ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

 

 

  

Συνάδελφοι,

θα πρέπει να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε εσάς που υπογράφετε αυτό το ψήφισμα. Είναι βέβαια δικαίωμά σας να εκφράζετε την άποψή σας. το αποτέλεσμα ποιο είναι; διότι άλλες είναι οι σκοπιμότητες. Διότι ψεύδονται, λαϊκίζουν και σας παραπλανούν.  Σας προκαλούμε όμως να τους ρωτήσετε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η μείωση. Διότι σας παραπλανούν. Και αυτό μας λυπεί.  

Καμία μείωση δεν μπορεί να γίνει πριν την τροποποίηση του καταστατικού. Και γι’ αυτό οι συγκεκριμένοι  προέβησαν στην διαδικασία αυτή, του ψηφίσματος διά υπογραφών, με μοναδικό σκοπό να διαλύσουν το σύλλογο. Σε μια περίοδο που πρέπει να είμαστε όλοι συσπειρωμένοι. Θα υπάρξουν εργασιακά θέματα και ενδεχόμενες απολύσεις, σύμφωνα με το μνημόνιο. Που στήριζαν την πολιτική αυτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Ποιος θα σας υπερασπιστεί; Εμείς το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σας στηρίξουμε. Γιατί δεν είμαστε κομματόσκυλα για να πούμε μπράβο στο ΟΧΙ. Ιδού τα αποτελέσματα.

Αν δεν προηγηθεί τροποποίηση καταστατικού συνάδελφοι δεν μπορεί να γίνει μείωση τον εισφορών. Και ρωτάμε τα μέλη του Δ.Σ. που δημιούργησαν το ψήφισμα, γίνεται να μειωθούν οι εισφορές χωρίς τροποποίηση; 

Καλέσαμε τρεις φορές για πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης και δεν ήρθατε. Κάποιοι εκ των μελών του Δ.Σ. το 2009 έκαναν επανάσταση και φώναζαν ότι καταστρατηγείται το καταστατικό, όταν ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου εισηγήθηκε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και σε αυτούς που έκαναν 5 μέρες απεργία. Τώρα δηλαδή να το παραβιάσουμε το καταστατικό; Γι αυτό σας λέμε, εύκολο είναι να τάζεις…

Συνάδελφοι, θα είμαστε σκληροί απέναντί σας αλλά δίκαιοι. Για πέστε μας γιατί δεν παρουσιαστήκατε στην Γ.Σ. που την κατήγγειλαν αυτοί οι κύριοι; Πόσοι από εσάς ήρθατε σε αυτές τις γενικές συνελεύσεις για να γίνει η συνέλευση και να προχωρήσουμε σε τροποποίηση  όπου θα αποφασίσετε εσείς οι ίδιοι με δημοψήφισμα.

Μήπως ξεχνάτε τις παροχές; τα 80 ευρώ των παιδιών, ποιος σύλλογος τα δίνει; Οι εισφορές σας είναι περίπου100 ευρώ το μήνα. Ο Σύλλογος σας υπερασπίζεται για όλα τα θέματα που σας αφορούν. Κανείς δεν απολύθηκε. Όλοι τοποθετήθηκαν δίπλα στα σπίτια τους. Μήπως ξεχνάτε τα 60άρια που πήραν πολλές κατηγορίες συναδέλφων ανάλογα την οικογενειακή τους κατάσταση; Μήπως ξεχνάτε τα χρηματικά βραβεία που δίνει ο σύλλογος στα παιδιά των συναδέλφων που αριστεύουν;  Μήπως ξεχνάτε τις σχολικές τσάντες που εδόθησαν δώρο στα παιδιά της Α’ Δημοτικού;

Ουέ και αλλοίμονο αν μείνετε χωρίς σύλλογο συνάδελφοι με αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν. Αλλά αυτό αυτούς τους κυρίους δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο τους πρόβλημα είναι να πάνε σε άλλο σύλλογο. Εμείς σύντομα θα συγκαλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χτυπήσουν το προεδρείο. Ε αυτό δεν θα περάσει. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι όταν έρθει η ώρα έχετε και γνώση και κρίση και ποιους εμπιστεύεστε.

Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι παρόντες, ειδικά αυτοί που υπογράφουν, για να προχωρήσει η διαδικασία. Χωρίς καμία δικαιολογία. Είμαστε ξεκάθαροι.

Και επειδή ομιλούν για διπλοβάρδιες ταμιών, είναι πέρα για πέρα ψευδέστατοι οι ισχυρισμοί τους. να μας αποδείξουν ποιοι είναι αυτοί οι ταμίες. Να μας πουν που υπηρετούν και πότε έκαναν διπλοβάρδια. Όταν ήδη έχουν αρχίσει, κατόπιν ζητήσεώς μας, να δίνονται ρεπό σε κάποιους συναδέλφους. και σύντομα θα αποκαλύψουμε όλα τα ψεύδη τους. ένα ένα. Για να τελειώσουμε με αυτήν την πολιτική τους. και σύντομα θα βγει και στο φως και γι αυτό που αναφέρουν για επιχειρησιακή σύμβαση.

Οι καιροί από εδώ και πέρα θα είναι πολύ δύσκολοι. Δεν κινδυνολογούμε. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα. Και αν δεν υπάρχει ένα δυνατό προεδρείο, που να σας προστατεύει, δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Γιατί εμείς προτιμάμε να είμαστε δυσάρεστοι για να είμαστε ωφέλιμοι, και όχι ευχάριστοι και μη ωφέλιμοι. Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγε προεκλογικώς και άλλα τώρα δεχόμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι. Που αυτοί οι κύριοι τον στήριζαν με ανακοινώσεις στα facebook και στα blog. Τι έχουν να πουν αυτοί οι κύριοι; Γιατί εμείς αυτό που κάναμε πάντα ήταν να συντασσόμαστε με το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο. τίποτε άλλο. Ούτε ναι ούτε όχι. Απολαύστε τους. απολαύστε τα δεινά που θα έχουμε.

Σύντομα θα αποκαλύψουμε όλο αυτό το σκηνικό. Και το ίδιο θα κάνουμε και για το ταμείο αλληλοβοηθείας. Αυτά προς το παρόν. Και θα επανέλθουμε σύντομα. Και εκεί θα αποδειχθούν τα ψέματα. Εκεί θα αποδειχθεί ξεκάθαρα ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι τάζουν. Εκεί θα αποδειχθεί ότι αυτοί που τάζουν ανήκουν σε αυτούς που τάζανε και μας φέρανε σε αυτήν την οικτρά οικονομική κατάσταση.

Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνουν μειώσεις αλλά να γνωρίζετε ότι παροχές δεν θα μπορούν να δίνονται. Ένα και ένα κάνουν δύο, δεν κάνουν έντεκα.

Οι κύριοι αυτοί να μας πουν τον τρόπο που θα μειωθούν οι εισφορές. Και να μας πουν την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου. μετά από 450 άτομα που έφυγαν με εθελουσία. Και να μας πουν πόσο μειώθηκαν οι εισφορές. Εμείς μειώσαμε και τα έξοδα του συλλόγου κατά 10%.  

Σύντομα θα αποκαλυφθεί η δημαγωγία και ο λαϊκισμός. Αμολούν μία φράση σαν το “Τσοβόλα δώστα όλα” ή “λεφτά υπάρχουν” και έτσι φτάνουμε σε αυτήν την καταστροφή. Έχουν κάνει καμία οικονομική ανάλυση για να μπορεί να επιβιώσει ο Σύλλογος; Καμία.

Εμείς λέμε ότι ο Πρόεδρος θα συγκαλέσει Δ.Σ. για να προχωρήσει σε έκτακτη Γ.Σ. για την τροποποίηση του καταστατικού, όπως είναι το νόμιμο.

Και για να γνωρίζετε, αυτοί οι κύριοι δεν ψήφισαν τίποτα από αυτές τις παροχές.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

 

 

 

.