Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Blue Horizon: Ελεύθεροι με όρους ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν, ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Μετά τη συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικώνοι, αποφασίστηκε οι δύο άνδρες να παραμείνουν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά από τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

Τόσο οι προαναφερόμενοι, όσο και ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος είχαν απολογηθεί την περασμένη Κυριακή, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν την προφυλάκιση των δύο τελευταίων ενώ είχαν διαφωνήσει για τους δύο άλλους κατηγορούμενους. Έτσι η τύχη τους κρίθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο έκρινε ότι δεν υπάρχουν λόγοι προφυλάκισής τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση και δεν αποκλείεται και άλλα πρόσωπα να μπουν στο «κάδρο» των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καπετάνιος αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό έχει καταγραφεί να μιλά με πρόσωπο «κλειδί» ζητώντας του να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν την τραγωδία.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα