Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ-ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ-ΜΑΡΚΟΥ

Συνάδελφοι

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας λέγαμε ότι επίκειται και άλλο συνοικέσιο και δικαιωθήκαμε. Την «δεσποινίς ετών 50» εννοούσαμε την Ανανεωτική. Αλλά όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Διότι η παράταξη της Ανανεωτικής είναι η παλαιότερη (από το 1975). Οτιδήποτε άλλο λέγεται διαστρεβλώνει την αλήθεια και είναι απαράδεκτο. Διότι αν θέλαμε να αναφερθούμε προσωπικά θα γράφαμε «Α.Α.» Ποια τολμάει και απευθύνεται στις γυναίκες; Η κ. Αβραμίδου; Που δεν ήθελε να δώσουμε τα βραχιόλια στην γιορτή της Γυναίκας;

Ρωτάμε : στους δύο τρίτος χωρεί;

Η συμφωνία ξεκίνησε από την Καπερναούμ, προχώρησε στην Ιεριχώ και έφτασε στην Κανά, όπου εκεί ευλογήθηκε το συνοικέσιο. Σας ευχόμαστε πάλι καλούς και περισσότερους διαδόχους!

Ειλικρινά λυπούμαστε για την άλλοτε κραταιά παράταξη της Ανανεωτικής που μας θυμίζει την ιστορική ΕΔΑ που η πορεία της ήταν συνεχώς φθίνουσα. Δεν διερωτάστε γιατί;

Δεν αναρωτιέστε συνάδελφοι, γιατί η Ανανεωτική δεν κατεβαίνει μόνη της ως παράταξη στις εκλογές του Συλλόγου μετά από τόσα χρόνια; Εμείς απαντάμε. Γιατί δεν έχει άτομα να στελεχώσουν την παράταξη. Όταν οκτώ από τα έντεκα μέλη της συντονιστικής γραμματείας της παράταξης της Ανανεωτικής είναι συνταξιούχοι και οι 3 εν ενεργεία. Και από τους τρεις εν ενεργεία μόνο δύο είναι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΣΥΓΤΕ.

Εμείς τους απαντάμε με τους στίχους του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη:

«Είμαστε δυο είμαστε τρεις αλλά δεν γίναμε χίλιοι δεκατρείς, γιατί με αυτά που κάναμε και κάνουμε, μείναμε εμείς και εμείς!»

Ποιοι τολμούν να αναφέρονται περί εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού;

Που όταν φταρνιστεί ο Περισσός κρυολογεί η Ανανεωτική;

Πότε καταγγείλατε εσείς το κόμμα σας; Πότε καταγγείλατε τον Κουτσούμπα και την Παπαρήγα; Δεν μιλάμε για τους άλλους, οι οποίοι δεν μας είπαν ακόμα που ανήκουν πολιτικά. Δεν είναι κακό να λες που ανήκεις για να φανεί αν έχεις τη δύναμη και το θάρρος να καταγγείλεις τις πολιτικές δυνάμεις, όταν αυτές δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Επειδή αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας για την περικοπή του μεσοσταθμικού 12,5 % στις κλειστές συμβάσεις. Είχαμε καταγγείλει το συγκεκριμένο θέμα. Και όχι μόνο καταγγείλαμε, αλλά προσφύγαμε και σε τριμερή στο Υπουργείο. Που ήσασταν εσείς κ. Γεωργούλη, κ. Αβραμίδου και κ. Μάρκου εκείνη την εποχή; Σας πιάνει ο πόνος τώρα για τις κλειστές συμβάσεις μπας και πάρετε καμία ψήφο;

Δεν μας λες κ. Γεωργούλη – και δεν μας απάντησες ποτέ παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας –  πόσες υπερωρίες έχεις κάνει, πόσα χρήματα πήρες, πότε τις έκανες και για ποιο λόγο; Μήπως κάποιες από αυτές έγιναν από το σπίτι; Μπορείς να μας πεις την περίοδο των εκλογών μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2012, πόσες υπερωρίες έκανες και πόσο πληρώθηκες;  Ακόμα και τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2013 έκανες υπερωρίες. Γιατί δεν κατήγγειλες τότε στο Σύλλογο ότι δεν πληρωνόσουν εφόσον δεν πληρώθηκες τον πρώτο μήνα ή το δεύτερο κ.ο.κ.; Αλλά τότε  ήσουν δίπλα στον θείο Sam Navarro. Και εμείς ενεργήσαμε ως προεδρείο και πήρατε αυτές τις υπερωρίες ως άδεια. Δεν λες κάτι γι αυτό. Γιατί και εσύ ο ίδιος έκανες χρήση αυτής της άδειας.

Ένας από τους στόχους μας ήταν πάντα να επιστρέψουν οι συνάδελφοι από τα Σπάτα στη Διοίκηση και το πετύχαμε. Με τις ενέργειες και παρεμβάσεις μας επέστρεψαν. Και τους τρεις μήνες που παρέμειναν εκεί, κάλυψε η Τράπεζα τα οδοιπορικά τους. Εσείς ήσασταν εναντίον της κάλυψης ακόμη και τους ενός μήνα οδοιπορικών από τον Σύλλογο. Πόσες φορές πήγατε στα Σπάτα να ενημερώσετε τους εργαζόμενους;

Πού ήσασταν όταν ξεκίνησαν εργασίες στα Σπάτα, που ήταν επικίνδυνες για τους συναδέλφους;  Εμείς ενεργήσαμε άμεσα, πήγαμε στην αστυνομία, κάναμε παρέμβαση στην πολεοδομία με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες στα Σπάτα. Που ήσουν εσύ κ. Γεωργούλη; Ειδικά εσύ κ. Μάρκου που υπηρετούσες στα Σπάτα; Τι έκανες;  Εσείς που ήσασταν κ. Αβραμίδου;

Αρκετοί συνάδελφοι επέστρεψαν στον τόπο τους και έμειναν ακόμα 3-4 οι οποίοι και αυτοί θα επιστρέψουν με την συγχώνευση. Και για όσους δεν επέστρεψαν ξανάρχισε η καταβολή ενοικίου.

Αφήστε περί καταστρατήγησης του Οργανισμού και περί αλλαγής της καταβολής της μισθοδοσίας. Τι εννοείτε αξιολόγηση; Που έγινε καταστρατήγηση του οργανισμού;

Αυτά που λέγατε όλοι σας ότι θα αλλάξουν οι διαδικασίες των πειθαρχικών, δεν είδαμε να αλλάξει κάτι. Έγιναν τα πειθαρχικά και αποκαταστάθηκαν οι συνάδελφοι.

Μήπως δεν είναι επιτυχία το επιτόκιο των προσωπικών δανείων που από 4% πήγε στο 1,25 και σε 72 δόσεις;

Που ήσουν κ. Γεωργούλη όταν καταγγέλλαμε και πηγαίναμε στο Υπουργείο και στα δικαστήρια τους Γάλλους; Αλλά που να βγάλεις εσύ ανακοίνωση. Δεν μίλαγες. Μα πώς να μιλήσεις…! Ο νοών νοείτω. Εμείς κοινοποιήσαμε στους εργαζόμενους 60 θέματα τα οποία επιλύθηκαν και σας προκαλέσαμε κατ’ επανάληψη να πείτε κάτι επί των συγκεκριμένων. Γιατί δεν απαντήσατε; Γιατί είναι πραγματικότητα. Γιατί στενοχωριέστε με τις επιτυχίες που είναι προς όφελος των εργαζομένων. Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε θύματα για να επιβιώσετε. Ε λοιπόν αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Εμείς απαξιώνουμε το Ταμείο; Εσύ κ. Γεωργούλη το απαξιώνεις που ξεγράφτηκες δύο χρόνια μετά τν πρόσληψή σου στην Τράπεζα και έκανες επανεγγραφή τώρα το 2014. Και έχεις το θράσος και μιλάς.

Ποιες είναι οι θέσεις και απόψεις σας για τις ενέργειες του Δ.Σ. του πρώην διορισμένου και σήμερα εκλεγμένου Δ.Σ. του Ταμείου;

Πού ήσασταν εσείς, Ανανεωτική, όταν δίναμε τον αγώνα για να ενταχθούμε στο ΕΤΑΤ, όπου ούτε η Κυβέρνηση Καραμανλή ούτε η Κυβέρνηση Παπανδρέου μας ενέταξε;  Η αίτηση είχε υπογραφεί από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου, από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου των Συνταξιούχων, από τον Πρόεδρο του ΤΑΠΓΤΕ και από τον αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα του Ενωτικού Συλλόγου. Ο τότε όμως Γεν. Γραμματέας του Ταμείου Χαράλαμπος Κοβάνης, μέλος της Ανανεωτικής, αρνήθηκε να υπογράψει την ένταξή μας. Και έχετε το θάρρος και μιλάτε; Ή μήπως ξεχνάτε την ομιλία του κ. Μαυρίκου, βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή, που δεν συμφωνούσε με την ένταξη του Ταμείου μας στο ΕΤΑΤ;

Σας απαγόρευσε κανείς να στέλνετε φαξ; Κανείς. Όλοι στέλνουν φαξ.

Δεν μπορείς εσύ όμως κ. Γεωργούλη να χρησιμοποιείς διάφορους τρόπους και να στέλνεις email παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας. Καλώς ή κακώς – για μας κακώς – κόπηκε το email. Το 2010 ο κ. Μαρτέν έκοψε το email του Συλλόγου, πού ήσουν τότε κ. Γεωργούλη; γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες; Μήπως δεν ήθελες να έρθεις σε αντιπαράθεση με τους Γάλλους; Το ποιος είναι εργοδοτικός είναι ολοφάνερο ότι είσαι εσύ, γιατί απολαμβάνεις της ασυλίας της Διοίκησης σε πολλά πράγματα.

Όσο για τις υβριστικές και συκοφαντικές αναφορές που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, εμείς σας απαντάμε ότι δεν είναι του επιπέδου μας και ούτε του χαρακτήρα μας να υβρίζουμε και να συκοφαντούμε. Αυτό αποτελεί δικό σας χαρακτηριστικό. Εκτός αν τις αλήθειες τις θεωρείτε συκοφαντίες ή ύβρεις. Τότε για όλα αυτά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Γράφετε ότι ταυτιζόμαστε με την δωσίλογη συγκυβέρνηση. Πόσες φορές έχουμε καταγγείλει εμείς την Κυβέρνηση για όλα τα ζητήματα – και το γνωρίζουν οι συνάδελφοι. Ακόμα και την τελευταία τροπολογία της Κυβέρνησης καταγγείλαμε, όπου δεν εφήρμοζε την απόφαση του Δικαστηρίου για τον ΟΜΕΔ. Εσείς ούτε αυτό δεν καταγγείλατε. Νομίζετε ότι οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν; Δεν ακούνε;

Απευθυνόμαστε στην κ. Αβραμίδου, η οποία ενώ είχε ζητήσει σύγκλιση συνεδρίασης Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ και όταν συγκλήθηκε, απέστειλε επιστολή ζητώντας να γίνει ημέρα Σάββατο, γιατί δεν μπορούσε να παραστεί για υπηρεσιακούς λόγους. Δεν μπορείτε κ. Αβραμίδου να κρατάτε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Δεν ξέρετε την παλιά παροιμία που λέει, «ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς»; Και μην μας προκαλείτε κ. Αβραμίδου γιατί θα κοινοποιήσουμε ακριβώς τι γράψατε στην επιστολή σας. Ρωτήσαμε την Διοίκηση, πώς έκοψαν το δικαίωμα Α’ υπογραφής από την παλιά συνάδελφο και την έδωσαν σε εσάς. Μήπως δεν ήταν καλή επί 4 χρόνια; Άρα κατά κάποιο τρόπο εσείς ήσασταν αδικημένη. Και αυτό έγινε μετά την εκλογή σας στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Εμείς θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αξιοκρατία, γιατί αν ληφθούν υπόψη αυτά είστε αδικημένη. Αλλά η Διοίκηση δεν μας απάντησε για το ποια είναι η πραγματικότητα.

Εμείς έχουμε αρχές και αξίες. Και επειδή μας αποκαλείτε «δωσίλογους» το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι λυπούμαστε πολύ για το επίπεδό σας και παράλληλα να σας παραθέσουμε την ετοιμολογία της λέξης «δωσίλογος» :

(Η λέξη είναι σύνθετη και αποτελείται από τη λέξη Δώσι- από την αρχαία λέξη δίδωμι και την λέξη λόγος και εννοείται αυτός που συνεργάστηκε με τον κατακτητή, κυρίως με τις γερμανικές αρχές κατοχής, κατά τη διάρκεια του β’ παγκόσμιου πολέμου στην Ελλάδα.

Χαρακτηρίζει εκείνο τον ηθικά άτεγκτο και άμμωμο άνθρωπο που έχει δώσει το λόγο του κάπου υπογείως και καταφέρνει να τον κρατά παρά όλα τα αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να υπάρχουν από αυτή του την πράξη.

Ο επιτυχημένος Δοσίλογος αμείβεται ή προσδοκά αμοιβή από τον Ευεργέτη του προκαλώντας το φθόνο γύρω του).

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η αντοχή της ανοχής τελείωσε. Και δεν θα δεχτούμε καμία συγνώμη εκεί που θα βρεθούμε όλοι. Όπως μας έδωσε επιστολή κάποιο από τα μέλη σας και την οποία θα κοινοποιήσουμε σε όλους τους εργαζόμενους. Για να δουν όλοι ποιοι είναι οι επαναστάτες.

ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ

ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

O Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας            Η Αντιπρόεδρος