Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΙΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥ!»

ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ…! Ή ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ.

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ! ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, Μ. ΜΠΑΚΑΤΣΟΎΛΑ, Β. ΔΕΚΟΥΛΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ κ. Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΥΠΗΡΞΕ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΕΚΑ ΔΩΡΕΑΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ  ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΣ.

Γράφεις στις ανακοινώσεις σου και ειλικρινά διαπιστώνουμε τη βυζαντινολογία και αερολογία σου. Πραγματικά σκεφτόμαστε να εισηγηθούμε να υπάρξει έδρα βυζαντινολογίας και αερολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και να σε προτείνουμε ως καθηγητή. Επί της ουσίας στα ερωτήματά μας δεν απαντάς. Περί άλλων τυρβάζεις. Και επειδή δεν απαντάς, εμείς συνεχίζουμε να σε ρωτάμε, μπας και φιλοτιμηθείς και απαντήσεις στους εργαζόμενους .

Περιμένουμε απάντηση από εσένα που παρότρυνες τον κόσμο για απεργία.

1.     Το 2012 στη Γ.Σ. του Συλλόγου, στις 24 Νοεμβρίου 2012 παρότρυνες τους εργαζόμενους να κάνουν απεργία, όπως αναφέρεις εσύ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΤΟΕ έγιναν 12 ημέρες και 3 τρίωρες στάσεις; Σε ρωτάμε ευθέως ακόμα μια φορά. Πόσες απεργίες έχεις κάνει;  Μην κρύβεσαι άλλο. Πες την αλήθεια στους εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΤΟ 2012 ΕΓΙΝΑΝ 12 ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ 3 ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΠΗΡΓΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 12 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ;;; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ» ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ .

2.     Ρωτάμε από τότε που προσλήφθηκες, επί Γαλλικής Διοίκησης, όταν γίνονταν όλες οι αντεργατικές ενέργειες, το ξεσπίτωμα των συναδέλφων και προσφύγαμε εμείς στο Υπουργείο με τριμερείς και στα δικαστήρια, τους καταγγέλλαμε και τους και καταδικάζαμε και ήταν μαζί μας η ΟΤΟΕ, εσύ πού ήσουν κ. Γεωργούλη; Πώς αντέδρασες εκείνη την εποχή; Είχες βγάλει κάποια ανακοίνωση; Τόλμησες;

3.     Απάντησέ μας, από τότε που διορίστηκες μέχρι και το 2012 σε πόσες Γ.Σ. του Ταμείου και του Συλλόγου παραβρέθηκες;

4.     Αναφέρεις ότι τα Σαββατοκύριακα πήγαινες με την καρτούλα σου στη δουλειά. Σε προκαλούμε να τη βγάλεις. Αν πράγματι αυτά που γράφεις είναι αλήθεια, απάντησέ μας για να μας αποστομώσεις.

5.     Αναφέρεις και λες ότι έπαιρνες επίδομα stand by. Ψεύδεσαι. Ήταν υπερωρίες. Βγάλε μας τη μισθοδοσία σου. Το stand by έγινε τώρα τελευταία με συγκεκριμένο επίδομα. Μήπως σου χάλασε η σούπα; Γιατί άλλο να παίρνεις 100 ευρώ και άλλο να παίρνεις … υπερωρίες.  Βγάλε την μισθοδοσία σου και απόδειξε το αντίθετο.

6.     Όλα αυτά τα χρόνια πες μας σε τι ποσό ανταποκρίνονται οι υπερωρίες που πήρες; και πότε τις έκανες και πού τις έκανες;;

7.     Όπως αναφέρεις πήγαινες εννιά το πρωί στην Τράπεζα και είχες έρθει σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους σου. Άλλοι συνάδελφοι στην Τράπεζα δεν είχαν παιδιά για να έρθουν αργότερα;  Δεν υπήρχαν άλλοι συνάδελφοι στη διοίκηση να έρθουν σε συνεννόηση και να έχουν και αυτοί την ίδια αντιμετώπιση; Αυτοί που βρίσκονται στα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν; Δείξε μας την κάρτα εισόδου σου ότι πήγαινες 9 το πρωί.

8.     Άτυπη συμφωνία είχε και η κ. Θεοδώρου και ο κ. Ναβαρρό την κάλεσε σε απολογία και την απέλυσε. Γιατί η διάκριση αυτή με εσένα; Το ίδιο δεν ήταν; Βγήκες ποτέ να καταγγείλεις αυτήν την πράξη του κ. Ναβαρρό και να υπερασπιστείς την συνδ/σα Θεοδώρου, όπως εμείς το πράξαμε; Και στο πειθαρχικό και στα Δικαστήρια; Πού ήσουν εκείνη την εποχή; Δεν σε ένοιαζε, είχες λουφάξει.

9.     Με ποιους είχες έρθει σε άτυπη συνεννόηση; Διότι τότε είχαν ευθύνη οι συγκεκριμένοι προϊστάμενοι, τους οποίους δίνεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

10.  Δεν έβλεπες, δεν ρώταγες, δεν άκουγες για το θέμα της ΙΒΜ; Γιατί δεν το κατήγγειλες; Άρα ήσουν υπέρ ή κατά; Πες μας. επιτέλους πες μας.

11.  Γράφεις ότι πηγαίνατε για αναβάθμιση προγραμμάτων. Αυτά γίνονται Σαββατοκύριακα; Ή βράδια; Ρίχνεις ευθύνη στους άξιους συναδέλφους σου στην  μηχανογράφηση ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους;

12.  Που ήσουν όταν ο κ. Ναβαρρό ήθελε να προχωρήσει το πρόγραμμα Ιάσων χωρίς να πληρώνει υπερωρίες; Γιατί δεν το κατήγγειλες τότε; Δεν έβλεπες δεν άκουγες ακόμα μια φορά; Και όταν εμείς κάναμε ουσιαστική παρέμβαση στο Υπουργείο, το επιβάλλαμε. Και επιβάλλαμε να πληρωθούν οι συνάδελφοι και να δοθεί και ένα ρεπό.

13. Από το Γενάρη μέχρι το Μάιο που γίνονταν οι υπερωρίες, ενώ ξεκίνησε το πρόγραμμα και είδες ότι δεν πληρώνεσαι (Ιανουάριο…Φεβρουάριο…), γιατί δεν το κατήγγειλες; Γιατί σιωπούσες; Γιατί πίστευες ότι ο θείος Sam Nαβαρρό θα σου πληρώσει τις υπερωρίες. Kαι όταν έφυγε και σας άφησε στα κρύα του λουτρού, τότε παρουσιάστηκε αυτό το θέμα στο Σύλλογο. Τυχαίο;

Και με παρέμβαση του προεδρείου αυτές οι υπερωρίες δόθηκαν ως άδεια. Εσύ τις πήρες κ. Γεωργούλη; Και άσε τις θεωρίες. Εμείς λέμε ότι την πήρες.

14.  Γιατί δεν αποδέχεσαι τις βάρδιες που υπέγραψε στη συλλογική σύμβαση η ΟΤΟΕ; Γιατί; Μήπως χάνεις κάτι; Εμείς στηρίζαμε και θα στηρίζουμε πάντοτε τις αποφάσεις της ΟΤΟΕ.

15. Το κατάστημα της Νεμέας όπως είπαμε έκλεισε το 1996. Μην πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος που γράφεις, μετά το κλείσιμο του καταστήματος της Νεμέας πήγε στο Άργος. Όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο του. Και μετατέθηκε στα Σπάτα από το back office της Πάτρας. Ποιοι είναι αυτοί κ. Γεωργούλη που έκαναν αυτές τις άδικες μεταθέσεις; Οι Γάλλοι! Τους οποίους ουδέποτε κατήγγειλες! Η συνάδελφος που έγραφες στην προηγούμενη ανακοίνωση έχει επιστρέψει στα Γιαννιτσά  εδώ και 2,5 χρόνια…! Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Και έχεις το θάρρος να πας να ζητάς την ψήφο τους εργαζόμενους;

16. Πού ήσουν κ. Γεωργούλη όταν ο κ. Ναβαρρό έκοψε το email του Συλλόγου και των παρατάξεων και εμείς τον καταγγείλαμε, ζητώντας την παρέμβαση και της ΟΤΟΕ και όπου δη;  Που ήσουν να βγάλεις ανακοίνωση τότε να καταγγείλεις; Τολμούσες;

17.  Ως προς τον κανονισμό μηχανογράφησης,  είχαμε βγάλει ανακοίνωση να συγκληθεί Επιτροπή και να αποφασίσει και για όσους δεν είναι στον Οργανισμό και πήγαμε και στο Υπουργείο και προχωρήσαμε και σε διαδικασίες αγωγής. Όταν το είπαμε στη Διοίκηση είπε ότι ήταν στις άμεσες προτεραιότητές και θα προχωρούσαν στη διαδικασία, αλλά μας πρόλαβε η ένταξη στον Όμιλο. Εσύ κ. Γεωργούλη πώς ενήργησες; μόνο για τον εαυτό σου ή για όλους τους συναδέλφους σου στην Πληροφορική; ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

18. Σε προκαλούμε να μας πεις ποια βράδια δούλεψες, πόσες ώρες και πόσο ήταν το επίδομα; Και αν είναι καταγεγραμμένα.  Την αλήθεια δεν μπορεί κανείς να την αποφύγει.

19.Έλεγες ότι πήγαινες και δούλευες τα Σαββατοκύριακα. Σε υποχρέωσαν; Σε πίεσαν; Αν ναι γιατί δεν το κατήγγειλες στο Σύλλογο για να παρέμβει. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ.

20. Σε ρωτάμε, τα χρήματα που πήρες ως ενίσχυση τα έδωσες στο Χαμόγελο του Παιδιού όπως πρότεινες να κάνουμε εμείς ή τα κράτησες; Δικαίωμά σου είναι. Αλλά μην είσαι τόσο μεγαλόψυχος και αναφέρεις ότι την προηγούμενη επιχορήγηση ήθελες να τη δώσεις στο Χαμόγελο του Παιδιού!

21. Είναι γνωστό τι είπες στην Γ.Σ. στις 24 Νοεμβρίου. Το πρόβλημά σου ήταν όχι να μην απολυθεί κανείς αλλά να μην χάσεις τη συγκεκριμένη θέση που υπηρετείς. Ενώ εμείς αυτό που είπαμε ήταν καμία απόλυση, καμία μετάθεση και διατήρηση των θέσεων εργασίας.  Μήπως αυτό το ενδιαφέρον ήταν να μην φύγεις από εκεί που ήσουν και χάσεις επιδόματα; Και κάποια άλλα προνόμια; Στην ανακοίνωσή σου προσβάλλεις ταμίες και κλητήρες όπου με το ζήλο τους έφτασαν και έγιναν και Δ/ντές με επιτυχή αποτελέσματα. Δεν νομιμοποιείσαι εσύ να τους υποβαθμίζεις. Ειδικά εσύ.

22. Επειδή ψεύδεσαι, θέλουμε να μας απαντήσεις για τη Θεσσαλονίκη όταν είναι γνωστό ότι πήγαμε τα τρία μέλη του προεδρείου για να υπερασπιστούμε την υπόθεση  συνδ/σας που είχε κάνει αγωγή κατά της Τράπεζας και δεν ανήκε ούτε συνδικαλιστικά ούτε πολιτικά σε εμάς. Από τη μία λες να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους και από την άλλη όταν το κάνουμε το κατακρίνεις. Εν τη αύτη περιπτώσει να ανατρέξεις στην απόφαση της 7ης Μαρτίου 2013, ως προς τις περιοδείες. Τέρμα η λασπολογία. Με την ίδια λογική που καταγγέλλεις εμάς γιατί δεν καταγγέλλεις και τον κ. Πολύζο που πήγε στην Καβάλα για να υπερασπιστεί συγκεκριμένο συνάδελφο – και πολύ καλά έκανε – και το προεδρείο στήριξε αυτήν την ενέργεια. Δεν τον καταγγέλλεις. Γιατί; γιατί τώρα πάτε χέρι χέρι! Μπράβο σου δημοκράτη Γεωργούλη!

23.Τι εννοείς γράφοντας για κάποιο μέλος του προεδρείου, ότι τον έδιωξε ο Ναβαρρό και τον πήγε Ταμία; Ψεύδεσαι, διότι η μετάθεση δεν έγραφε για θέση Ταμία.  Έχεις στοιχεία για ποιο λόγο έγινε αυτό; Μήπως έκανε παράνομες και παράτυπες ενέργειες;. Έχεις στοιχεία;;; Αν έχεις, να τα παρουσιάσεις, τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα και εμείς δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό να τα καταγγείλουμε. Αν δεν παρουσιάσεις όμως σε δύο μέρες τα στοιχεία τότε λέμε μια φορά ψεύτης, άπαξ ψεύτης. Και θα ζητήσουμε από το συγκεκριμένο μέλος να ζητήσει εξηγήσεις από εσένα. Διότι δεν μπορείς να σπιλώνεις τιμές και  υπολήψεις.

24. Ποιο είναι το πρόβλημα σου κ. Γεωργούλη αν κάποιος έχει συμπαραταχθεί με εμάς; Γιατί τόσο πολύ αγωνιάς; Να σου πούμε εμείς. Δεν είναι ένας που ήρθε στην παράταξή μας, είναι αρκετοί. Γιατί έχουν αντιληφθεί ότι η μόνη αξιόπιστη δύναμη είναι το προεδρείο. Και εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μόνο τα οικοδομικά τετράγωνα και τα ντουβάρια δεν αλλάζουν θέση.

25. Επειδή αναφέρεις ότι κάποιοι συνδικαλιστές έπαιρναν τις άδειες, δεν τις δήλωναν και μετά έκαναν αγωγή στην Τράπεζα για να τις πάρουν. Εμείς αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα τα καταγγέλλουμε και τα καταδικάζουμε. Εσύ όμως αφού το γράφεις έχεις υποχρέωση να πεις ποιοι είναι αυτοί. Λασπολογία πάλι; Τόλμησέ το!

26. Θέλουμε να σε ενημερώσουμε, επειδή αναφέρεις στην ανακοίνωσή σου να κοιμόμαστε με το ένα πλευρό εμείς σου απαντάμε ότι εμείς κοιμόμαστε και με την δεξιά και την αριστερή πλευρά, γιατί μπορούμε και κοιμόμαστε ήσυχα. Γιατί η συνείδησή μας είναι καθαρή.

27. Είσαι τόσο βέβαιος και σίγουρος ότι εμείς θα πάθουμε πανωλεθρία στις εκλογές; Πραγματικά αδικείσαι! Γιατί πέρα από το να σε προτείνουμε για καθηγητή βυζαντινολογίας και αερολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε προτρέπουμε λόγω ειδικών προσόντων, να ανοίξεις μια εταιρεία δημοσκοπήσεων την οποία να ονομάσεις «Georgoulis Analysis». Θα έχεις και εδώ επιτυχία!

28.  Επανερχόμαστε και σε ρωτάμε για το Ταμείο Γεωργούλη γεωργούλη,

Γιατί δεν κατέβηκες στις εκλογές του Ταμείου; Σε ρωτάμε, γιατί δεν κατέβηκες;

Ψήφισες στις τελευταίες εκλογές; Ήσουν μέλος; Και από πότε; Έκανες αίτηση; Εγκρίθηκε; Ήταν καταγεγραμμένο το όνομά σου στις καταστάσεις για την ψήφο;  Αν δεν είχε εγκριθεί και απλώς ψήφισες χωρίς να υπάρχει τυπική έγκριση, όχι μόνο παρατύπησες αλλά και παρανόμησες. Εμείς ρωτάμε, απάντησέ μας. Όλα αυτά έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό του Ταμείου; Περιμένουμε απάντηση και σε αυτό.

Πότε γράφτηκες στο Ταμείο;

Πότε διαγράφηκες και γιατί;

Έκανες αίτηση επανεγγραφής; Είναι εγκεκριμένη;

Έχει ζωή το Ταμείο ή δεν έχει;

Συμφωνείς με τις προσλήψεις της υπαλλήλου, του μηχανογράφου και των δικηγόρων οι οποίες είναι σε αντίθεση με τη δικαστική απόφαση; Ναι ή όχι;

Δεσμεύεσαι ότι αυτοί που είναι στη σειρά θα πάρουν όλο το εφάπαξ σύμφωνα με το σημερινό καταστατικό;

Δεσμεύεσαι ότι και οι εν ενεργεία θα πάρουν τα ίδια ποσά;

Ποιες είναι οι προτάσεις σου ως προς την τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου; Δεν είδαμε καμία!

Συμφωνείς να δοθούν 500.000 ευρώ στο Ταμείο από το Απεργιακό του Συλλόγου,

ώστε να δοθούν δάνεια στους συναδέλφους;; Ναι ή όχι;

Αλλά σου επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά, Αναγέννηση δεν γίνεται με παλιά υλικά της δεκαετίας του ‘80 ή μάλλον Αναγέννηση δεν γίνεται όπως ευαγγελίζεσαι εσύ!

Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε. Λασπολογίες, συκοφαντίες, δημαγωγίες μακριά από εμάς;.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                    Β. Δεκούλος