Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ κ.κ. ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ

κ.κ. του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ σταματήστε επιτέλους να παρατυπείτε και να καταστρατηγείτε το καταστατικό του Ταμείου. Σας ρωτάμε:

1.Παίρνετε τηλέφωνα στους εν αναμονή συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δεσμεύσει από 100.000 ευρώ περίπου ο κάθε ένας – ή και λιγότερα – λόγω των δικαστικών αποφάσεων και τους προτείνετε να τους δώσετε από 20.000 ευρώ και να αποποιηθούν των υπολοίπων; Έχετε απόφαση για αυτό, ναι ή όχι;  Ή ενεργείτε μόνοι σας; Ο νομικός σύμβουλος τι λέει για αυτό; Αν δεν συμβαίνει αυτό απαντήστε μας, διαψεύστε μας.

2. Γιατί δεν κοινοποιείτε στους συναδέλφους την απόφαση που πήρατε στις 15 Σεπτεμβρίου, για να δίνετε από 7.000 ευρώ στους εν αναμονή συνταξιούχους; Είστε νόμιμοι ή καταστρατηγείτε το καταστατικό του Ταμείου;

3. Σας κατέθεσε προ ημερών ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου, νομική γνωμάτευση, ναι ή όχι;  Τι λέει;  Γιατί δεν την κοινοποιείτε στους εργαζόμενους; Τι φοβάστε; Τι θέλετε να κρύψετε;

4. Ποιες είναι οι προτάσεις που δώσατε στον αναλογιστή; Ή απλώς δώσατε τα οικονομικά στοιχεία και αφήσατε να κάνει αυτός τα διάφορα  σενάρια  για την τροποποίηση του καταστατικού στο Ταμείο; Αυτό είναι πρωτοφανές! Αυτό μόνο στο βιβλίο Γκίνες μπορεί να γραφτεί!

5. Πότε θα είναι έτοιμη η αναλογιστική μελέτη; γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; πού οφείλεται; Όταν την παραλάβετε, να την κοινοποιήσετε σε όλους τους εργαζόμενους και να διοργανώσετε συγκέντρωση σε ξενοδοχείο όπου τα έξοδα αυτής θα τα καλύψει ο Σύλλογος. Και να είναι παρόντες ο αναλογιστής και οι νομικοί σύμβουλοι και του Ταμείου και του Συλλόγου, για να γίνει ελεύθερος και δημοκρατικός διάλογος και να τεθούν διάφορα ερωτήματα που απασχολούν τους πάντες.

6. Ρωτάμε: Ο αναλογιστής θα λάβει υπόψη τα 4.700.000 ευρώ που είναι η παλιά αντικειμενική αξία των ακινήτων. όταν είναι γνωστό τι γίνεται με τα ακίνητα; Αν ληφθεί αυτό το ποσό υπόψη, οποιαδήποτε εκπόνηση μελέτης θα είναι πλασματική. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να φέρουμε εκτιμητή, από συγκεκριμένο τραπεζικό φορέα, για να βρει ακριβώς την αντικειμενική και εμπορική αξία των ακινήτων, χωρίς καμία απολύτως αμοιβή.  Σας ρωτάμε: Γιατί δεν βγάλατε σε διαδικασία πώλησης τα ακίνητα για να δούμε αν υπάρχει ζήτηση και  πόσο θα ήταν η τιμή πώλησης τους; Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προχωρούσατε σε πώληση. Εκτός και αν εφαρμόζονταν οι καταστατικές διατάξεις.

7. Έχετε λάβει υπόψη πιθανή νέα εθελουσία 150-200 ατόμων; Την έχετε δώσει στον αναλογιστή;

8. Έχετε ενημερώσει τον αναλογιστή ότι δίνετε από 7.000 ευρώ στους εν αναμονή και ζητάτε από κάποιους άλλους εν αναμονή να τους δώσετε από 20.000 ευρώ και να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους;

9. Έχει ή δεν έχει ζωή το Ταμείο; δεσμεύεστε με τις προσωπικές σας περιουσίες ναι ή όχι; Απαντήστε.

9. Οι  εν ενεργεία συνάδελφοι, όταν αποχωρήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, θα πάρουν χρήματα και ποιο θα είναι το αναλογούν ποσό; Ακόμα και σε περίπτωση που πάει σε εκκαθάριση το Ταμείο.

10. Αγοράσατε πρόγραμμα μηχανογραφικό που στοίχισε 10.000 ευρώ και είναι από τις εισφορές των εργαζομένων; ναι ή όχι;

11. Ο μηχανογράφος απέστειλε έκθεση με τα προβλήματα του παλιού συστήματος και την παρέδωσε σε εσάς του Δ.Σ. για όλα τα πεπραγμένα της προηγούμενης μηχανογράφου. Συζητήσατε το θέμα σε Δ.Σ;  Αν το συζητήσατε, πήρατε απόφαση; Διότι με τα γραφόμενά του, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όλα τα χρόνια από το 2011, όπως αναφέρει στην επιστολή του, στη λειτουργία του Ταμείου και διακυβεύεται η όλη υπόστασή του. Βγάλτε στον κόσμο την έκθεση του μηχανογράφου. Επιτέλους! Τι φοβάστε;

12. Θα υπάρξουν από την πλευρά σας ενέργειες σύμφωνα με τα γραφόμενα του μηχανογράφου κατά της προηγούμενης μηχανογράφου; Αν βέβαια έχει ευθύνη σε κάτι. Αν δεν φταίει να μην ρίχνουμε ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν.

13. Σας έστειλε η προηγούμενη μηχανογράφος εξώδικά ή επιστολές; Και σε τι αναφέρεται; Παρέδωσε; ναι ή όχι; Ο νέος μηχανογράφος λέει ότι δεν παρέδωσε απολύτως τίποτα. Εσείς τι κάνετε γι αυτό;

14. Εσείς, ως διοριζόμενα μέλη με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου, είχατε ανανεώσει την σύμβαση της προηγούμενης μηχανογράφου, όπως γράφει ο νυν  μηχανογράφος, με 5.000 ευρώ για 12 ημέρες εργασίας.  Ναι ή όχι; Και όταν ρωτούσαμε εμείς ως προεδρείο με πόσα χρήματα την ανανεώσατε και για πόσες μέρες, δεν μας απαντούσατε, το αποκρύπτατε και δεν είχατε το θάρρος να απαντήσετε. Νομιμοποιούσασταν να κάνετε αυτήν την πρόσληψη,  ή αγνοήσατε την απόφαση του Δικαστηρίου; Γιατί προβήκατε σε μια τέτοια ενέργεια; Αυτά ούτε παραγράφονται ούτε διαγράφονται.

Την εν λόγω μηχανογράφο, την στέλνατε στο δικαστήριο να υπερασπίζεται το Ταμείο,  σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ασκήσει εν αναμονή συνταξιούχοι; Τα στοιχεία που παρουσίαζε ήταν σωστά ή ήταν λανθασμένα; διότι με τα γραφόμενα του σημερινού μηχανογράφου υπήρχε πρόβλημα.
Ζητάμε από εσάς να δώσετε εντολή στον μηχανογράφο να ελέγξει όλα τα εφάπαξ που δόθηκαν – και αυτά που δόθηκαν με την κανονική ροή και αυτά που δόθηκαν με απόφαση Δικαστηρίου – από το 2008.

15. Δεν μας απαντήσατε ακόμη. Πόσες είναι οι εισφορές κάθε μήνα και πόσα είναι τα έξοδα; Εμείς λέμε ότι οι εισφορές δεν είναι παραπάνω από 55.000 ευρώ και κατά δήλωση μέλους του Δ.Σ. σε Δικαστήριο,  τα έξοδα είναι 30.000 ευρώ. Ισχύει ή όχι; Διότι αν ισχύει, μπορεί να έχει ζωή και μέλλον το Ταμείο; Ποιον θέλετε να κοροϊδέψετε;

16. Δεν μας απαντήσατε ακόμα : στο ποσό των 7.000 που δίνετε αναφέρετε ότι συμπεριλαμβάνονται και εν ενεργεία συνάδελφοι σε αυτούς που είναι στην σειρά. Και σας ρωτάμε : πόσοι είναι οι εν ενεργεία και πόσοι είναι οι εν αναμονή συνταξιούχοι που λαμβάνουν αυτά τα χρήματα;  Αυτά που παίρνουν οι εν ενεργεία είναι βοηθήματα παιδιών. Και τίποτε άλλο.

17. Γιατί δεν προχωρείτε στις νόμιμες διαδικασίες κατά της Τράπεζας ως προς το θέμα της εθελουσίας εξόδου; Θέμα δικό σας είναι αποκλειστικά.

Αλήθεια, έχετε έρθει σε επαφή με τον Όμιλο Πειραιώς και τον κ. Σάλλα ; Του ζητήσατε τα 20.000.000 όπως λέγατε;!  Τι σας απάντησε;;;!!!

18. Για πείτε μας,  ποια χρονολογία είχατε την διαχείριση της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία σας και τα γραφεία του Συλλόγου;

Το ΙΚΑ του θυρωρού δεν είχε καταβληθεί όταν είχατε την διαχείριση. Δεν ζητούσατε από το θυρωρό να σας δίνει τις αποδείξεις από το ΙΚΑ; Και αποτέλεσμα ήταν να βγει πρόστιμο σε όλους τους ιδιοκτήτες με αναλογία στο Σύλλογο να πληρώσει 5.000 ευρώ, ενώ όταν ο Σύλλογος είχε την διαχείριση πλήρωνε κανονικά το ΙΚΑ του θυρωρού και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε τις εισφορές του θυρωρού, ενώ αυτά τα χρήματα θα τα δίναμε στους συναδέλφους. Την διαχείριση την είχε υπάλληλος του Ταμείου με συγκεκριμένη αμοιβή. Ο έφορος την έδωσε με δική του απόφαση την διαχείριση στην υπάλληλο ή υπήρξε απόφαση Δ.Σ; Αυτό το θέμα δεν θα το αφήσουμε έτσι και το εννοούμε. θα πάρει ο καθένας την ευθύνη του.
Εμείς συνάδελφοι θα λέμε τις αλήθειες. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι. Το επισημαίνουμε ακόμα μια φορά. Αυτά είναι όλα τα πεπραγμένα του Ταμείου. αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ο καθένας από εσάς έχει και γνώση και κρίση να πάρει την απόφασή του μόνος του προς το συμφέρον του.  Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να σας τα αναφέρουμε, να είμαστε ξεκάθαροι απέναντί σας, να είστε πλήρως ενημερωμένοι και να γνωρίζετε την πραγματικότητα, για την διαφύλαξη των συμφερόντων σας.  Ζητάμε πλήρη διαφάνεια και άπλετο φως σε όλα, για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και να μην μείνει καμία σκιά και για την προηγούμενη μηχανογράφο. Εάν όμως ισχύουν τα όσα γράφονται, τότε ο καθείς εφ’ ω ετάχθη και τα του καίσαρος τω καίσαρι.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος              Β. Δεκούλος