Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Πρόσφατα, αναρτήσατε στο blog της παράταξής σας, ανακοίνωση του συλλόγου της Αγροτικής  και πιο πρόσφατα της συνδικαλιστικής παράταξης της Αυτόνομης Δημοκρατικής Συσπείρωσης των Εργαζομένων στην ΑΤΕ. Αυτό έχει επαναληφθεί και μας κινεί την περιέργεια και στις 14 Οκτωβρίου και στις 5 Σεπτεμβρίου 2014. Δικαίωμά τους είναι να αναρτούν ανακοινώσεις και δικαίωμά σου είναι να τις αναδημοσιεύσεις αλλά δεν είναι δικαίωμά τους να υβρίζουν κάποιες παρατάξεις με τον χυδαιότερο τρόπο,  όπου εσύ με αναδημοσιεύοντας τις ανακοινώσεις τους το υιοθετείς. Είναι αυτό υγιής δημοκρατία; Συνδικαλιστικά είναι η παράταξη που εκπροσωπεί τον Σύριζα. Εσύ είσαι Σύριζα; Ντρέπεσαι να το πεις; Τι φοβάσαι; Ίσα ίσα που θα πρέπει να το κάνεις για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιες είναι οι θέσεις σου.  Γιατί δεν δημοσιεύεις και τις προτάσεις που έκανε και η παράταξη του «Αντιπροσωπευτικού» Συλλόγου του Ομίλου Πειραιώς;

Σας παραθέτουμε ακριβώς τι μας είπατε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά:

«Μάλιστα όταν οι θέσεις των εργαζομένων προστατεύονται από τη νομοθεσία και την ελληνική νομοθεσία, αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν μπορεί κανένας να απολύσει εν ενεργεία συνάδελφο έτσι γιατί του κάπνισε, δηλαδή να έρθει η εργοδοσία και να αρχίσει να απολύει κόσμο. Ούτε ομαδικές απολύσεις επιτρέπονται, αλλά ούτε και  μπορεί να πάει σε συνάδελφο γιατί έτσι γουστάρει να τον απολύσει. Όπως λέει ο Οργανισμός προσωπικού θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος, δηλαδή να έχει κάνει κάτι ο άλλος. Κάτι επιλήψιμο.
Άρα και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας ή εργαζομένων –ξαναλέω πάλι: ποιο από τα δύο εσείς επιλέγετε- έχει ειπωθεί και στην τελευταία κλαδική της ΟΤΟΕ ότι με την  υπογραφή της κλαδικής τουλάχιστον αναφέρει ότι διασφαλίζονται αυτές οι θέσεις, δηλαδή δεν μπορεί η εργοδοσία να απολύσει εργαζόμενους για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και για οικονομοτεχνικούς ή οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Από εκεί και πέρα ξαναλέω πάλι καταγραφή των δικαιωμάτων δεν έχει γίνει. Ό,τι προκύπτει δεν έχει γίνει, δεν την έχετε κάνει, μη ζητάτε τώρα δηλαδή τελείως εκτός θέματος, μας ζητάτε αυτή τη στιγμή να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς να έχει συζητηθεί. Εγώ όμως παρά την όλη κατάσταση να προτείνω κάτι: έχει καταθέσει ο πρώην Σύλλογος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στον ΟΜΕΔ σχέδιο για την επιχειρησιακή σύμβαση που αφορά όλους τους συναδέλφους της Πειραιώς και στους οποίους όταν θα γίνει η νομική συγχώνευση θα ανήκουμε κι εμείς εκεί. κόμη δεν είμαστε, είμαστε Γενική Τράπεζα. Αλλά όταν θα γίνει…»

Ήδη έχουμε ανακοινώσει ποιες είναι οι θέσεις και προτάσεις μας κατά την συνάντηση που είχαμε με τον κ. Λεκκάκο και τον κ. Γεωργίου όπου δεσμεύτηκαν για αυτά τα οποία αναφέραμε.

κ. Γεωργούλη το 2012, ήταν οι ανακοινώσεις σου τόσο λάβρες εναντίον του προεδρείου γιατί δεν συμπεριλάβαμε στην Επιχειρησιακή Σύμβαση την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, λέγοντας ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι. Σε ξαναρωτάμε; Απολύθηκε κανείς; Όχι μόνο δεν απολύθηκε αλλά και μονιμοποιήθηκαν.

Τώρα στην ανακοίνωσή σου αναφέρεις ότι είναι κατοχυρωμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το έχει υπογράψει και η ΟΤΟΕ στην Κλαδική Σύμβαση.
1. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση;
2. Εσύ δεν πιστεύεις και έχεις καταγγείλει την σύμβαση της ΟΤΟΕ κατ’ επανάληψη και τώρα την επικαλείσαι; Έλεος συνάδελφοι.

Επειδή στην τελευταία ανακοίνωσή σας αναφέρετε επακριβώς ότι «Πριν περίπου δέκα χρόνια, η Γενική Τράπεζα πουλήθηκε στην Societe General, παραμονές των εθνικών εκλογών. Σύμφωνα μάλιστα  με κάποια θρυλούμενα,  τα οποία ωστόσο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, η πώληση της Τράπεζας προς τους Γάλλους ολοκληρώθηκε με 4-5 λιτές κουβέντες. «Τελειώνετε με την Γενική», θα απαντήσουμε ακόμα μια φορά ότι εμείς ως μέλη του προεδρείου δώσαμε αγώνα  τότε για να μην ξεπουληθεί η Τράπεζα στους Γάλλους. Όταν οι άλλοι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, όταν είχε προταθεί από τα τρία μέλη του προεδρείου (κ. Καλόγηρο, κ. Καραγεώργο και κ. Ταυρή) να γίνει αναβολή της Γ.Σ. με το 5% που κατείχαν, τότε οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ  και οι κ.κ. Τυχάλας-Φακωτάκης, διά της σιωπής τους δεν ψήφισαν. Και προχώρησε η διαδικασία ξεπουλήματος της Τράπεζάς μας. Και ξέρετε ποιοι έλεγαν θα φάμε με χρυσά κουτάλια; Είναι γνωστό.

Και σήμερα κ. Γεωργούλη είσαι χέρι χέρι με τον κ. Πολύζο και τον κ. Ευθυμίου. Λίγη ντροπή δεν περισσεύει; Εμείς καταγγείλαμε αυτή τη διαδικασία της τότε Κυβέρνησης του Σημίτη και τον κ. Παπαντωνίου ως Υπουργό Εθνικής Άμυνας εποπτεύοντας το Μετοχικό Ταμείο.

Ο τότε Πρόεδρος το είχε αναφέρει πάρα πολλές φορές απευθυνόμενος στους Προέδρους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού να ανοίξει ο φάκελος. Αυτά είναι καταγεγραμμένα και ανακοινώσιμα προς τους εργαζόμενους. Γι αυτό σε προτρέπουμε να διαβάσεις την ιστορία του Συλλόγου.

Αναφέρεις στην ανακοίνωσή σου για την τότε Κυβέρνηση Καραμανλή ( 2004).  Ναι πράγματι ο κος Καραμανλής είχε πει ως αντιπολίτευση ότι θα εξετάσει το θέμα της πώλησης της Γενικής Τράπεζας στους Γάλλους.

Εμείς ζητήσαμε από τον κ. Καραμανλή και από τους τότε Υπουργούς να ανοίξουν το φάκελο της πώλησης της Γενικής. Δυστυχώς όμως δεν το έπραξαν και γι’ αυτό κατ’ επανάληψη τους καταγγείλαμε και προσφύγαμε και στην δικαιοσύνη με απόφαση του προεδρείου. Οι άλλοι δεν το ψήφισαν. Και δεν το ψήφισαν αυτοί που σήμερα πας χέρι χέρι μαζί τους.

Γιατί αν είχε ανοίξει τότε τον φάκελο η Κυβέρνηση Καραμανλή κάποιοι εξ αυτών θα ήταν κάπου αλλού. Γιατί τελικά δεν άνοιξε τον φάκελο να δούμε πώς πουλήθηκε και γιατί πουλήθηκε η Γενική από την τότε Κυβέρνηση του κ. Σημίτη.

Αυτοί ήμασταν και αυτοί παραμένουμε. Αταλάντευτοι στις αρχές και στις αξίες μας.

Αυτά τα αναφέρουμε κ. Γεωργούλη για να τα γνωρίζεις.

Σας παραθέτουμε τα γραφόμενα του κ. Γεωργούλη στο τέλος της ανακοίνωσής του  (13.10.2014) στην Γαλλική γλώσσα!
«Bonne nuit et dieu anec vous!!!»

Γεωργούλη Γεωργούλη, δεν μπορείς να παίζεις άλλο το κρυφτούλι!  Απέδειξες ότι έχεις αδυναμία στη Γαλλική γλώσσα!  Σου τα έμαθαν καλά οι θείοι. Αυτοί που ουδέποτε κατήγγειλες όταν γίνονταν οι εξοντωτικές μεταθέσεις. Βέβαια τέτοιες αγάπες δεν ξεχνιούνται. Πώς να ξεχαστούν άλλωστε!
Όπως δεν ξεχνούν και οι εργαζόμενοι της Γενικής τους Γάλλους και τα δεινά που υπέστησαν. Τελεία και παύλα.

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος              Β. Δεκούλος