Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (ΟΜΕΔ).

Αντί η Κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, δίνοντας στους εργαζόμενους την ευχέρεια να καταφεύγουν  στον ΟΜΕΔ, προχώρησε σε ενέργειες πρωτοφανείς!

Συνεχίζει χωρίς καμία ντροπή να μην εφαρμόζει – κατά αντιδημοκρατικό τρόπο – και να καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση με κανέναν τρόπο να αδιαφορεί για την απόφαση 2307/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσε πρώτα το Σύλλογό μας που ήταν ο πρώτος που κατέθεσε την προσφυγή στα Δικαστήρια (ακολούθησαν και άλλα σωματεία και υπερκείμενα όργανα, στο ζήτημα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και της δυνατότητας του διαιτητή χωρίς καμία παρέμβαση να ρυθμίζει το σύνολο των όρων εργασίας που είχαν καταργήσει οι ακυρωθείσες διατάξεις της ΠΥΣ 6/2012.

Έτσι υπονομεύεται η ανάγκη ύπαρξης συλλογικών ρυθμίσεων – κάτι που εγγυάται ο ΟΜΕΔ – και προωθούνται οι ατομικές συμβάσεις. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να δείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και όχι μόνο στα λόγια. Καλούμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣΤΕ. Αν δεν το πράξει την καταγγέλλουμε προς όλο τον ελληνικό λαό και δη στους εργαζόμενους αποδεικνύοντας το σκληρό πρόσωπό της.

Συνάδελφοι, κάποιοι αναφέρονταν, με μη υπεύθυνο τρόπο και πετούσαν πυροτεχνήματα στον αέρα, ως προς την προσφυγή μας για το θέμα της επιχειρησιακής σύμβασης στον  ΟΜΕΔ.  Δηλαδή να προχωρούσαμε μόνο και μόνο για να σας πούμε ότι προσφύγαμε εκεί, κάναμε τυπικά το καθήκον μας και είμαστε τυπικά καλυμμένοι. Τέτοιες ενέργειες ουδέποτε πράτταμε, ούτε και πρόκειται να πράξουμε. Όταν ήταν ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση δεν ήθελε να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. Να τώρα τα αποτελέσματα με αυτήν την απαράδεκτη Κυβέρνηση όπου με την «ντροπολογία» της θέλει να μην εφαρμόσει την απόφαση. Συνάδελφοι πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον σας.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                      Β. Δεκούλος