Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Live – Βουλή: Η δευτερολογία Μητσοτάκη για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Για «προσωπική υποκρισία» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, με φόντο τη συζήτηση για την για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αζοφστάλ: Εγκλωβισμένος Ουκρανός διοικητής απευθύνει έκκληση στον Ίλον Μασκ

Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Nόσο των λεγεωνάριων «βλέπουν» ως αιτία οι γιατροί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη Βουλή ότι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, είχε αποκαλύψει μη δημοσιευμένη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Ρωτήθηκε, συγκεκριμένα ο κ. Πάιατ για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της συμφωνίας: “Μένω έκπληκτος, γιατί έχω πει στο παρελθόν ότι αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας. Είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Αλήθεια; Είχε γίνει αυτό; Τι λέτε; Δεν το γνώριζα.

Και συνέχισε ο κ. Πάιατ: “Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα είναι Δημοκρατία όπως και οι ΗΠΑ, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να αντιτίθεται. Αλλά, γνωρίζω επίσης από τις συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Τσίπρα και τον πρώην υπουργό κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος ήταν στην προεδρία του πρώτου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ το 2018 ότι κατανοούν τη συμμασία στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και μοιράζονται αυτή τη δέσμευση”.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Κύριε Τσίπρα, συναντήσατε τον κ. Πάιατ εδώ στη Βουλή, σε συνάντηση που δεν ανακοινώσατε το Φεβρουάριο του 2022; Το ανακοινώσατε, αλήθεια; Και τι του είπατε πίσω από κλειστές πόρτες; Μήπως ο κ. Πάιατ λέει την αλήθεια; “Έλα μωρέ, να πω και δυο κουβέντες παραπάνω για την εσωτερική κοινή γνώμη… Αλλά ξέρεις ότι βασικά τη στηρίζουμε τη συμφωνία”. Έτσι δεν είναι, κύριε Τσίπρα. Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ο κ. Πάιατ. Τον διαψεύδετε; Τα λέει ευθέως, ότι εδώ πέρα έρχεστε και μας κοροϊδεύετε ψιλό γαζί!».

«Εσείς, κύριε Τσίπρα και ο κ. Κατρούγκαλος, άλλα λέτε στους Αμερικανούς κι άλλα εδώ, ωσάν να επρόκειτο για μια δική σας αντιπολιτευτική υποχρέωση. Κι έρχεστε μετά, να μιλήσετε σε αυτή την κυβέρνηση για τη γλώσσα του πατριωτισμού. Σας το λέω ευθέως, είναι ξένη γλώσσα για εσάς αυτή κύριε Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα