Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

Προς όλους τους συναδέλφους οι οποίοι  σκέπτονται ή πρόκειται να καταθέσουν αίτηση για εθελουσία έξοδο.

Το Προεδρείο για το θέμα έχει θέσει ερωτήματα προς την Διοίκηση για αποσαφηνίσεις και απαντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία  που αποτυπώνονται στο πρόγραμμα αυτό , χωρίς να έχουμε λάβει ακόμα απαντήσεις. Διερωτώμεθα γιατί δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα;Μήπως κρύβουν κάποιες παγίδες.
Ενδεικτικά:
•    όσοι συνάδελφοι αποχωρήσουν θα ενταχθούν στο σημερινό φορολογικό καθεστώς;
•    Στις τακτικές αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της αποζημίωσης περιλαμβάνεται κάθε ποσό που καταβάλλεται σταθερά και συστηματικά μηνιαίως. Τέτοιο ποσό είναι αυτό του επιδόματος περιποίησης πελατείας που όπως πληροφορηθήκαμε δεν λαμβάνετε υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού της αποζημίωσης;
•    αναφέρεστε  ότι  για λόγους λειτουργικών αναγκών η Τράπεζα μπορεί να παρατείνει την έξοδο κάποιων  μετά την  30/11. Για πόσο χρονικό διάστημα θα παραταθεί;  αν έχει αλλάξει ο φορολογικός νόμος θα του καλύψετε εσείς την διαφορά εφόσον η  ευθύνη  θα βαραίνει εσάς;
•    Θα τους  δοθεί η δυνατότητα αναστολής της αίτησής του;
•    Ως προς τα δάνεια του προσωπικού αναφέρεστε ότι θα διατηρούν τα προνομιακά επιτόκια των εν ενεργεία εκτός αν δεν θα είναι ενήμερα. Θέλουμε να αποσαφηνιστεί από πότε θα κρίνονται υπερήμερα  ; από την πρώτη δόση την δεύτερη την τρίτη;
Είναι  ερωτήματα καίρια και ουσιαστικά τα οποία και θα καθορίσουν την μετέπειτα πορεία σας.
Σας εφιστούμε την προσοχή, να διαβάσετε επιμελώς το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, να διαβάσετε τα δικά μας ερωτήματα  και  να λάβετε υπόψη σας  τυχόν μειώσεις  από τον Οκτώβριο στα συνταξιοδοτικά  και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό χάρτη της χώρας μετά την επισήμανση του Υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.
Εμείς ούτε θα προτρέψουμε κανένα συνάδελφο να αποχωρήσει ούτε και θα τον παροτρύνουμε να παραμείνει.
Θέλουμε να σκεφτείτε πολύ καλά για το τι θα πράξετε πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.
Επισημαίνουμε δε σε κάποιους που λένε άλλα των άλλων προσπαθώντας να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα με ανυπόστατες θεωρίες και χωρίς  καμία ανταπόκριση.
Η τράπεζα θα βαδίσει ανεξάρτητη, αυτοδύναμη  και με αυτοτέλεια όπως ανακοινώθηκε στην  την Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Ομίλου Πειραιώς και στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της Γενικής Τράπεζας.
Ακόμη και για όσους θεμελιώνουν μειωμένες συντάξεις  πρέπει και εκείνοι να προσέξουν ιδιαίτερα.
Ας μην φοβηθούν κάποιοι , σκεπτόμενοι  τι θα γίνει η Τράπεζα στο μέλλον. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι θα κάνετε εσείς στο μέλλον και ειδικά όσοι δεν θεμελιώνουν απολύτως τίποτα.
Εμείς ως Προεδρείο είχαμε καθήκον και υποχρέωση να σας επισημάνουμε αυτά τα καίρια ερωτήματα. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά συνάδελφοι υπολογίστε  με σύνεση και νηφαλιότητα πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.  Σκέψου γιατί κρίνεται το παρόν και το μέλλον σου.