Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, σας ρωτάμε εσάς, όλα αυτά τα οποία αποφασίστηκαν χθες, μετά από πρόταση του προεδρείου για να δοθούν σε ΕΣΑΣ, γιατί εσείς συνεισφέρετε στο Σύλλογο, είναι προεκλογικές παροχές του προεδρείου; Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις; Και ρωτάμε ακόμα μια φορά αφού ήταν προεκλογικές παροχές γιατί τις ψήφισαν; Και γιατί πλειοδότησαν;
Επιμένουμε… είναι προεκλογικές παροχές; Το αναφέραμε για να δείξουμε το πώς σκέφτονται και πώς ενεργούν οι κύριοι. Για να αποδείξουμε ότι όχι μόνο δεν είναι προεκλογικές παροχές, αλλά είναι καθήκον και υποχρέωση του προεδρείου να συμβάλει έστω και στο ελάχιστο μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Αναφερθήκαμε για να τονίσουμε ότι για άλλους είναι προεκλογικές παροχές

Ακόμα μια φορά το αναφέρουμε για να αποδείξουμε το αντίθετο συνάδελφοι : Είναι προεκλογικές παροχές

1. τα 60 ευρώ που δόθηκαν ως οδοιπορικά στους συναδέλφους στα Σπάτα;
2. Η κάρτα του Πολυιατρείου;
3. Το δώρο «βραχιόλι» στη Γιορτή της Γυναίκας;

Ή οτιδήποτε άλλο από εδώ και πέρα προτείνουμε θα είναι προεκλογική παροχή; Αυτά όλα είναι ένα μήνυμα στις παρατάξεις ότι τα χρήματα θα δοθούν σε ΕΣΑΣ. Και όχι στο Ταμείο όπως το ζητούν οι διοικούντες. Αυτό να το ξεχάσουν.  Και αλήθεια, ποια η θέση των παρατάξεων σε αυτό το ζήτημα; Να βγουν και να την πουν.

Κατόπιν της χθεσινής μας ανακοίνωσης, σας καλούμε όπως συμπληρώσετε μία Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 και να την αποστείλετε μέσω πρωτοκόλλου ΑΜΕΣΑ στο Σύλλογο, καταγράφοντας τα στοιχεία σας, που υπηρετείτε και σε ποια κατηγορία ανήκετε (βλ. ανακοίνωση προεδρείου 3/9/2014). Επίσης θα πρέπει να συμπληρώσετε και έναν αριθμό λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό που σας αναλογεί.
Ασφαλώς αυτή η διαδικασία ισχύει για τα μέλη του Συλλόγου.

Ειδικά για τους συναδέλφους που ανήκουν στην κατηγορία (9) όπου τα παιδιά τους θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες την Α’ Τάξη Δημοτικού, θα πρέπει να στείλουν ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΦΑΞ ΣΤΟ 210-3301310, με μια απλή επιστολή το ονοματεπώνυμό τους, το κατάστημα ή τη Δ/νση που υπηρετούν, δηλώνοντας ότι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, για να προχωρήσει το προεδρείο στην αποστολή των σχολικών σακιδίων και έπειτα να αποστείλουν οι εν λόγω συνάδελφοι την Υπεύθυνη Δήλωση ΜΕΣΩ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.

Ως προς την επιδότηση των καρτών ΟΑΣΑ, δεν συμπεριλήφθηκε στις κατηγορίες, διότι την προηγούμενη χρονιά είχε αναλάβει η Τράπεζα την κάλυψη κάποιου ποσοστού επί των καρτών. Αυτή τη χρονιά θα ζητήσουμε να καλυφθεί το ποσοστό που δίνει η Τράπεζα Πειραιώς αντίστοιχα στους  υπαλλήλους του Ομίλου.

Επειδή δεχτήκαμε ερωτήματα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών για τη μείωση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, απευθυνθήκαμε στην ΟΤΟΕ η οποία μας πληροφόρησε ότι έχει ενεργήσει, με επιστολή της στον ΟΑΣΑ, και περιμένει σχετική απάντηση.  Για όποια ενημέρωση-απάντηση έχουμε από την ΟΤΟΕ, θα σας ενημερώσουμε.

Όπως και πέρυσι, λόγω της προσωπικής φιλίας του κ. Δ. Καλόγηρου με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Ντίνο Ροδόπουλο, όπου τα παιδιά των συναδέλφων που θέλησαν να εγγραφούν και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έτυχαν της μείωσης των διδάκτρων κατά 20%, έτσι ζητήσαμε και φέτος από τον κ. Δ. Καλόγηρο να κάνει την παρέμβασή του, και σύντομα θα σας έχουμε απάντηση.

Είμαστε εδώ και ενεργούμε για όλα τα ζητήματα που σας αφορούν.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιους οι επιτυχίες του προεδρείου τους στενοχωρούν. Ε τι να κάνουμε… Εφόσον πετυχαίνουμε λύσεις των θεμάτων των εργαζομένων…!
Γιατί εμείς ποτέ μα ποτέ δεν πετάμε πυροτεχνήματα. Τα θέματα που θέτουμε, αγκαλιάζουν το σύνολο των εργαζομένων, και με τη σωστή στρατηγική και τακτική μας, πετυχαίνουμε τις λύσεις αυτών, που είναι προς όφελος όλων. Και δεν είναι μόνο πομφόλυγες!

Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε θα είμαστε παρόντες και θα δίνουμε τον αγώνα, όπως πρέπει να τον δώσουμε και θα έχουμε συνέχεια επιτυχίες σε απάντηση κάποιων. Γιατί εμείς πρώτα βάζουμε το στόχο και μετά πυροβολούμε. Και δεν πυροβολούμε χωρίς να υπάρχει στόχος.

Συνάδελφοι, στην δύσκολη αυτή στιγμή χρειάζεται συσπείρωση στο Συλλογικό Όργανο. Ενωμένοι και αποφασισμένοι. Το προεδρείο είναι η μόνη φερέγγυα και αξιόπιστη δύναμη και το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη.

Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς τις εισφορές των εργαζομένων και πού θα τις δώσουμε είναι απόφαση του Δ.Σ. και ασφαλώς της πλειοψηφίας. Και δεν έχουν κανένα δικαίωμα, είτε το Δ.Σ. του Ταμείου είτε οποιοσδήποτε άλλος να μας κάνει προτάσεις, Και ποιοι να κάνουν προτάσεις; Όλοι αυτοί είναι συνταξιούχοι. Και δη κάποιοι που ήταν χρόνια σε άλλο σύλλογο.  Ο καθένας στο χώρο του. Γιατί άλλο να κάνεις κριτική και άλλο να είσαι συκοφάντης, υβριστής και χυδαίος. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η αντοχή της ανοχής θα τελειώσει. Και δεν θα δεχτούμε καμία συγνώμη.

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος        Β. Δεκούλος