Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΔΑΝΕΙΑ

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στην Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού  & Εκπαίδευσης  κ. Λ. Λαχάνου ως προς την διαδικασία προσωπικών δανείων  των συναδέλφων με νέες θέσεις και προτάσεις του Προεδρείου, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η πολιτική των προηγούμενων διοικούντων με την ανοχή κάποιων Ελλήνων.

Αθήνα, 17/7/2013

Α.Π. 34

Προς την Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης
κα. Λ. Λαχάνου
κυρία Διευθύντρια

Επανερχόμαστε με την επιστολή μας αυτή  και ζητούμε να σταματήσει η πολιτική των Γάλλων  με την ανοχή και κάποιων Ελλήνων διοικούντων ως προς τις χορηγήσεις προσωπικών δανείων σε συναδέλφους σύμφωνα με την Κλαδική Σύμβαση.  Σε καμία Τράπεζα δεν ακολουθείται κάτι τέτοιο,  αλλά ούτε και στον όμιλο Πειραιώς.
Για τούτο ζητάμε
1.    Μείωση του επιτοκίου προσωπικού δανείου
2.     όσοι συνάδελφοι καταθέτουν αίτηση για χορήγηση  προσωπικού δανείου  να λαμβάνεται υπόψη το 40%  επί του μισθού του και όχι το 25% που ισχύει έως και σήμερα και δεν το έχουμε αποδεχθεί.
3.    Να μην λαμβάνεται  υπόψη  εξολοκλήρου το ποσό των πιστωτικών καρτών   έστω και αν είναι ανενεργές  αλλά να βρεθεί συγκεκριμένο ποσοστό επί της διαδικασίας.
4.    να μην λαμβάνεται υπόψη η δόση στεγαστικού δανείου
5.    εάν υπάρχει συνάδελφος που έχει μόνο στεγαστικό δάνειο και αποδεδειγμένα δεν έχει ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε καταναλωτικό τότε να μπορεί να παίρνει δάνειο σε 48 δόσεις αντί για 36 που ισχύει, με όριο τα 5.000 ευρώ.
6.    Στις περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι έχουν σοβαρές ασθένειες αποδεδειγμένες από δημόσιο νοσοκομείο και οι αποδείξεις – δαπάνες υπερβαίνουν το ποσό που δικαιολογεί το Ταμείο Υγείας αλλά και η ασφαλιστική , να τους δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό.
7.    Εάν ο συνάδελφος καταθέτει και άλλα  οικογενειακά εισοδήματα ενοίκια κλπ  να μην μένουν στενά στην μισθοδοσία του αλλά να εξετάζεται και αυτή η περίπτωση
8.    όποιος συνάδελφος καταθέτει αίτηση δανείου για αποπληρωμή είτε δανείου είτε άλλων οφειλών  της Γενικής Τράπεζας , να του  χορηγείται το δάνειο  για την κάλυψη των ως άνω η οποία θα πραγματοποιείται απευθείας   από την αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας.
9.    να εξετάζεται κάθε περίπτωση συναδέλφου  ξεχωριστά  όπου και εκεί μέσα σε ένα πλαίσιο αντικειμενικότητας να αποφασίζεται από την επιτροπή.