Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠΡΕΠΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΝΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΝΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΕΣ  ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ – ΣΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΖΙΝ- ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ – ΣΠΟΡΤΕΞ  ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ – ΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟ – ΕΚΔΡΟΜΗ- ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ»  ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΚΡΑΙΟ , ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΟ  ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ

Με έκπληξη διαβάσαμε σχετικό «κώδικα επαγγελματικής εμφάνισης» το οποίο έχει αναρτηθεί στο Intranet της Τράπεζας.
Ο επαγγελματισμός και η ευπρέπεια του κάθε συναδέλφου δεν κρίνεται μόνο από τις  ενδυματολογικές του επιλογές. Υπάρχουν πολλά άλλα κριτήρια  τα οποία  πιστεύουμε ότι οι υπάλληλοι της Γενικής διαθέτουν.
Αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι μια νέα στρατηγική και πολιτική της Τράπεζας ώστε να γίνει ανταγωνιστική και από ζημιογόνα να γυρίσει σε κερδοφόρα. Σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας και αυτός θα πρέπει να είναι ο σκοπός και στόχος μας.
Σας ρωτούμε κύριοι της Διοίκησης τούτη την κρίσιμη στιγμή που διανύουμε όλοι μας , με τα προβλήματά μας , με τις ανησυχίες μας κλπ,  η ενδυματολογική εμφάνιση των εργαζομένων είναι το φλέγον θέμα; Και μάλιστα όταν δεν έχουν ακόμα επιλυθεί σοβαρά προβλήματα των υπαλλήλων μας τα οποία σας έχουμε θέσει επανειλημμένως όπως : υπερχρεωμένα δάνεια – δάνεια προσωπικού- ενοίκια – τιμολογιακή πολιτική – επιστροφή  μετατεθειμένων συναδέλφων – μεταφορά του συγκροτήματος Σπάτων πλησίον της Διοίκησης κλπ
Βεβαίως για να είμαστε ξεκάθαροι , είμαστε υπέρ των κανόνων της ευπρέπειας και του επαγγελματισμού των υπαλλήλων μας και σε αυτό θα επιμείνουμε.
Δεν υιοθετούμε  αλλά ούτε θα υιοθετήσουμε ακραίες ενδυματολογικές εμφανίσεις των υπαλλήλων  όπως για παράδειγμα  σχισμένα και ξεθωριασμένα τζίν ,  σανδάλια – σαγιονάρες , ντυσίματα τα οποία  παραπέμπουν σε νυχτερινή έξοδο , αλλά θα θέλαμε να μας πληροφορήσατε και να μας διευκρινίσετε   για τα παρακάτω:
Αναφέρεστε στο κώδικα ως προς την εμφάνιση των γυναικών  ότι τα χρώματα που «επιτρέπονται» να είναι χρώματα  διακριτικά και αρμονικά συνδυασμένα μεταξύ τους.
Ρωτάμε οι  επιλογές των  χρωμάτων πως και από ποιόν θα κρίνονται;
Αν κάποια συναδέλφισσα επιλέξει χρώμα πχ. λαχανί και  το συνδυάσει με κόκκινο ή με κίτρινο ή με μαύρο , είναι ένας καλός συνδυασμός χρωμάτων;  επιτρέπεται ή όχι; Σε ποιους θα απευθύνονται για έγκριση;  Εμείς πάντως προτείνουμε να προσλάβει η Τράπεζα τον στυλίστα Γαβαλά ώστε να μας βοηθάει στις επιλογές μας.
Αναφέρεστε ότι τα πουκάμισα και οι μπλούζες των ανδρών  να έχουν διακριτικά σχέδια και χρώματα αρμονικά συνδυασμένα μεταξύ τους  χωρίς υπερβολές. Εμείς εύλογα ρωτούμε , ποια είναι τα υπερβολικά χρώματα  διότι δεν το αντιλαμβανόμαστε. Το μαύρο, το κίτρινο, το κόκκινο;  Για τις γραβάτες δεν έχουμε αντίρρηση αλλά πέστε μας τι προτιμάτε να είναι μονόχρωμες ,  πολύχρωμες , ριγωτές;
Αναφέρεστε  ως προς τα υποδήματα και λέτε να είναι  ανοιχτού ή κλειστού τύπου. Και εδώ πάλι δεν αντιλαμβανόμαστε τι εννοείτε. Οι γυναίκες το χειμώνα «επιτρέπεται» να φορούν μπότα;
Δεν θα σχολιάσουμε βέβαια καθόλου  το θέμα των καλτσών.
Σας επισημαίνουμε δε ότι θεωρούμε λίαν επιεικώς απαράδεκτη την φράση που αποτυπώνεται στον εν λόγω κώδικα  «απαγορεύεται»
Ζούμε σε μία ευνοούμενη και  δημοκρατική πολιτεία , και ως εκ τούτου η ως άνω λέξη θεωρείται αβάσιμη.
Η λέξη «απαγορεύεται» μας θυμίζει άλλες εποχές  όπου  μας είχαν επιβάλλει τα  διαγγέλματα του τύπου  «αποφασίζουμε και διατάσουμε» «απαγορεύεται ρητώς»
Όσο για τα αναφερόμενά σας περί το επιμελημένο ξύρισμα των ανδρών ή καλοδιατηρημένο μούσι, ή και μουστάκι, ρωτούμε υπάρχει και μη επιμελημένο ξύρισμα;  και αν ναι ποιο είναι αυτό;  Ας μην ξεχνούμε και τους λεβέντες μας τους Κρητικούς   οι οποίοι λόγω παράδοσης διαθέτουν  στριφτά μουστάκια.  Οι συγκεκριμένοι τι θα κάνουν; Μήπως θα τους αναγκάσετε να το ξυρίσουν επιμελώς;  Επίσης ρωτούμε ποιο ξυραφάκι θα χρησιμοποιούν για ένα επιμελημένο  ξύρισμα. bic ή gillete
Βεβαίως ως προς τα αθλητικά υποδήματα – σαγιονάρες κλπ είμαστε σύμφωνοι με τις οδηγίες σας και κάθετα αντίθετοι.
συμφωνούμε απόλυτα  στο να μην υπάρχει ακραίο και προκλητικό  ντύσιμο των συναδέλφων μας όπως για παράδειγμα κοντές μπλούζες , αλλά και εδώ πάλι θα σας ρωτήσουμε πως θα μετριέται το ντεκολτέ , το σκίσιμο, το εξώπλατο και η μίνι φούστα; Σταματάει ο νους μας. Αν είναι υπέρ του δέοντος προκλητικό εμείς σαφώς δεν θα συμφωνήσουμε.
Μας θυμίζει εποχή Παγκάλου όπου οι αστυνομικοί μετρούσαν το μήκος των φορεμάτων και φουστών και όπου έκριναν ότι δεν είχαν επιθυμητό μήκος , τους έραβαν κομμάτι και το προσέθεταν.
Δεν αναφέρετε τίποτε για το βάψιμο των νυχιών ή το μαλλιών των γυναικών των χρωμάτων , των σχεδίων , το μήκος τους μέχρι που το επιτρέπετε; Ο κότσος επιτρέπεται;  Εφόσον παραπέμπετε τους υπαλλήλους σε κλασική εμφάνιση αυτό μας πάει αρκετά χρόνια πίσω όταν οι γυναίκες κατέφευγαν σε περμανάντ. Το μοιραίο χτένισμα επιτρέπεται;
Η κόμμωση αλά «Μιρειγ Ντάρκ» επιτρέπεται;
Θέλουμε επίσης να σας ρωτήσουμε για την τελευταία παράγραφο του κώδικά σας, όπου αναφέρει ότι οι επικεφαλής των μονάδων θα είναι υπεύθυνοι για την τήρησή του με δικαίωμα να στέλνουν τον υπάλληλο στο σπίτι για αλλαγή ένδυσης.  Προειδοποιούμε και εφιστούμε την προσοχή ότι αν πράξουν κάτι τέτοιο θα έχουν αναλάβει και την πλήρη ευθύνη όπως άλλωστε και η Διοίκηση. Ρωτάμε αν κάποιος συνάδελφος κατά την απουσία του από την εργασία υποστεί κάποιο ατύχημα , ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Το θέμα αυτό εμείς θα το προχωρήσουμε προς πάσα νόμιμη κατεύθυνση εφόσον υπάρχουν οι εργατικοί νόμοι.
Μια δημοκρατική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων κατά την γνώμη μας δεν βλάπτει αλλά πιστεύουμε ότι θα φέρει αποτελέσματα.
Κύριοι της Διοίκησης,
Από τις επισκέψεις μας στην Διοίκηση αλλά και σε καταστήματα εμείς έχουμε διαπιστώσει ότι οι συνάδελφοί μας  και ευπρέπεια διαθέτουν ως προς την ένδυσή τους αλλά και επιδεικνύουν επαγγελματισμό στις συναλλαγές τους με πελάτες.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το σύνολο των συναδέλφων μας ντύνεται ευπρεπώς και ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό προς τους πελάτες μας και αυτό θα επιμείνουμε να συνεχίσουν αποφεύγοντας βεβαίως το έξαλλο και το ακραίο.
και επειδή ακούγονται σχόλια ότι δήθεν ο Σύλλογος δεν επιθυμεί την ευπρεπή εμφάνιση των υπαλλήλων καλά θα κάνουν να σιωπήσουν και να μην μας προκαλούν κάποιοι ή κάποιες  διότι θα αναγκαστούμε να τους αποκαλύψουμε. Να μην απαξιώνουν το Συλλογικό όργανο γιατί το μόνο που μας απασχολεί τούτη τη στιγμή είναι η ανάπτυξη της τράπεζας.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ