Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Bitcoin: Υποχωρεί στα 20.209 δολάρια – Πτώση 56% από τις αρχές του 2022

Πτώση 56% καταγράφει από τις αρχές του 2022 το Bitcoin, το οποίο σήμερα κινείται στην περιοχή των 20.000 δολαρίων, με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 392 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin υποχώρησε κάτω έως τα 20.209 την Παρασκευή, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν μαζικά τις θέσεις τους σε κρυπτονομίσματα.

H γενικότερη απαισιοδοξία έχει οδηγήσει και άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα στο κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παλαιό Φάληρο: Εμπρησμός σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων – Σοβαρές ζημιές (vid)

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα των τριών σημερινών μαθημάτων των ΕΠΑΛ

Το τελευταίο τετραήμερο περισσότερα από 300 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση έχουν χαθεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έπεσε κάτω από το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021.

Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 891 δισ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της Coin Market Cap.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το Bitcoin και το Ether έχασαν τα στηρίγματα των 25.000 και των 1.200 δολαρίων αντίστοιχα δημιουργεί τριγμούς στην αγορά, αλλά και ανησυχίες για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

Μάλιστα, ήδη γίνεται λόγος για την έλευση ενός κρυπτοχειμώνα από παράγοντες της αγοράς.

Οι μακροοικονομικοί παράγοντες συμβάλλουν στην πτωτική τάση στις αγορές των κρυπτονομισμάτων, με τον αχαλίνωτο πληθωρισμό να συνεχίζεται και τις κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν τα επιτόκιά τους για να ελέγξουν τις αυξανόμενες τιμές.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα