Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Δ. ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ, Φ. ΠΟΛΥΖΟ ΚΑΙ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Οι τρείς εκπρόσωποι έρημοι και απρόσωποι που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου ,  επιδιώκουν για ακόμα μια φορά πράγματα τα οποία  δεν  έχουν την νομιμότητα να υλοποιηθούν και  έχουν απαντηθεί με νομική γνωμάτευση την οποία και γνωρίζετε και έχει συζητηθεί σε Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ  αλλά έχει κυκλοφορήσει και στους εργαζόμενους. Γιατί το αποσιωπείτε ; . Αυτή είναι η διαφάνειά σας ;.
Ψεύδονται ασύστολα όταν αναφέρουν ότι θα συζητηθεί το θέμα του εφάπαξ στην Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου όταν το μοναδικό θέμα Η.Δ είναι οι αρχαιρεσίες του ΤΑΠΓΤΕ.
Τι θα συζητήσουν για το εφάπαξ; Έχουν πρόταση για τροποποίηση; Την επιζητούμε τόσο καιρό. Γιατί δεν το είχαν ως θέμα στην Η.Δ. Εσείς παραπληροφορείτε τους εργαζόμενους.
Οι ασφαλισμένοι  γνωρίζουν ότι θα προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση για συζήτηση στο θέμα εφάπαξ, η γνωρίζουν ότι θα προσέλθουν για τις διαδικασίες αρχαιρεσιών; Τέτοια πρόσκληση μοιράστηκε συνάδελφοι.
Δεν νοείται και δεν μπορεί η εισφορά των μελών του ΣΥΓΤΕ να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό όταν μάλιστα  περίπου  300  εξ αυτών δεν είναι μέλη του Ταμείου.
Ο ΣΥΓΤΕ δεν καλύπτει ούτε τα μέλη του για Γενικές Συνελεύσεις αλλά πραγματοποιούνται. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Βεβαίως και θα βγάζουμε ανακοινώσεις προς τους εργαζόμενους για  συγκεκριμένα θέματα ουσιαστικά και βασικά  , κάτι που εσείς δεν επιδιώκετε διότι δεν θέλετε να είναι ενήμεροι οι εργαζόμενοι. Να μην κυκλοφορούσαμε ανακοίνωση για το πολυιατρείο που τόσους εργαζόμενους  ενδιαφέρει συνάδελφοι; Να μην ενημερώναμε τους εργαζόμενους για θέματα συνταξιοδοτικά;
Αναρωτιόμαστε , γιατί δεν καλύπτετε εσείς τα οδοιπορικά των μελών του ΤΑΠΓΤΕ για την παρουσία τους στην Γενική Συνέλευση όπως το πράξατε με μέλη του Δ.Σ.  οι οποίοι κάποιο εξ αυτών  ήταν και συνταξιούχοι;
Να σας θυμίσουμε ότι στην Αθήνα βρίσκονται τα 850 μέλη του Ταμείου. Γιατί λοιπόν δεν περιοδεύσατε στην Διοίκηση και στα Σπάτα  αλλά κα σε υποκαταστήματα ώστε  με επιχειρήματα να πείστε τους ασφαλισμένους να προσέλθουν, αντί να κάθεστε στις καρέκλες των γραφείων σας ;
Εχθές αφήσατε την ανακοίνωση – πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση στο πρωτόκολλο δίχως να κάνετε το κόπο να την μοιράσετε οι ίδιοι  στην Διοίκηση ενημερώνοντας παράλληλα τους εργαζόμενους.
Γιατί δεν πραγματοποιήσατε την Γενική Συνέλευση,   όπως εμείς σας είχαμε προτείνει στο αμφιθέατρο της Διοίκησης για επίτευξη απαρτίας με διάρκεια από 2.30 – 4.30 , παρά δαπανήσατε χρήματα  δύο φορές για το ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, τα οποία είναι εισφορές των ασφαλισμένων μας;

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ