Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Twitter: Απέλυσε δύο κορυφαία στελέχη, παγώνει τις προσλήψεις λίγο πριν αναλάβει ο Μασκ

REUTERS/DADO RUVIC

Η επικείμενη έλευση του Έλον Μασκ στο Twitter σε ρόλο αφεντικού φέρνει ανακατατάξεις και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η διοίκηση του μέσου επιβεβαίωσε ότι δύο κορυφαία στελέχη «βλέπουν» την πόρτα της εξόδου, ενώ μπαίνει «φρένο» στις προσλήψεις με εξαίρεση εκείνες που είναι καθοριστικής σημασίας για την καθημερινή λειτουργία του.  

Αν και στην επίσημη ανακοίνωση του Twitter γινόταν λόγος για αποχώρηση και όχι για απόλυση τόσο ο Κέιβον Μπέικπουρ, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτών όσο και ο Μπρους Φαλκ, ο οποίος είχε την εποπτεία των εσόδων, ξεκαθάρισαν με αναρτήσεις τους ότι η αποχώρηση δεν ήταν δική τους επιλογή. 

Ο Μπέικπουρ, που ήταν σε άδεια πατρότητας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι του ζητήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Πάραγκ Αγκραουάλ,  ο οποίος όπως είπε ήθελε να πάει την εταιρεία σε διαφορετική κατεύθυνση.  

Λίγο αργότερα και ο Φαλκ έγραψε σε ανάρτησή του: «Να ξεκαθαρίσω πως και εγώ απολύθηκα από τον Πάραγκ». Το tweet διεγράφη, αλλά στο βιογραφικό του στο Twitter γράφει πλέον «άνεργος». 

Ο Τζέι Σάλιβαν, ο οποίος είχε την ευθύνη του τμήματος καταναλωτών όσο ο Μπέικπουρ ήταν σε άδεια, αναλαμβάνει πλέον και επίσημα τη θέση. Θα έχει και την εποπτεία των εσόδων έως ότου οριστεί νέος επικεφαλής στο συγκεκριμένο τμήμα. 

Οι αποφάσεις αναφέρονται και σε εσωτερικό υπόμνημα, που υπογράφει ο Αγκραουάλ και περιήλθε στην κατοχή της Wall Street Journal. «Με ισχύ από αυτή την εβδομάδα, παγώνουμε τις περισσότερες προσλήψεις, εκτός από εκείνες που αφορούν καθοριστικής σημασίας ρόλους». Τόνισε επίσης πως η εταιρεία σκοπεύει να περιορίσει τις δαπάνες για εργολάβους, εξωτερικούς συμβούλους, ταξίδια και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο πιο συνετής διαχείρισης των πόρων της, ενώ υπσοτήριξε ότι δεν σχεδιάζει απολύσεις. 

naftemporiki.gr 

TWITTER ELON MUSK SOCIAL MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα