θα ήταν, να ασχολείσαι με την Πληροφορική και να μην παρακολουθείς ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στη Διοίκηση. Και θα εισηγηθούμε να στηθεί ένα παρατηρητήριο στη διεύθυνσή σου και να πάρεις και επίδομα παρακολούθησης, να μην πάει χαμένος ο κόπος σου. Ή αλλιώς πώς να το ονομάσουμε;

Αναφέρεις ότι το Μάιο του 2013 είχες καταγγείλει τη μη καταβολή των υπερωριών. Λίγη ντροπή δεν περισσεύει;  Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, όταν έκανες τις υπερωρίες και έβλεπες ότι δεν πληρώθηκες τον πρώτο μήνα, τον δεύτερο μήνα, τι έκανες κ. Γεωργούλη;  Γιατί δεν αντέδρασες; Γιατί δεν το κατήγγειλες τότε στο Σύλλογό σου; Αλλά είχες στο μυαλό σου ότι ο κ. Ναβαρρό θα διευθετούσε το θέμα. Και όταν διαπίστωσες ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Όμιλο Πειραιώς, τότε ανακάλυψες την Αμερική. Ως νέος Κολόμβος!

Το τότε προεδρείο έκανε παρέμβαση και αυτούς τους μήνες, όσοι έκαναν υπερωρίες, τους πήραν άδεια. Πήρες ή δεν πήρες άδεια για τις ημέρες που έκανες υπερωρίες κ. Γεωργούλη; Διάψευσέ μας.

Σε ρωτάμε κ. Γεωργούλη όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν υπερωρίες; Εσύ πληρωνόσουν; Όλα τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά επί εποχής Ναβαρρό μπορείς να μας πεις οι υπερωρίες για ποιο λόγο γίνονταν; Αν γίνονταν καθημερινές, Σάββατο ή Κυριακή; Αν γίνονταν Σαββατοκύριακα μπορεί να ελεγχθεί και η κάρτα εισόδου. Πες στους συναδέλφους αν πήγαινες και πόσα χρήματα είχες πάρει, Ή μήπως πληρωνόσουν υπερωρίες από το σπίτι με το πρόσχημα του stand by όταν όλες οι Τράπεζες είχαν επίδομα stand by και δεν έπαιρναν υπερωρίες;

Που ήσουν όταν έκανε παρέμβαση το προεδρείο για το πρόγραμμα ΙΑΣΩΝ (profits); δεν σε είδαμε να βγεις να καταγγείλεις όταν ο Σύλλογος προσέφυγε στο Υπουργείο και πληρώθηκαν και τους δόθηκε μια μέρα ρεπό;

Για πες μας κ. Γεωργούλη, γιατί δεν κατήγγειλες ποτέ τη Γαλλική Διοίκηση; Ούτε μία ανακοίνωση δεν είδαμε. Όλα καλά και καμωμένα ήταν από αυτούς;

Για πες μας κ. Γεωργούλη σε πόσες Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου ή του Ταμείου είχες έρθει; Πλην των δύο συνελεύσεων του Συλλόγου το 2012 που είχες σκοπό να κατέβεις στις εκλογές;  Μπορείς να μας πεις αν είχες έρθει σε κάποια άλλη συνέλευση; Απόδειξέ το.

§  Πότε γράφτηκες στο Ταμείο;

§  Πότε διαγράφηκες και γιατί;

§  Έκανες αίτηση επανεγγραφής; Είναι εγκεκριμένη;

§  Είχες τη νομιμότητα να ψηφίσεις στο Ταμείο; Ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;

§  Έχει ζωή το Ταμείο ή δεν έχει;

§  Συμφωνείς με τις προσλήψεις της υπαλλήλου, του μηχανογράφου και των δικηγόρων οι οποίες είναι σε αντίθεση με τη δικαστική απόφαση; Ναι ή όχι;

§  Δεσμεύεσαι ότι αυτοί που είναι στη σειρά θα πάρουν όλο το εφάπαξ σύμφωνα με το σημερινό καταστατικό;

§  Δεσμεύεσαι ότι και οι εν ενεργεία θα πάρουν τα ίδια ποσά;

§  Ποιες είναι οι προτάσεις σου ως προς την τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου; Δεν είδαμε καμία!

Και κάτι ακόμη. Επειδή τόσο σε έπιασε ο πόνος για την κ. Αβραμίδου ότι της κάνουμε τη ζωή δύσκολη, να σε ενημερώσουμε ότι δίνουμε την αναλογία που είχε πάρει όταν ήρθε στο Ταμείο.  Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Δηλαδή εσύ τι προτείνεις; Να πάρει το αυτοκίνητο από εκεί που υπηρετεί, να πάει στη Θεσ/κη να το αφήσει σε παρκινγκ, να πάρει το αεροπλάνο να έρθει στην Αθήνα και  το αντίστοιχο στην επιστροφή; Δηλαδή ένα κόστος 400 ευρώ; Το προτείνεις;

Και επειδή μιλάς για θεσούλες σε παραπέμπουμε στη Γ.Σ. στις 24 Νοεμβρίου 2012 όπου είχες αναφέρει ακριβώς : «Όταν λέμε διασφάλιση των θέσεων εργασίας τι εννοούμε; Τι είναι αυτό που εννοούμε, τι; Ότι απλά θα μας κρατήσουν στη Γενική ή δεν ξέρω, στον ενωμένο Όμιλο της Πειραιώς; μπορούν να σε πάρουν από εδώ που είσαι και να σε πάνε στον Έβρο ή να σε πάνε κι εγώ δεν ξέρω που ή να σου αλλάξουν αυτό το οποίο κάνεις. Αυτό είναι διασφάλιση; Δεν είναι διασφάλιση αυτό το πράγμα. Θα πρέπει μαζί με τη διασφάλιση όπως τη λέμε των θέσεων εργασίας και το ποιόν αυτού που κάνουμε».

Δύο παρατηρήσεις συνάδελφοι.

Ø Κανένας δεν μετατέθηκε, κανένας δεν έφυγε μακριά από τον τόπο του.

Ø Εκείνο που απασχολούσε τον κ. Γεωργούλη ήταν ο καθένας να μην χάσει τη θέση που είχε και όχι να μη χάσει τη δουλειά του. Γιατί την είχε καπαρωμένη;

Άρα τη θεσούλα κ. Γεωργούλη εσύ την έβαζες ως όρο.

Εμείς εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε.

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος           Β. Δεκούλος